PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Wznawiamy nabór do Walecznych!

Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.

W turnieju gramy w dwóch kategoriach wiekowych - tworzymy drużyny mieszane (grają razem dziewczynki i chłopcy):

- Junior (rocznik 2008 i młodsi); w przypadku większej ilości zgłoszeń dzieci z roczników 2011 i 2012 planujemy dodatkowy mecz z udziałem najmłodszych

- Junior Plus (roczniki 2004-2007).

Oprócz emocji piłkarskich, w programie także mecze pokazowe, liczne gry i zabawy z atrakcyjnymi nagrodami oraz goście specjalni.

Organizatorzy finansują wyłącznie nocleg oraz wyżywienie dla zawodników. Przejazd oraz noclegi dla opiekunów we własnym zakresie.

Zgłoszenia na turniej przyjmujemy do 15 stycznia 2020 roku na nasz adres mailowy:  sport@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu prosimy podać:

Imię i Nazwisko, nr PESEL dziecka, imię i nazwisko opiekuna, tel. kontaktowy, e-mail. Tradycyjnie prosimy również o informacje, czy potrzebny jest posiłek bezglutenowy.

Prosimy także o informację, czy zarezerwować Państwu nocleg oraz na ile osób (ok. 200-250zł od osoby za dwie noce – dokładny koszt podamy, gdy poznamy liczbę uczestników). Podczas Mistrzostw będzie można również skorzystać z bezpłatnych badań i konsultacji: przesiewowe badanie wzroku oraz badanie dermatologiczne znamion. W mailu ze zgłoszeniem prosimy o informacje, czy zapisać dziecko na któreś z w/w badań.

Dla dzieci jadących samemu i nie mających możliwości transportu, postaramy się zorganizować przejazd z organizatorami i innymi uczestnikami (ilość miejsc ograniczona). Informujemy, że samemu mogą jechać jedynie dzieci ze starszej grupy wiekowej (roczniki 2004-2007).

UWAGA: Obowiązek wysłania zgłoszenia dotyczy także osób, które w ubiegłym roku brały udział w mistrzostwach i meczach reprezentacji.

W razie jakichkolwiek pytań, pozostajemy do dyspozycji.