INTERNETOWE WARSZTATY DIETETYCZNESerdecznie zapraszamy na kolejną edycję WARSZATATÓW DIETETYCZNYCH.WARSZTATY COACHINGOWE DLA MŁODZIEŻYSPOTKANIA Z TRENEREM UMIEJETNOŚCI PERSONALNYCHDziękujemy!Każde wsparcie, które otrzymujemy od zewnętrznych firm, dodaje nam skrzydeł! Dziś chcemy podziękować sklepowi MURRANO https://www.murrano.pl/ , który na co dzień sprzedaje prezenty, a dziś prezent sprawił nam.Hochland SPONSOREM SŁODKIEJ POLSKIHochland Polska został sponsorem reprezentacji Piłki Nożnej Dzieci z Cukrzycą „Słodka Polska”. Przedstawiamy rozmowę z Piotrem Knauerem – Prezesem Zarządu Hochland Polska właśnie na ten temat.Słodka Polska zagrała w Niemczech!22 września na boisku przy Hammerling Strasse w Berlinie młodsza z reprezentacji Polski Dzieci z Cukrzycą zmierzyła się z zespołem reprezentującym przedstawiciela Bundesligi – Unionem Berlin.Insulin On Board Cup 2020 za nami!W dniach 5-6 września 2020 roku, na terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej w Warszawie, odbyła się druga edycja turnieju piłkarskiego Insulin On Board Cup 2020 organizowanego przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.PodziękowaniaJest nam bardzo miło otrzymywać dobre wieści! Dziękujemy AIF Kancelarii https://www.tuodszkodowania.pl/ za pomoc w formie darowizny.Dziękujemy!Sierpień w pełni, a my nie możemy narzekać na brak dobrych wieści! Do grona naszych Darczyńców dołączyła Agencja IN https://inpozycjonowanie.pl/ Dziękujemy za pomoc i zaangażowanie w projekty, które prowadzimy.

Insulin On Board Cup 2020

Już w najbliższy weekend (5-6 września) odbędzie się II edycja turnieju Insulin On Board Cup.

Gramyna terenie Białołęckiego Ośrodka Sportu przy ul. Strumykowej 21 w Warszawie.

Rozgrywki rozpoczynają się w sobotę o godzinie 12 i potrwają do 19, natomiast w niedzielę gramy od 9 do 15.

W turnieju wezmą udział cukrzycowe zespoły z całej Polski. Rozgrywki zostaną rozegrane w trzech kategoriach wiekowych:

• I kategoria – dzieci urodzone w 2008 r. i młodsze,
  • II kategoria – dzieci urodzone w latach 2004 – 2007,
  • III kategoria – 2003 i starsi.

Turniejowi będzie towarzyszyć piknik, podczas którego uczestnicy będą mogli skorzystać z porad dietetycznych i diabetologicznych. Dodatkowo będzie możliwość uczestniczenia w wykładach dotyczących sportu z cukrzycą.

Zapraszamy wszystkich do kibicowania!

Osoby przebywające na obiekcie mają obowiązek zakrywania ust i nosa (nie dotyczy zawodników na boisku). Każdy uczestnik zobowiązany jest do dezynfekcji rąk, wchodząc i wychodząc na obiekt. Na widowni zajmujemy co drugie miejsce (nie dotyczy rodzin).

Poniżej harmonogram pikniku:

HARMONOGRAM PIKNIKU

Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej.

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą jest realizaotrem projektu INSULIN ON BOARD CUP 2020' współfinansowanego ze środków PFRON oraz ze środków Miasta Stołecznego Warszawa