PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała w tym roku już 28 raz!

WOŚP aktywnie wspiera osoby z cukrzycą od 14 lat organizując bieg Policz się z Cukrzycą. W Warszawie 5 tysięcy osób na odcinku 5 kilometrów biegło zbierając fundusze na pompy insulinowe. 11 i 12 stycznia byliśmy tam razem z Wami, tym razem wspólnie z Fundacją Najsłodsi. W programie akcji znalazły się między innymi: badania przesiewowe, w tym pomiar glikemii oraz obliczanie, informacje i edukacja diabetologiczna – cukrzyca typu 1 i typu 2, porady przedlekarskie z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy, profilaktyka cukrzycowa – porady specjalistów: pielęgniarek, dietetyków, a także edukatorów diabetologicznych oraz atrakcje i konkursy, nie tylko dla dzieci. Niestety i tym razem znaleźliśmy kilka wyników powyżej 180 mg%. Pamiętajmy, że warto się badać.

Tradycyjnie wystartowała też Fundacyjna drużyna biegowa. Mamy nadzieję, że w przyszłym roku spotkamy się ponownie!

Dziękujemy !!!