Pomóżmy CukierAsom trafić na koszulki Lecha PoznańKibice wybiorą organizację, której logo pojawi się na froncie koszulek Lecha Poznań podczas wyjazdowego pucharowego meczu z Hapoelem Beer Sheva. Zachęcamy do głosowania na cukrzycową drużynę piłkarską CukierAsy!RUSZA FUNDACYJNY BASEN, KOSZYKÓWKA I SIATKÓWKAOd 2 października zapraszamy młodzież i dzieci z opiekunami do skorzystania z BEZPŁATNEGO BASENU. Dorosłych i młodzież powyżej 16 roku życia zapraszamy również na KOSZYKÓWKĘ i SIATKÓWKĘLASEROTERAPIA - PAŹDZIERNIK 2022ZAPYTANIA OFERTOWE DOTYCZĄCE ORGANIZACJI ZIMOWYCH OBOZÓW SPORTOWYCHW związku z organizacją obozów sportowych, w ramach projektu „DIABTEAM 2022 – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzyce typu 1” współfinansowanego przez PFRON, Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurę zapytania ofertowego, publikuje treść zapytań dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia zimowych obozów sportowych.KONTYNUUJEMY akcję DOM!!!W tym roku po raz czwarty organizujemy fundacyjny DOM, czyli Dajmy Odpocząć Mamom!!! Jak sama nazwa wskazuje, wyjazd jest organizowany z myślą o Mamach, które w weekend 01-02 paź-dziernika. zwalniamy z codziennych obowiązków cukrzycowych!!!Piknik w parku linowym w SzczecinieW ostatnich dniach sierpnia spotkaliśmy się w Szczecinie, w Parku Linowym Tarzania, gdzie przez dwie godziny dzieciaki śmigały zwinnie po różnych trasach, ucząc się opanowania, odpowiedzialności, ćwicząc równowagę i przełamując swoje lęki.PSYCHOLOG. KONSULTACJE INDYWIDUALNE.Rabat dla podopiecznych w gadzetydiabetyka.plSpecjalna oferta od sklepu gadzetydiabetyka.pl dająca 10% zniżki

TURNUSY REHABILITACYJNE 2021'

PRZYPOMINAMY WSZYSTKIM, że aby otrzymać DOFINANSOWANIE DO TURNUSU REHABILITACYJNEGO w 2021 roku ze środków PFRON WNIOSKI do swoich PCPR należy składać JUŻ NA POCZĄTKU 2021 R. !!!

Aby otrzymać DOFINANSOWANIE DO TURNUSU REHABILITACYJNEGO w 2021 roku należy JUŻ kompletować następujące dokumenty:

• wniosek o dofinansowanie wraz z oświadczeniem opiekuna
  • wniosek lekarski na turnus rehabilitacyjny (w przypadku wyjazdu z opiekunem konieczne uzasadnienie, które wypełnia lekarz)
  • informację o stanie zdrowia
  • zgodę na przetwarzanie danych osobowych

Uwaga: Druki wypełnione przez lekarza mają ważność 3 miesiące.

• ksero AKTUALNEGO orzeczenia o niepełnosprawności (oryginał do wglądu)
  • ksero legitymacji szkolnej - dotyczy osób w wieku 16-24 lata

Druki do pobrania w wersji elektronicznej: POBIERZ

WARSZAWA WNIOSKI SKŁADA:

w FUNDACJI:

• do dnia 21 grudnia 2019 r. wrzucając do skrzynki na listy (cały czas pracujemy zdalnie)
  • lub osobiście 21.12. w godz. 12:00-18:00 w BIURZE
  • w WCPR ul. Andersa 1 w Warszawie od dnia 4 stycznia 2020 r.

Osoby nie zameldowane w Warszawie składają wnioski w swoim Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie lub Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej

Wczesne złożenie wniosku daje większe szanse na otrzymanie dofinansowania !!!