Warsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Relacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Budowa Pętli Android APS - PoznańKolejne spotkanie z budowy pętli Android APS odbędzie się 18 stycznia 2020 r. w Poznaniu.Dofinansowanie Turnusów Rehabilitacyjnych 2020Składanie wniosków o dofinansowanie turnusów rehabilitacyjnych 2020

Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBRE

MOŻLIWOŚĆ KUPNA FS LIBRE z refundacją istnieje przez SKLEP DIABETYK24 (Abbott nie uruchomił swojego kanału sprzedaży dla produktów z refundacją).

Poniżej sposób postępowania w poszczególnych sytuacjach:

1. sytuacja, gdy Podopieczny sam opłaca fakturę, a Fundacja refunduje wydatki z subkonta:

- Fundacja musi znaleźć się na fakturze w pozycji płatnik lub w opisie faktury (w sumie w dowolnym miejscu), w nabywcy powinien być zawsze wskazany Podopieczny (osoba, na którą jest refundacja) - te adnotacje robimy przy składaniu zamówienia w sklepie (uwagi)

w przypadku braku adnotacji o FUNDACJI nie jesteśmy w stanie zaksięgować i tym samym opłacić faktury !!!

- fakturę dostaje Podopieczny i przekazuje ją do Fundacji - do refundacji.

1. sytuacja, gdy Podopieczny SAM NIE OPŁACA faktury, płaci Fundacja (na podstawie faktury PRO FORMY) bezpośrednio z subkonta:

- fakturę PRO FORMA przekazuje FUNDACJI sklep Diabetyk24 i na tej podstawie Fundacja ją opłaca,

- sklep Diabetyk24 również bezpośrednio Fundacji przekazuje FAKTURĘ, Podopiecznemu ta faktura nie jest do niczego potrzebna, ponieważ Podopieczny nie pokrywa kosztów zakupu z własnej kieszeni (płaci NFZ i Fundacja z subkonta).

1. podopieczni nie korzystający z refundacji kupują sensory tymi samymi kanałami sprzedażowymi, jak dotychczas (czyli przez sklepy internetowe, stronę Abbott lub zamówienia mailowe u Pana Przemysława Kopcia).

W razie reklamacji:

- dotyczącej logistyki (dostawy) - reklamację zgłaszamy do Diabetyk24 na podstawie NR ZAMÓWIENIA

- dotyczącej produktu - wadliwy sensor - reklamację zgłaszamy do Abbott - zgodnie z dotychczasową procedurą firmy

Osobą odpowiedzialną w Fundacji za opłacanie faktur i rozliczenia subkontowe jest Księgowa Pani Joanna Manowska. W razie pytań proszę dzwonić na nr fundacyjny i prosić Panią Asię. Korespondencję mailową w w/w sprawach proszę kierować na maila: subkonta@fundacja-cukrzyca.pl.

Takie rozwiązanie bardzo nam ułatwi rozliczenia. Bardzo dziękujemy za pomoc i liczymy na współpracę z Państwa strony.