ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Akcja "Stop Cukrzycy" w magazynie "Baby Junior"

Zachęcamy do nabywania magazynu „Baby Junior”, skierowanego do obecnych i przyszłych rodziców, z wieloma ciekawymi treściami i fachowymi poradami.

Dodatek do magazynu - „Twój Junior” zawiera ciekawe treści dotyczące zdrowia, rozwoju i edukacji przedszkolaka oraz ucznia. W najnowszym numerze szczególnie polecamy artykuł dotyczący cukrzycy u dzieci: „Cukrzyca – epidemia XXI wieku. Sprawdź, czy zagraża Twojemu dziecku”. Jest to pierwszy z cyklu tekstów całorocznej kampanii edukacyjnej „Stop cukrzycy”. Warto wiedzieć, dlaczego cukrzyca jest tak niebezpieczna i jak rozpoznać jej pierwsze objawy. Jest to tym ważniejsze, że do niedawna była ona uważana za chorobę osób dorosłych, obecnie zaś – niestety – w coraz większym stopniu dotyka także małych pacjentów. Mając na uwadze ten problem, nie sposób pominąć artykułu eksperta z Instytutu Żywności i Żywienia, będącego dla wszystkich rodziców doskonałym drogowskazem w budowaniu zbilansowanego menu dla swojej rodziny. Co ciekawe, błędy żywieniowe popełniane przez rodziców paradoksalnie wynikają z miłości i pragnienia, by dziecko dostawało zawsze to, czego pragnie.

Serdecznie zapraszamy do lektury magazynu.

Czasopismo „Baby Junior” z dodatkiem specjalnym „Twój Junior” można kupić w salonach EMPIK oraz w Księgarni Internetowej PZWL (www.wydawnictwopzwl.pl/czasopisma/babyjunior).