Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Budowa Pętli Android APS - PoznańKolejne spotkanie z budowy pętli Android APS odbędzie się 18 stycznia 2020 r. w Poznaniu.Dofinansowanie Turnusów Rehabilitacyjnych 2020Składanie wniosków o dofinansowanie turnusów rehabilitacyjnych 2020

Warsztaty mydlarskie

Zapraszamy na warsztaty mydlarskie dla dzieci organizowane 14 grudnia (sobota) w siedzibie Fundacji przy ulicy Szpitalnej 5/16 w Warszawie.

Warsztaty mydlarskie dla dzieci to niesamowity świat kolorów i zapachów, a przede wszystkim świetna zabawa. Zajęcia uczą doboru i mieszania barw podstawowych, rozpoznawania dodatków i ich aromatów. Duży nacisk kładziemy na estetykę prac oraz ich eleganckie, prezentowe opakowanie. Choć podstawowym celem jest oczywiście zrobienie własnoręcznych mydełek, to przemycamy także opowieści o historii brudu, mydła i środków  czystości.

Zajęcia będą trwały ok. 45 min.  W zależności od zainteresowania zajęcia będą odbywały się w  grupach w godzinach 11 - 16

ZAPISY: DO 10 grudnia

Prosimy o zgłoszenia na adres karina.piechocka@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu należy podać: Imię i nazwisko dziecka, wiek oraz numer kontaktowy.