ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

TURNUSY REHABILITACYJNE 2021 - Terminy

Znamy już terminy turnusów rehabilitacyjnych na lato 2021!

Turnusy rodzinne:

26.06.2021. - 9.07.2021. - Krynica Morska, Sanatorium "ALBATROS", ul. Korczaka 2, 82-120 Krynica Morska (woj. pomorskie), zakwaterowanie w domkach, (http://www.krynicamorska.pl/albatros)

08.08.2021. - 21.08.2021. - Supraśl (woj. podlaskie), Hotel * Knieja,  Al.Niepodległości 6, 16-030 Supraśl, (http://www.hotelknieja.pl)

Turnus kolonijny:

13.07.2021. - 27.07.2021. - Stegna Gdańska, Sanatorium „FALA”; 82-103 Stegna Gdańska, ul. Grunwaldzka 20 (woj. pomorskie), (https://www.mierzeja.pl/fala)

- ceny turnusów podamy po nowym roku

- zapisy tradycyjnie od 3 lutego 2021 od godz. 12:00 wyłącznie drogą mailową (oczywiście pamiętamy o rezerwacjach i zaliczkach za kolonie 2020')

- przypominamy, że na turnusach można wykorzystać dofinansowanie z PFRON (wniosek znajdziemy tutaj: https://www.fundacja-cukrzyca.pl/co-nowego/284/turnusy-rehabilitacyjne-2021-)oraz bony turystyczne