Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.INSULIN ON BOARD CUP 2021' - ROZPOCZYNAMY ZAPISY!Zapraszamy do udziału W TEGOROCZNYM turnieju wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie ROGER sp. z o.o. sp. k za wsparcie finansowe seniorskiej reprezentacji Słodkiej Polski.Kontakt telefoniczny z fundacjąW związku z awarią telefonu stacjonarnego, prosimy o kontakt tylko pod numerem: 730 698 135INDYWIDUALNE KONSULTACJE. PSYCHOLOG. DIETETYK.Guillermo Cotugno i Słodka Polska – spotkanie diabetyków z piłkarską pasjąMłodzi zawodnicy mieli ostatnio okazję spotkać się z Guillermo Cotugno - piłkarzem Śląska Wrocław, zmagającym się z cukrzycą.Dzięki współpracy Reprezentacji Słodkiej Polski z Polskim Związkiem Piłki Nożnej powstał ciekawy materiał. Zapraszamy do lektury i oglądania :)KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCHJeżeli chcesz podjąć pracę jako SPOŁECZNY EDUKATOR DIABETOLOGICZNY i prowadzić szkolenia dla placówek oświatowych z zakresu opieki nad dziećmi z cukrzycą typu 1 zgłoś się na nasz kurs.

COVID-19 nie odpuszcza i MY TEŻ !!!

Zapraszamy do WEBINAROWEJ Akademii Diabetyka !!!

Jak dołączamy do spotkań ?

1. Wchodzimy na link: https://nasz.zdalnykontakt.pl/b/fun-2zc-uc3
  2. W pasku „wprowadź swoje imię” wpisujemy KONIECZNIE IMIĘ I NAZWISKO UCZESTNIKA

Kalendarz najbliższych spotkań:

TEMAT: "Cukier i jego zamienniki" - prowadzenie: dietetyk Katarzyna Szybiak
1. Czy osoba z cukrzycą może jeść cukier?
2. Czy (i jak) odmawiać dziecku słodyczy?
2. Alternatywy dla cukru - przegląd dostępnych substancji słodzących

PONIEDZIAŁEK 25.01.2021. godz. 18:00 – 20:0

PIĄTEK 29.01.2021.  godz. 18:00 – 20:00

TEMAT: „CGM - SYSTEM CIĄGŁEGO MONITOROWANIA GLIKEMII” - prowadzenie: dr Katarzyna Dżygało

ŚRODA  27.01.2021.  godz. 18:30 – 20:30

1. Przygotowanie do teleporady.
  2. Interpretacja wyników.
  3. Generowanie raportów

TEMAT:  „ULGI PODATKOWE I DOFINANSOWANIA DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ”  prowadzenie: Marta Ośmiańska

WTOREK  09.02.2021.   godz.   18:30- 20:30