ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

ZAPRASZAMY NA WARSZTATY EDUKACYJNO-SPORTOWE

Zapraszamy wszystkich na warsztaty edukacyjno-sportowe dla dzieci z cukrzycą i ich rodzin, organizowane przez ACTIVEdiabet, w dniach 21-22 maja na warszawskim AWF-ie.

W planach spotkania z diabetologami, dietetykami i psychologami, a także wiele atrakcji dla najmłodszych i ich rodzin, m.in. ergometr wioślarski, lekkoatletyka, taekwondo, judo, szermierka, rugby.

Oczywiście nas również tam nie zabraknie!

Wstęp wolny po zarejestrowaniu przez stronę ACTIVEdiabet lub e-mail: activediabet@gmail.com

Zapraszamy!

Dokładny plan warsztatów:

PROGRAM:
Edukacja (warsztaty i konsultacje) sob godz.10-13, niedz.10-12
diabetolog dr Agnieszka Szypowska („Insulinoterapia i wysiłek fizyczny”)
dietetyk dr Katarzyna Kowalcze
psycholog mgr Beata Zduńczyk („Motywacja”)
edukator diabetologiczny Marta Ośmiańska („Dziecko z cukrzycą typu 1 w szkole/przedszkolu”) Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą
Michał Jeliński ("Praktycznie o aktywności w cukrzycy")

AKTYWNOŚCI SPORTOWE sob.godz. 13.30-16.30, niedz. 12-14
m.in.: ergometr wioślarski, lekkoatletyka, taekwondo, judo, szermierka, rugby

ZAPRASZAMY, WSTĘP WOLNY- KONIECZNOŚĆ POTWIERDZENIA !!!
pamiętajmy o stroju i obuwiu sportowym
dla potwierdzonych uczestników – posiłek