PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

ZAPRASZAMY NA WARSZTATY EDUKACYJNO-SPORTOWE

Zapraszamy wszystkich na warsztaty edukacyjno-sportowe dla dzieci z cukrzycą i ich rodzin, organizowane przez ACTIVEdiabet, w dniach 21-22 maja na warszawskim AWF-ie.

W planach spotkania z diabetologami, dietetykami i psychologami, a także wiele atrakcji dla najmłodszych i ich rodzin, m.in. ergometr wioślarski, lekkoatletyka, taekwondo, judo, szermierka, rugby.

Oczywiście nas również tam nie zabraknie!

Wstęp wolny po zarejestrowaniu przez stronę ACTIVEdiabet lub e-mail: activediabet@gmail.com

Zapraszamy!

Dokładny plan warsztatów:

PROGRAM:
Edukacja (warsztaty i konsultacje) sob godz.10-13, niedz.10-12
diabetolog dr Agnieszka Szypowska („Insulinoterapia i wysiłek fizyczny”)
dietetyk dr Katarzyna Kowalcze
psycholog mgr Beata Zduńczyk („Motywacja”)
edukator diabetologiczny Marta Ośmiańska („Dziecko z cukrzycą typu 1 w szkole/przedszkolu”) Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą
Michał Jeliński ("Praktycznie o aktywności w cukrzycy")

AKTYWNOŚCI SPORTOWE sob.godz. 13.30-16.30, niedz. 12-14
m.in.: ergometr wioślarski, lekkoatletyka, taekwondo, judo, szermierka, rugby

ZAPRASZAMY, WSTĘP WOLNY- KONIECZNOŚĆ POTWIERDZENIA !!!
pamiętajmy o stroju i obuwiu sportowym
dla potwierdzonych uczestników – posiłek