ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Hip hop dla Fundacji

23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.

23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, wkroczyły garnitury, wypastowane buty, długie suknie i staranne makijaże. Sala koncertowa ugościła tłumnie zebranych amatorów muzyki hip hopowej, na najbardziej zjawiskowym wydarzeniu tej jesieni. Tamtego pogodnego wieczoru, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Wydarzenie, ku uciesze jego pomysłodawcy i organizatora, Jana Stępniewskiego - Janowskiego, przerosło najśmielsze oczekiwania i zakończyło się szeroko komentowanym sukcesem.

sKRRt to wieczór poezji na nowoczesny sposób. Uczestnicy konkursu prezentują w pełni poetycko utwory napisane przez polskich raperów, bez towarzystwa dj-ów i melodii. W występie liczy się, tak jak w przypadku slamów poetyckich, interpretacja utworu, prezencja, a także emocjonalność. Tej ostatniej nie brakowało wśród publiczności, która wiwatowała podczas wystąpień. Nie zabrakło łez śmiechu i oklasków, a także wyrazów uznania dla utalentowanych artystów.

W tej edycji wzięło udział 12 wykonawców, w tym soliści i jeden duet. Zaprezentowano utwory znanych polskich raperów, takich jak Pezet, O.S.T.R., Guzior, Tede, Belmondo czy Kuba Knap. Nie zabrakło hitów, do których śmiało można zaliczyć utwór Tedego “N2E (Peja diss)”, wykonany przez Karola Bijatę, czy też “Almette” autorstwa Loco, recytowane przez Wojciecha Glądysa. Obaj artyści otrzymali nagrody wyróżnienia w konkursie. Jednomyślną decyzją jurorów zwycięzcą został Przemysław Litwin za recytację utworu Rogala DDL, pod tytułem Mutant. Nagroda główna została wręczona przez obecnego w sali członka ekipy Asfalt Records - Macieja Maja.

Oprócz doznań poetyckich, uczestnicy wydarzenia mogli przyczynić się do pomocy charytatywnej. Cały dochód z limitowanych koszulek, wyprodukowanych z okazji wydarzenia, został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą. Udało się wpłacić sumę 800 złotych, za co organizatorzy pragną szczególnie podziękować. Idea pomocy charytatywnej była jednym ze zrealizowanych z sukcesem celów tego wydarzenia.

Planowana jest kolejna edycja sKRRt. Pierwsza odsłona odbiła się szerokim entuzjazmem - liczba zainteresowanych wydarzeniem na Facebooku wyniosła ponad 1000 osób. Tym razem twórcy mają ambicje na jeszcze więcej, a amatorów ekskluzywnego wieczoru poetyckiego wciąż przybywa.

Serdecznie dziękujemy organizatorom za bardzo miły gest!