Warsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Budowa Pętli Android APS - PoznańKolejne spotkanie z budowy pętli Android APS odbędzie się 18 stycznia 2020 r. w Poznaniu.Dofinansowanie Turnusów Rehabilitacyjnych 2020Składanie wniosków o dofinansowanie turnusów rehabilitacyjnych 2020

Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11

W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu, nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała trzy mecze kontrolne z zespołami Piasta Kobylnica, Sucharów Suchy Las oraz Akademii Piłkarskiej Reissa. Wszystkie trzy mecze zakończyły się zwycięstwami naszej słodkiej drużyny – odpowiednio 5:1, 8:3 i 12:4. Młodzi piłkarze mają niezwykły bilans – w 12 dotychczasowych spotkaniach tylko raz zeszli z boiska pokonani, wygrywając aż dziesięciokrotnie!

Mecze kontrolne były przygotowaniami do pierwszego wyjazdu zagranicznego, który będzie miał miejsce pod koniec kwietnia. Słodka Polska pojedzie do Niemiec, gdzie zagra mecze z tamtejszymi drużynami, w tym najprawdopodobniej z rówieśnikami z FC Bayern Monachium. A później część naszych reprezentantów z roczników 2009 i 2010 weźmie udział w Pucharze Małego Powstańca w Warszawie.