ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Wznawiamy nabór do Walecznych!

Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.

W turnieju gramy w dwóch kategoriach wiekowych - tworzymy drużyny mieszane (grają razem dziewczynki i chłopcy):

- Junior (rocznik 2008 i młodsi); w przypadku większej ilości zgłoszeń dzieci z roczników 2011 i 2012 planujemy dodatkowy mecz z udziałem najmłodszych

- Junior Plus (roczniki 2004-2007).

Oprócz emocji piłkarskich, w programie także mecze pokazowe, liczne gry i zabawy z atrakcyjnymi nagrodami oraz goście specjalni.

Organizatorzy finansują wyłącznie nocleg oraz wyżywienie dla zawodników. Przejazd oraz noclegi dla opiekunów we własnym zakresie.

Zgłoszenia na turniej przyjmujemy do 15 stycznia 2020 roku na nasz adres mailowy:  sport@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu prosimy podać:

Imię i Nazwisko, nr PESEL dziecka, imię i nazwisko opiekuna, tel. kontaktowy, e-mail. Tradycyjnie prosimy również o informacje, czy potrzebny jest posiłek bezglutenowy.

Prosimy także o informację, czy zarezerwować Państwu nocleg oraz na ile osób (ok. 200-250zł od osoby za dwie noce – dokładny koszt podamy, gdy poznamy liczbę uczestników). Podczas Mistrzostw będzie można również skorzystać z bezpłatnych badań i konsultacji: przesiewowe badanie wzroku oraz badanie dermatologiczne znamion. W mailu ze zgłoszeniem prosimy o informacje, czy zapisać dziecko na któreś z w/w badań.

Dla dzieci jadących samemu i nie mających możliwości transportu, postaramy się zorganizować przejazd z organizatorami i innymi uczestnikami (ilość miejsc ograniczona). Informujemy, że samemu mogą jechać jedynie dzieci ze starszej grupy wiekowej (roczniki 2004-2007).

UWAGA: Obowiązek wysłania zgłoszenia dotyczy także osób, które w ubiegłym roku brały udział w mistrzostwach i meczach reprezentacji.

W razie jakichkolwiek pytań, pozostajemy do dyspozycji.