ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

AKADEMIA EDUKACYJNA MEDTRONIC

Zapraszamy na cykl szkoleń pt. AKADEMIA EDUKACYJNA MEDTRONIC ON-LINE.

Celem jest zapewnienie kontynuacji spotkań edukacyjnych poprzez przekazywanie wiedzy oraz ćwiczenie umiejętności praktycznych z zakresu terapii cukrzycy przy stosowaniu zintegrowanych systemów Medtronic: MiniMed™ 640G, MiniMed™ Paradigm Veo oraz systemu ciągłego monitorowania glikemii Guardian™ Connect a także oprogramowania on-line wspomagającego leczenie - CareLink™ Personal.

Więcej informacji i zapisy: https://www.pompy-medtronic.pl/edukacja-on-line

Dodatkowo wraz z prof. Agnieszką Szypowską, prof. Małgorzatą Myśliwiec i prof. Przemysławą Jarosz – Chobot przygotowano cykl filmów edukacyjnych, w których eksperci w dziedzinie leczenia pompą insulinową odpowiedzą na praktyczne pytania dotyczące tej terapii oraz stosowania ciągłego monitorowania glikemii. Filmy będą publikowane na kanale https://www.youtube.com/channel/UCC-xs2RYPNgd781QLYdBJZw oraz na FB https://www.facebook.com/MedtronicPolska/.