ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Insulin On Board Cup 2020 za nami!

W dniach 5-6 września 2020 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej w Warszawie, odbyła się druga edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2020 organizowanego przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.

Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Realizację wydarzenia współfinansowało m.st. Warszawa i PFRON.

Partnerem turnieju było Stowarzyszenie Razem dla Białołęki.

Patronami medialnymi byli: Czasopismo “Asystent Trenera”, oraz portale “Mojacukrzyca.org”, “Szugarfrik” i kanał “Nie słodzę”.

Pomimo wielu przeciwności związanych z pandemią koronawirusa, na turnieju pojawiło się wiele cukrzycowych drużyn z całej Polski. Nie straszne nikomu były także przeciwności atmosferyczne, a konkretnie nawałnica, która nawiedziła Warszawę pod koniec pierwszego dnia zawodów.

Tradycyjnie graliśmy w trzech kategoriach wiekowych:

Kategoria 2008 i młodsi: 1 miejsce - Pogromcy Cukrów Kraków

Kategoria 2007-2004: 1 miejsce - Waleczni Warszawa

Kategoria Open (2003 i starsi) 1 miejsce - Polski Cukier Szczecin

W każdej kategorii wręczyliśmy także nagrody indywidualne:

Tytuł najlepszego zawodnika: Hugo Grodzki, Michał Wójcicki, Hubert Siluk
Tytuł najlepszego strzelca: Szymon Stanisławek, Michał Waraksa, Bartosz Makarewicz.
Tytuł najlepszego bramkarza: Jan Bryczek, Krzysztof Żak,Dominik Stańczak

Turniejowi towarzyszył piknik edukacyjny, w ramach pikniku w sobotę mieliśmy okazję posłuchać trzech wykładów:

- dr. Jędrzej Nowaczyk „Wysiłek interwałowy o wysokiej intensywności u osób uprawiających sport chorujących na cukrzycę typu 1”

- prof. dr hab. Zbigniew Jastrzębski „Wysiłek fizyczny tlenowy, beztlenowy i mieszany w wychowaniu fizycznym i sporcie”

- Michał Jeliński, Polski wioślarz, czterokrotny mistrz świata, mistrz olimpijski z Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. „Suplementy w diecie młodego sportowca i antydoping”

Z dodatkowych atrakcji:

W przerwie między meczami, zawodnicy mogli uczestniczyć w zajęciach, które prowadził "Biegowy wariat" Artur Kobuszewski. Przedstawił on zasady treningu biegowego dla dzieci oraz motywacji w sporcie. Była z nami także Fundacja Kasi Dulnik, polskiej koszykarki, Mistrzyni Polski oraz Mistrzyni Europy z 1999 roku. Kasia poprowadziła zajęcia doskonalące umiejętności koszykarskie.

Dziękujemy wszystkim za udział, gratulujemy zwycięzcom i do zobaczenia w przyszłym roku!

Poniżej materiał filmowy z turnieju, przygotowany przez portal Łączy Nas Piłka: