ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

29.02.2020 - Akademia Diabetyka ZAPRASZA! podwójne warsztaty

1. Ulgi podatkowe i dofinansowania dla osób z niepełnosprawnością 10:00-12:00
  2. XI - Warsztaty dietetyczne: „O śniadaniu słów kilka” 12:30-14:30

Warsztaty odbywają się w siedzibie Fundacji, przy ul. Szpitalnej 5/16 w Warszawie.

ULGI PODATKOWE I DOFINANSOWANIA DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ    10:00-12:00

W sobotę 29 lutego  przed południem zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH kierowanych do osób zainteresowanych tematyką orzecznictwa o niepełnosprawności, dostępności świadczeń, wsparcia, dofinansowań i ulg podatkowych dla rodzin z dziećmi z niepełnosprawnością

Spotkanie poprowadzi  Marta Ośmiańska

Prowadzący opowie o:

• Systemie orzecznictwa
  • System pomocy społecznej
  • Specjalistyczne usługi opiekuńcze (SUO)
  • Świadczenia rodzinne
  • Dodatek mieszkaniowy
  • Edukacja dziecka z niepełnosprawnością
  • Dofinansowania z PFRON
  • Ulgi podatkowe
  • Pozostałe ulgi

Zapisy przyjmujemy na miala: akademia@fundacja-cukrzyca.pl

XI - WARSZTATY DIETETYCZNE: „O ŚNIADANIU SŁÓW KILKA”    12:30-14:30

Z dietetykiem na luzie - warsztaty  (tylko) dla dzieci i młodzieży

W planie:

1. Jeść czy nie jeść? O plusach (i minusach) jedzenia śniadania
  2. Wzorcowe śniadanie, czyli co opłaca się zjeść rano?
  3. Tego lepiej unikać - antyśniadanie
  4. Kanapki, kanapki i... kanapki. A co oprócz? Robimy bazę śniadaniową
  5. Wspólne gotowanie

Liczba miejsc ograniczona…