PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Insulin On Board Cup 2020

Już w najbliższy weekend (5-6 września) odbędzie się II edycja turnieju Insulin On Board Cup.

Gramyna terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej 21 w Warszawie.

Rozgrywki rozpoczynają się w sobotę o godzinie 12 i potrwają do 19, natomiast w niedzielę gramy od 9 do 15.

W turnieju wezmą udział cukrzycowe zespoły z całej Polski. Rozgrywki zostaną rozegrane w trzech kategoriach wiekowych:

• I kategoria – dzieci urodzone w 2008 r. i młodsze,
  • II kategoria – dzieci urodzone w latach 2004 – 2007,
  • III kategoria – 2003 i starsi.

Turniejowi będzie towarzyszyć piknik, podczas którego uczestnicy będą mogli skorzystać z porad dietetycznych i diabetologicznych. Dodatkowo będzie możliwość uczestniczenia w wykładach dotyczących sportu z cukrzycą.

Zapraszamy wszystkich do kibicowania!

Osoby przebywające na obiekcie mają obowiązek zakrywania ust i nosa (nie dotyczy zawodników na boisku). Każdy uczestnik zobowiązany jest do dezynfekcji rąk, wchodząc i wychodząc na obiekt. Na widowni zajmujemy co drugie miejsce (nie dotyczy rodzin).

Poniżej harmonogram pikniku:

HARMONOGRAM PIKNIKU

Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej.

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą jest realizaotrem projektu INSULIN ON BOARD CUP 2020' współfinansowanego ze środków PFRON oraz ze środków Miasta Stołecznego Warszawa