ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

INSULIN ON Board Cup 2020'

!!! UWAGA !!!  Z uwagi na sytuację pandemii COVID-19 organizacja turnieju została zawieszona !!!

BĘDZIEMY INFORMOWALI NA BIEŻĄCO O SYTUACJI - TRZYMAJCIE KCIUKI !!!

----------------------------------------------------------

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą jest realizaotrem projektu INSULIN ON BOARD CUP 2020' współfinansowanego ze środków PFRON.

Miło nam poinformować, iż na tegoroczną edycję turnieju otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON !

Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej.

II edycję turnieju piłkarskiego „INSULIN ON BOARD CUP 2020' rozegramy w CZERWCU 2020', oczywiście w Warszawie,

i tak jak w zeszłym roku na terenie MOS 3 Śródmieście - bardzo dziękujemy za pomoc i wsparcie :)

Projekt realizujemy w terminie 1.02.2020. - 15.07.2020.

Rekrutacja, regulamin i szczegółowe informacje organizacyjne już niebawem !

Tymczasem już zapraszamy do udziału wszystkie chętne DRUŻYNY DIABETYKÓW oraz ZAWODNIKÓW NIEZRZESZONYCH (utworzymy dodatkowe zespoły).

Turniej tradycyjnie odbędzie się w trzech kategoriach wiekowych: 2008 i młodsi, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi).

Oprócz emocji piłkarskich, na wszystkich uczestników czeka także wiele innych atrakcji (w tym PIKNIK EDUKACYJNY) i znamienitych gości.

Do zapisywania się zapraszamy:

DRUŻYNY -  minimum 6-osobowe a maksimum 9-osobowe zespoły, w których mogą razem występować zarówno chłopcy, jak i dziewczęta. W przypadku braku wymaganej liczby zawodników, skład zostanie uzupełniony zawodnikami z otwartego naboru lub innych drużyn.

ZAWODNIKÓW INDYWIDUALNYCH – w podanych kategoriach wiekowych, chłopców i dziewczęta

Drużyny będą grać w sześcioosobowych składach (bramkarz + pięciu zawodników w polu). Uczestnikami zawodów mogą być wyłącznie osoby chorujące na cukrzycę.

W tym roku w tunieju mogą wziąść udział zawodnicy spełniający łącznie nastepujące kryteria:

-  dziewczynki i chłopcy mieszczący sie w jednej z trzech kategorii wiekowych: 2008 i młodsi, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi),

- osoby chorujące na cukrzyce typu 1 z aktualnym w dniach turnieju orzeczeniem o niepełnosprawności,

- mieszkańcy wojwództw: mazowieckiego, łódzkiego, śląskiego, wielkopolskiego, lubelskiego, zachodnio-pomorskiego, małopolskeigo, podlaskiego

Ilość miejsc jest ograniczona!

Przy rekrutacji dodatkowymi punktami bedą premiowani zawodnicy spełniający nastepujące kryetria:

- dzieczynki/ kobiety

- osoby zamieszkujące obszar wiejski

- w przypadku osób powyżej 16 r.ż., osoby ze znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności

ZGŁOSZENIA przyjmujemy od 20 MARCA do 30 KWIETNIA 2020r na adres mailowy: sport@fundacja-cukrzyca.pl

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY (plik do pobrania)

UWAGA! w zgłoszeniu DRUŻYNY należy zamieścić następujące dane:

DRUŻYNA:

- Nazwa drużyny

- Kategoria wiekowa

- Lista zawodników, zawierające imiona, nazwiska oraz numery PESEL. Prosimy także oznaczyć osoby przebywające na diecie bezglutenowej

- Imię i nazwisko trenera/kierownika drużyny wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

Uczestnicy turnieju w ramach projektu mają zapewnione wyżywienie: I dzień: obiad, kolację oraz II dzień: obiad w formie cateringu na terenie Ośrodka Sportu oraz wodę.

Informujemy, że Fundacja zwraca koszt noclegu ze śniadaniem (do wysokości  90 zł) dla każdego zawodnika, a także dla 4 opiekunów na drużynę. Przy zgłoszeniach indywidualnych zawodników – zwracany jest koszt noclegu dla zawodnika.

Serdecznie zapraszamy!