ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

COVID-19 nie odpuszcza i MY TEŻ !!!

Zapraszamy do WEBINAROWEJ Akademii Diabetyka !!!

Jak dołączamy do spotkań ?

1. Wchodzimy na link: https://nasz.zdalnykontakt.pl/b/fun-2zc-uc3
  2. W pasku „wprowadź swoje imię” wpisujemy KONIECZNIE IMIĘ I NAZWISKO UCZESTNIKA

Kalendarz najbliższych spotkań:

TEMAT: "Cukier i jego zamienniki" - prowadzenie: dietetyk Katarzyna Szybiak
1. Czy osoba z cukrzycą może jeść cukier?
2. Czy (i jak) odmawiać dziecku słodyczy?
2. Alternatywy dla cukru - przegląd dostępnych substancji słodzących

PONIEDZIAŁEK 25.01.2021. godz. 18:00 – 20:0

PIĄTEK 29.01.2021.  godz. 18:00 – 20:00

TEMAT: „CGM - SYSTEM CIĄGŁEGO MONITOROWANIA GLIKEMII” - prowadzenie: dr Katarzyna Dżygało

ŚRODA  27.01.2021.  godz. 18:30 – 20:30

1. Przygotowanie do teleporady.
  2. Interpretacja wyników.
  3. Generowanie raportów

TEMAT:  „ULGI PODATKOWE I DOFINANSOWANIA DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ”  prowadzenie: Marta Ośmiańska

WTOREK  09.02.2021.   godz.   18:30- 20:30