ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Warsztaty mydlarskie

Zapraszamy na warsztaty mydlarskie dla dzieci organizowane 14 grudnia (sobota) w siedzibie Fundacji przy ulicy Szpitalnej 5/16 w Warszawie.

Warsztaty mydlarskie dla dzieci to niesamowity świat kolorów i zapachów, a przede wszystkim świetna zabawa. Zajęcia uczą doboru i mieszania barw podstawowych, rozpoznawania dodatków i ich aromatów. Duży nacisk kładziemy na estetykę prac oraz ich eleganckie, prezentowe opakowanie. Choć podstawowym celem jest oczywiście zrobienie własnoręcznych mydełek, to przemycamy także opowieści o historii brudu, mydła i środków  czystości.

Zajęcia będą trwały ok. 45 min.  W zależności od zainteresowania zajęcia będą odbywały się w  grupach w godzinach 11 - 16

ZAPISY: DO 10 grudnia

Prosimy o zgłoszenia na adres karina.piechocka@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu należy podać: Imię i nazwisko dziecka, wiek oraz numer kontaktowy.