PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Insulin On Board Cup 2020 za nami!

W dniach 5-6 września 2020 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej w Warszawie, odbyła się druga edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2020 organizowanego przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.

Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Realizację wydarzenia współfinansowało m.st. Warszawa i PFRON.

Partnerem turnieju było Stowarzyszenie Razem dla Białołęki.

Patronami medialnymi byli: Czasopismo “Asystent Trenera”, oraz portale “Mojacukrzyca.org”, “Szugarfrik” i kanał “Nie słodzę”.

Pomimo wielu przeciwności związanych z pandemią koronawirusa, na turnieju pojawiło się wiele cukrzycowych drużyn z całej Polski. Nie straszne nikomu były także przeciwności atmosferyczne, a konkretnie nawałnica, która nawiedziła Warszawę pod koniec pierwszego dnia zawodów.

Tradycyjnie graliśmy w trzech kategoriach wiekowych:

Kategoria 2008 i młodsi: 1 miejsce - Pogromcy Cukrów Kraków

Kategoria 2007-2004: 1 miejsce - Waleczni Warszawa

Kategoria Open (2003 i starsi) 1 miejsce - Polski Cukier Szczecin

W każdej kategorii wręczyliśmy także nagrody indywidualne:

Tytuł najlepszego zawodnika: Hugo Grodzki, Michał Wójcicki, Hubert Siluk
Tytuł najlepszego strzelca: Szymon Stanisławek, Michał Waraksa, Bartosz Makarewicz.
Tytuł najlepszego bramkarza: Jan Bryczek, Krzysztof Żak,Dominik Stańczak

Turniejowi towarzyszył piknik edukacyjny, w ramach pikniku w sobotę mieliśmy okazję posłuchać trzech wykładów:

- dr. Jędrzej Nowaczyk „Wysiłek interwałowy o wysokiej intensywności u osób uprawiających sport chorujących na cukrzycę typu 1”

- prof. dr hab. Zbigniew Jastrzębski „Wysiłek fizyczny tlenowy, beztlenowy i mieszany w wychowaniu fizycznym i sporcie”

- Michał Jeliński, Polski wioślarz, czterokrotny mistrz świata, mistrz olimpijski z Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. „Suplementy w diecie młodego sportowca i antydoping”

Z dodatkowych atrakcji:

W przerwie między meczami, zawodnicy mogli uczestniczyć w zajęciach, które prowadził "Biegowy wariat" Artur Kobuszewski. Przedstawił on zasady treningu biegowego dla dzieci oraz motywacji w sporcie. Była z nami także Fundacja Kasi Dulnik, polskiej koszykarki, Mistrzyni Polski oraz Mistrzyni Europy z 1999 roku. Kasia poprowadziła zajęcia doskonalące umiejętności koszykarskie.

Dziękujemy wszystkim za udział, gratulujemy zwycięzcom i do zobaczenia w przyszłym roku!

Poniżej materiał filmowy z turnieju, przygotowany przez portal Łączy Nas Piłka: