ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Insulin On Board Cup 2020

Już w najbliższy weekend (5-6 września) odbędzie się II edycja turnieju Insulin On Board Cup.

Gramyna terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej 21 w Warszawie.

Rozgrywki rozpoczynają się w sobotę o godzinie 12 i potrwają do 19, natomiast w niedzielę gramy od 9 do 15.

W turnieju wezmą udział cukrzycowe zespoły z całej Polski. Rozgrywki zostaną rozegrane w trzech kategoriach wiekowych:

• I kategoria – dzieci urodzone w 2008 r. i młodsze,
  • II kategoria – dzieci urodzone w latach 2004 – 2007,
  • III kategoria – 2003 i starsi.

Turniejowi będzie towarzyszyć piknik, podczas którego uczestnicy będą mogli skorzystać z porad dietetycznych i diabetologicznych. Dodatkowo będzie możliwość uczestniczenia w wykładach dotyczących sportu z cukrzycą.

Zapraszamy wszystkich do kibicowania!

Osoby przebywające na obiekcie mają obowiązek zakrywania ust i nosa (nie dotyczy zawodników na boisku). Każdy uczestnik zobowiązany jest do dezynfekcji rąk, wchodząc i wychodząc na obiekt. Na widowni zajmujemy co drugie miejsce (nie dotyczy rodzin).

Poniżej harmonogram pikniku:

HARMONOGRAM PIKNIKU

Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej.

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą jest realizaotrem projektu INSULIN ON BOARD CUP 2020' współfinansowanego ze środków PFRON oraz ze środków Miasta Stołecznego Warszawa