Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

AKADEMIA EDUKACYJNA MEDTRONIC

Zapraszamy na cykl szkoleń pt. AKADEMIA EDUKACYJNA MEDTRONIC ON-LINE.

Celem jest zapewnienie kontynuacji spotkań edukacyjnych poprzez przekazywanie wiedzy oraz ćwiczenie umiejętności praktycznych z zakresu terapii cukrzycy przy stosowaniu zintegrowanych systemów Medtronic: MiniMed™ 640G, MiniMed™ Paradigm Veo oraz systemu ciągłego monitorowania glikemii Guardian™ Connect a także oprogramowania on-line wspomagającego leczenie - CareLink™ Personal.

Więcej informacji i zapisy: https://www.pompy-medtronic.pl/edukacja-on-line

Dodatkowo wraz z prof. Agnieszką Szypowską, prof. Małgorzatą Myśliwiec i prof. Przemysławą Jarosz – Chobot przygotowano cykl filmów edukacyjnych, w których eksperci w dziedzinie leczenia pompą insulinową odpowiedzą na praktyczne pytania dotyczące tej terapii oraz stosowania ciągłego monitorowania glikemii. Filmy będą publikowane na kanale https://www.youtube.com/channel/UCC-xs2RYPNgd781QLYdBJZw oraz na FB https://www.facebook.com/MedtronicPolska/.