ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

INTERNETOWE WARSZTATY DIETETYCZNE

Zapraszamy serdecznie do kolejnego spotkania w ramach

INTERNETOWYCH WARSZTATÓW DIETETYCZNYCH.

Termin emisji: 7 i 8 listopad.

Poniżej szczegóły programu spotkań.

Dla uczestników przewidziane są upominki :)

Warsztaty dla dzieci 7.11. godz. 12:00

Czy bułka może być dobra? Pogadajmy o pieczywie

1. Dwa słowa o tym, co możemy kupić w piekarni.
  2. Który chleb jest dla mnie najlepszy? O indeksie glikemicznym pieczywa.
  3. Mam ochotę na bagietkę/drożdżówkę. Co robić?
  4. Część praktyczna: razowe bułki ze słonecznikiem, chałka trochę bardziej fit :)

Warsztaty dla dorosłych  8.11. godz. 10:00

"Głodnemu... chleb na myśli!", czyli pogadajmy o pieczywie

1. Mąka mące nie równa. O tym, co możemy znaleźć w sklepach.
  2. Ale co oprócz mąki? O półproduktach niezbędnych do wyrobu pieczywa.
  3. Indeks glikemiczny - jak robić, żeby było dobrze?
  4. A kiedy gluten nam szkodzi? Dwa słowa o pieczywie bezglutenowym.
  5. Część praktyczna: chleb na maślance, chleb gryczano - jaglany bezglutenowy, zakwas pszenny

W ZGŁOSZENIU PROSIMY PODAĆ : IMIĘ, NAZWISKO, NR TELEFONU.

Tutaj do pobrania przepisy z warsztatów o pieczywie