ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11

W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu, nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała trzy mecze kontrolne z zespołami Piasta Kobylnica, Sucharów Suchy Las oraz Akademii Piłkarskiej Reissa. Wszystkie trzy mecze zakończyły się zwycięstwami naszej słodkiej drużyny – odpowiednio 5:1, 8:3 i 12:4. Młodzi piłkarze mają niezwykły bilans – w 12 dotychczasowych spotkaniach tylko raz zeszli z boiska pokonani, wygrywając aż dziesięciokrotnie!

Mecze kontrolne były przygotowaniami do pierwszego wyjazdu zagranicznego, który będzie miał miejsce pod koniec kwietnia. Słodka Polska pojedzie do Niemiec, gdzie zagra mecze z tamtejszymi drużynami, w tym najprawdopodobniej z rówieśnikami z FC Bayern Monachium. A później część naszych reprezentantów z roczników 2009 i 2010 weźmie udział w Pucharze Małego Powstańca w Warszawie.