Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

INTERNETOWE WARSZTATY DIETETYCZNE

Zapraszamy serdecznie do kolejnego spotkania w ramach

INTERNETOWYCH WARSZTATÓW DIETETYCZNYCH.

Termin emisji: 7 i 8 listopad.

Poniżej szczegóły programu spotkań.

Dla uczestników przewidziane są upominki :)

Warsztaty dla dzieci 7.11. godz. 12:00

Czy bułka może być dobra? Pogadajmy o pieczywie

1. Dwa słowa o tym, co możemy kupić w piekarni.
  2. Który chleb jest dla mnie najlepszy? O indeksie glikemicznym pieczywa.
  3. Mam ochotę na bagietkę/drożdżówkę. Co robić?
  4. Część praktyczna: razowe bułki ze słonecznikiem, chałka trochę bardziej fit :)

Warsztaty dla dorosłych  8.11. godz. 10:00

"Głodnemu... chleb na myśli!", czyli pogadajmy o pieczywie

1. Mąka mące nie równa. O tym, co możemy znaleźć w sklepach.
  2. Ale co oprócz mąki? O półproduktach niezbędnych do wyrobu pieczywa.
  3. Indeks glikemiczny - jak robić, żeby było dobrze?
  4. A kiedy gluten nam szkodzi? Dwa słowa o pieczywie bezglutenowym.
  5. Część praktyczna: chleb na maślance, chleb gryczano - jaglany bezglutenowy, zakwas pszenny

W ZGŁOSZENIU PROSIMY PODAĆ : IMIĘ, NAZWISKO, NR TELEFONU.

Tutaj do pobrania przepisy z warsztatów o pieczywie