Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

Akcja "Stop Cukrzycy" w magazynie "Baby Junior"

Zachęcamy do nabywania magazynu „Baby Junior”, skierowanego do obecnych i przyszłych rodziców, z wieloma ciekawymi treściami i fachowymi poradami.

Dodatek do magazynu - „Twój Junior” zawiera ciekawe treści dotyczące zdrowia, rozwoju i edukacji przedszkolaka oraz ucznia. W najnowszym numerze szczególnie polecamy artykuł dotyczący cukrzycy u dzieci: „Cukrzyca – epidemia XXI wieku. Sprawdź, czy zagraża Twojemu dziecku”. Jest to pierwszy z cyklu tekstów całorocznej kampanii edukacyjnej „Stop cukrzycy”. Warto wiedzieć, dlaczego cukrzyca jest tak niebezpieczna i jak rozpoznać jej pierwsze objawy. Jest to tym ważniejsze, że do niedawna była ona uważana za chorobę osób dorosłych, obecnie zaś – niestety – w coraz większym stopniu dotyka także małych pacjentów. Mając na uwadze ten problem, nie sposób pominąć artykułu eksperta z Instytutu Żywności i Żywienia, będącego dla wszystkich rodziców doskonałym drogowskazem w budowaniu zbilansowanego menu dla swojej rodziny. Co ciekawe, błędy żywieniowe popełniane przez rodziców paradoksalnie wynikają z miłości i pragnienia, by dziecko dostawało zawsze to, czego pragnie.

Serdecznie zapraszamy do lektury magazynu.

Czasopismo „Baby Junior” z dodatkiem specjalnym „Twój Junior” można kupić w salonach EMPIK oraz w Księgarni Internetowej PZWL (www.wydawnictwopzwl.pl/czasopisma/babyjunior).