co
nowego?
Insulin On Board Cup 2023 już w czerwcuW dniach 9-11 czerwca w Pruszkowie odbędzie się kolejna edycja turnieju piłkarskiego dla diabetyków Insulin On Board Cup.Warsztaty Dietetyczne woda ONLINE"Idzie lato, a wraz ze wzrostem temperatury powinno wzrosnąć nasze pragnienie ale czy tak rzeczywiście jest?KOLONIE - LAST MINUTE! Ostatnie wolne miejscaUWAGA! OFERTY LAST MINUTE! ostatnie wolne miejsca na turnusach 2023Szkolenia Freestyle Libre 2Jesteś diabetykiem i chcesz zacząć korzystać z systemu FreeStyle Libre 2, który bez nakłuwania palców, mierzy i zapisuje Twój poziom cukru zarówno w dzień, jak i w nocy? Zapraszamy na webinar dla nowych użytkowników tego systemu.DIABTEAM 2023Obozy sportowe dofinansowane ze środków PFRONZAPISY NA czerwcowy OBÓZ WINDSURFINGOWY i sportów wodnychZ przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1 (Projekt pt. "DIABTEAM 2023"). Pierwszy wyjazdy już w CZERWCU!CZY UCZEŃ PODCZAS EGZAMINU ÓSMOKLASISTY MOŻE POSIADAĆ PRZY SOBIE TELEFON Z SYSTEMEM CGM?Czy uczeń podczas egzaminu ósmoklasisty może posiadać przy sobie telefon z systemem CGM? W związku z wieloma pytaniami i wątpliwościami, postanowiliśmy wystosować w tej sprawie oficjalne zapytanie do Centralnej Komisji Egzaminacyjnej. Poniżej publikujemy odpowiedź, którą otrzymaliśmy:
INTERNETOWE WARSZTATY DIETETYCZNE
Zapraszamy serdecznie do kolejnego spotkania w ramach
INTERNETOWYCH WARSZTATÓW DIETETYCZNYCH.
Termin emisji: 7 i 8 listopad.
Poniżej szczegóły programu spotkań.
Dla uczestników przewidziane są upominki :)
Warsztaty dla dzieci 7.11. godz. 12:00
Czy bułka może być dobra? Pogadajmy o pieczywie
- Dwa słowa o tym, co możemy kupić w piekarni.
- Który chleb jest dla mnie najlepszy? O indeksie glikemicznym pieczywa.
- Mam ochotę na bagietkę/drożdżówkę. Co robić?
- Część praktyczna: razowe bułki ze słonecznikiem, chałka trochę bardziej fit :)
Warsztaty dla dorosłych 8.11. godz. 10:00
"Głodnemu... chleb na myśli!", czyli pogadajmy o pieczywie
- Mąka mące nie równa. O tym, co możemy znaleźć w sklepach.
- Ale co oprócz mąki? O półproduktach niezbędnych do wyrobu pieczywa.
- Indeks glikemiczny - jak robić, żeby było dobrze?
- A kiedy gluten nam szkodzi? Dwa słowa o pieczywie bezglutenowym.
- Część praktyczna: chleb na maślance, chleb gryczano - jaglany bezglutenowy, zakwas pszenny
W ZGŁOSZENIU PROSIMY PODAĆ : IMIĘ, NAZWISKO, NR TELEFONU.
Tutaj do pobrania przepisy z warsztatów o pieczywie