ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zagrała w tym roku już 28 raz!

WOŚP aktywnie wspiera osoby z cukrzycą od 14 lat organizując bieg Policz się z Cukrzycą. W Warszawie 5 tysięcy osób na odcinku 5 kilometrów biegło zbierając fundusze na pompy insulinowe. 11 i 12 stycznia byliśmy tam razem z Wami, tym razem wspólnie z Fundacją Najsłodsi. W programie akcji znalazły się między innymi: badania przesiewowe, w tym pomiar glikemii oraz obliczanie, informacje i edukacja diabetologiczna – cukrzyca typu 1 i typu 2, porady przedlekarskie z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy, profilaktyka cukrzycowa – porady specjalistów: pielęgniarek, dietetyków, a także edukatorów diabetologicznych oraz atrakcje i konkursy, nie tylko dla dzieci. Niestety i tym razem znaleźliśmy kilka wyników powyżej 180 mg%. Pamiętajmy, że warto się badać.

Tradycyjnie wystartowała też Fundacyjna drużyna biegowa. Mamy nadzieję, że w przyszłym roku spotkamy się ponownie!

Dziękujemy !!!