ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

15 Bieg „Policz się z cukrzycą”

Już wkrótce 29 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, a co za tym idzie, także 15 Bieg „Policz się z cukrzycą”, który tym razem odbędzie się w formie wirtualnej.

Dystans o minimalnej długości 5 km trzeba będzie pokonać samodzielnie lub w gronie bliskich osób w dowolnej formie, oczywiście przy użyciu własnych mięśni https://www.wosp.org.pl/final/bieg

Biorąc udział w biegu wyrażamy swoją solidarność z diabetykami i wspieramy Orkiestrę, która zadatki zebrane podczas rejestracji zakupi pompy insulinowe dla kobiet ciężarnych z cukrzycą.
Jak co roku mamy dla Was pakiety startowe (koszulka biegowa ,numer startowy oraz medal). Każdy z uczestników otrzyma także kod, który umożliwi połączenie się z platformą ALL YOU NEED IS RUNNING, gdzie za pomocą aplikacji biegowej będzie można połączyć się ze wszystkimi uczestnikami WOŚP i wspólnie podjąć wyzwanie 5km biegu „Policz się z cukrzycą”.Start biegu planowany jest na 10 stycznia 2021 roku około godziny 12.00.

Zachęcamy do wzięcia udziału i przesyłanie zgłoszeń na adres fundacji z informacjami:
- imię i nazwisko uczestnika biegu
- rozmiar koszulki: S,M,L (niestety nie ma rozmiarówki dziecięcej)
- dane kontaktowe: tel., mail
Pakiety startowe będą do odbioru w Fundacji – o terminie odbioru poinformujemy mailowo. Ilość pakietów startowych ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zgłoszenia przyjmujemy mailowo od 24.11. do 30.11.2020.
Przypominamy, że bezpłatny pakiet jest dla uczestnika biegu z C1 + osoby towarzyszącej.

A tak było podczas tegorocznego biegu: