PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11

W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu, nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała trzy mecze kontrolne z zespołami Piasta Kobylnica, Sucharów Suchy Las oraz Akademii Piłkarskiej Reissa. Wszystkie trzy mecze zakończyły się zwycięstwami naszej słodkiej drużyny – odpowiednio 5:1, 8:3 i 12:4. Młodzi piłkarze mają niezwykły bilans – w 12 dotychczasowych spotkaniach tylko raz zeszli z boiska pokonani, wygrywając aż dziesięciokrotnie!

Mecze kontrolne były przygotowaniami do pierwszego wyjazdu zagranicznego, który będzie miał miejsce pod koniec kwietnia. Słodka Polska pojedzie do Niemiec, gdzie zagra mecze z tamtejszymi drużynami, w tym najprawdopodobniej z rówieśnikami z FC Bayern Monachium. A później część naszych reprezentantów z roczników 2009 i 2010 weźmie udział w Pucharze Małego Powstańca w Warszawie.