co

nowego?

WebinariumSerdecznie zapraszamy na webinarium „Jak zostać wzorowym pacjentem ?Czyli garść porad, jak się dobrze przygotować do wizyty (teleporady) u diabetologa ?” Termin: 7 grudnia, godz. 19:00Kolejne zgrupowanie Słodkiej PolskiW niedzielę 29 listopada Słodka POLSKA U13 zagrała mecze kontrolne, będące przygotowaniem do styczniowego turnieju Ślęza CUP.15 Bieg „Policz się z cukrzycą”Już wkrótce 29 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, a co za tym idzie, także 15 Bieg „Policz się z cukrzycą”, który tym razem odbędzie się w formie wirtualnej.PodziękowaniaChcieliśmy wyrazić wdzięczność wobec firmy ST Print https://stojakitekturowe.pl/ , która wspomogła nas darowizną. W tym szczególnym czasie pamięć o potrzebujących jest na wagę złota! Wspierajmy się, zarażajmy optymizmem i wiarą w lepsze jutro.GWIAZDKA Z FUNDACJĄZapraszamy na GWIAZDKOWE WARSZTATY online już 12.12.2020.Świąteczne Show "Gwiazdy na Gwiazdkę"POZNAJMY SWOJE ZAINTERESOWANIA i TALENTY POCHWALMY SIĘ NIMI !!! Weź udział w ŚWIĄTECZNYM SHOW "GWIAZDY NA GWIAZDKĘ"Dzień otwarty z Fundacją dla Dzieci z Cukrzycą! Spotkajmy się ONLINE - 13.11. godz. 19:00Pierwsze takie spotkanie ONLINE: Dzień otwarty z Fundacją dla Dzieci z Cukrzycą!ŚWIATOWY DZIEŃ CUKRZYCY 2020 - konferencja 4.11Już 4 listopada o godzinie 11, z okazji corocznych obchodów Światowego Dnia Cukrzycy zapraszamy do udziału w debacie online, w której weźmiemy udział!

INTERNETOWE WARSZTATY DIETETYCZNE

Zapraszamy serdecznie do kolejnego spotkania w ramach 

INTERNETOWYCH WARSZTATÓW DIETETYCZNYCH.

Termin emisji: 7 i 8 listopad.

Poniżej szczegóły programu spotkań.

Dla uczestników przewidziane są upominki :)

 

Warsztaty dla dzieci 7.11. godz. 12:00

 Czy bułka może być dobra? Pogadajmy o pieczywie

  1. Dwa słowa o tym, co możemy kupić w piekarni.
  2. Który chleb jest dla mnie najlepszy? O indeksie glikemicznym pieczywa.
  3. Mam ochotę na bagietkę/drożdżówkę. Co robić?
  4. Część praktyczna: razowe bułki ze słonecznikiem, chałka trochę bardziej fit :)

 

Warsztaty dla dorosłych  8.11. godz. 10:00

"Głodnemu... chleb na myśli!", czyli pogadajmy o pieczywie

  1. Mąka mące nie równa. O tym, co możemy znaleźć w sklepach.
  2. Ale co oprócz mąki? O półproduktach niezbędnych do wyrobu pieczywa.
  3. Indeks glikemiczny - jak robić, żeby było dobrze?
  4. A kiedy gluten nam szkodzi? Dwa słowa o pieczywie bezglutenowym.
  5. Część praktyczna: chleb na maślance, chleb gryczano - jaglany bezglutenowy, zakwas pszenny

 

W ZGŁOSZENIU PROSIMY PODAĆ : IMIĘ, NAZWISKO, NR TELEFONU.

 

Tutaj do pobrania przepisy z warsztatów o pieczywie