PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Hip hop dla Fundacji

23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.

23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, wkroczyły garnitury, wypastowane buty, długie suknie i staranne makijaże. Sala koncertowa ugościła tłumnie zebranych amatorów muzyki hip hopowej, na najbardziej zjawiskowym wydarzeniu tej jesieni. Tamtego pogodnego wieczoru, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Wydarzenie, ku uciesze jego pomysłodawcy i organizatora, Jana Stępniewskiego - Janowskiego, przerosło najśmielsze oczekiwania i zakończyło się szeroko komentowanym sukcesem.

sKRRt to wieczór poezji na nowoczesny sposób. Uczestnicy konkursu prezentują w pełni poetycko utwory napisane przez polskich raperów, bez towarzystwa dj-ów i melodii. W występie liczy się, tak jak w przypadku slamów poetyckich, interpretacja utworu, prezencja, a także emocjonalność. Tej ostatniej nie brakowało wśród publiczności, która wiwatowała podczas wystąpień. Nie zabrakło łez śmiechu i oklasków, a także wyrazów uznania dla utalentowanych artystów.

W tej edycji wzięło udział 12 wykonawców, w tym soliści i jeden duet. Zaprezentowano utwory znanych polskich raperów, takich jak Pezet, O.S.T.R., Guzior, Tede, Belmondo czy Kuba Knap. Nie zabrakło hitów, do których śmiało można zaliczyć utwór Tedego “N2E (Peja diss)”, wykonany przez Karola Bijatę, czy też “Almette” autorstwa Loco, recytowane przez Wojciecha Glądysa. Obaj artyści otrzymali nagrody wyróżnienia w konkursie. Jednomyślną decyzją jurorów zwycięzcą został Przemysław Litwin za recytację utworu Rogala DDL, pod tytułem Mutant. Nagroda główna została wręczona przez obecnego w sali członka ekipy Asfalt Records - Macieja Maja.

Oprócz doznań poetyckich, uczestnicy wydarzenia mogli przyczynić się do pomocy charytatywnej. Cały dochód z limitowanych koszulek, wyprodukowanych z okazji wydarzenia, został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą. Udało się wpłacić sumę 800 złotych, za co organizatorzy pragną szczególnie podziękować. Idea pomocy charytatywnej była jednym ze zrealizowanych z sukcesem celów tego wydarzenia.

Planowana jest kolejna edycja sKRRt. Pierwsza odsłona odbiła się szerokim entuzjazmem - liczba zainteresowanych wydarzeniem na Facebooku wyniosła ponad 1000 osób. Tym razem twórcy mają ambicje na jeszcze więcej, a amatorów ekskluzywnego wieczoru poetyckiego wciąż przybywa.

Serdecznie dziękujemy organizatorom za bardzo miły gest!