Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

15 Bieg „Policz się z cukrzycą”

Już wkrótce 29 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, a co za tym idzie, także 15 Bieg „Policz się z cukrzycą”, który tym razem odbędzie się w formie wirtualnej.

Dystans o minimalnej długości 5 km trzeba będzie pokonać samodzielnie lub w gronie bliskich osób w dowolnej formie, oczywiście przy użyciu własnych mięśni https://www.wosp.org.pl/final/bieg

Biorąc udział w biegu wyrażamy swoją solidarność z diabetykami i wspieramy Orkiestrę, która zadatki zebrane podczas rejestracji zakupi pompy insulinowe dla kobiet ciężarnych z cukrzycą.
Jak co roku mamy dla Was pakiety startowe (koszulka biegowa ,numer startowy oraz medal). Każdy z uczestników otrzyma także kod, który umożliwi połączenie się z platformą ALL YOU NEED IS RUNNING, gdzie za pomocą aplikacji biegowej będzie można połączyć się ze wszystkimi uczestnikami WOŚP i wspólnie podjąć wyzwanie 5km biegu „Policz się z cukrzycą”.Start biegu planowany jest na 10 stycznia 2021 roku około godziny 12.00.

Zachęcamy do wzięcia udziału i przesyłanie zgłoszeń na adres fundacji z informacjami:
- imię i nazwisko uczestnika biegu
- rozmiar koszulki: S,M,L (niestety nie ma rozmiarówki dziecięcej)
- dane kontaktowe: tel., mail
Pakiety startowe będą do odbioru w Fundacji – o terminie odbioru poinformujemy mailowo. Ilość pakietów startowych ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zgłoszenia przyjmujemy mailowo od 24.11. do 30.11.2020.
Przypominamy, że bezpłatny pakiet jest dla uczestnika biegu z C1 + osoby towarzyszącej.

A tak było podczas tegorocznego biegu: