Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

ZAPRASZAMY NA WARSZTATY EDUKACYJNO-SPORTOWE

Zapraszamy wszystkich na warsztaty edukacyjno-sportowe dla dzieci z cukrzycą i ich rodzin, organizowane przez ACTIVEdiabet, w dniach 21-22 maja na warszawskim AWF-ie.

W planach spotkania z diabetologami, dietetykami i psychologami, a także wiele atrakcji dla najmłodszych i ich rodzin, m.in. ergometr wioślarski, lekkoatletyka, taekwondo, judo, szermierka, rugby.

Oczywiście nas również tam nie zabraknie!

Wstęp wolny po zarejestrowaniu przez stronę ACTIVEdiabet lub e-mail: activediabet@gmail.com

Zapraszamy!

Dokładny plan warsztatów:

PROGRAM:
Edukacja (warsztaty i konsultacje) sob godz.10-13, niedz.10-12
diabetolog dr Agnieszka Szypowska („Insulinoterapia i wysiłek fizyczny”)
dietetyk dr Katarzyna Kowalcze
psycholog mgr Beata Zduńczyk („Motywacja”)
edukator diabetologiczny Marta Ośmiańska („Dziecko z cukrzycą typu 1 w szkole/przedszkolu”) Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą
Michał Jeliński ("Praktycznie o aktywności w cukrzycy")

AKTYWNOŚCI SPORTOWE sob.godz. 13.30-16.30, niedz. 12-14
m.in.: ergometr wioślarski, lekkoatletyka, taekwondo, judo, szermierka, rugby

ZAPRASZAMY, WSTĘP WOLNY- KONIECZNOŚĆ POTWIERDZENIA !!!
pamiętajmy o stroju i obuwiu sportowym
dla potwierdzonych uczestników – posiłek