PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

29.02.2020 - Akademia Diabetyka ZAPRASZA! podwójne warsztaty

1. Ulgi podatkowe i dofinansowania dla osób z niepełnosprawnością 10:00-12:00
  2. XI - Warsztaty dietetyczne: „O śniadaniu słów kilka” 12:30-14:30

Warsztaty odbywają się w siedzibie Fundacji, przy ul. Szpitalnej 5/16 w Warszawie.

ULGI PODATKOWE I DOFINANSOWANIA DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ    10:00-12:00

W sobotę 29 lutego  przed południem zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH kierowanych do osób zainteresowanych tematyką orzecznictwa o niepełnosprawności, dostępności świadczeń, wsparcia, dofinansowań i ulg podatkowych dla rodzin z dziećmi z niepełnosprawnością

Spotkanie poprowadzi  Marta Ośmiańska

Prowadzący opowie o:

• Systemie orzecznictwa
  • System pomocy społecznej
  • Specjalistyczne usługi opiekuńcze (SUO)
  • Świadczenia rodzinne
  • Dodatek mieszkaniowy
  • Edukacja dziecka z niepełnosprawnością
  • Dofinansowania z PFRON
  • Ulgi podatkowe
  • Pozostałe ulgi

Zapisy przyjmujemy na miala: akademia@fundacja-cukrzyca.pl

XI - WARSZTATY DIETETYCZNE: „O ŚNIADANIU SŁÓW KILKA”    12:30-14:30

Z dietetykiem na luzie - warsztaty  (tylko) dla dzieci i młodzieży

W planie:

1. Jeść czy nie jeść? O plusach (i minusach) jedzenia śniadania
  2. Wzorcowe śniadanie, czyli co opłaca się zjeść rano?
  3. Tego lepiej unikać - antyśniadanie
  4. Kanapki, kanapki i... kanapki. A co oprócz? Robimy bazę śniadaniową
  5. Wspólne gotowanie

Liczba miejsc ograniczona…