ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBRE

MOŻLIWOŚĆ KUPNA FS LIBRE z refundacją istnieje przez SKLEP DIABETYK24 (Abbott nie uruchomił swojego kanału sprzedaży dla produktów z refundacją).

Poniżej sposób postępowania w poszczególnych sytuacjach:

1. sytuacja, gdy Podopieczny sam opłaca fakturę, a Fundacja refunduje wydatki z subkonta:

- Fundacja musi znaleźć się na fakturze w pozycji płatnik lub w opisie faktury (w sumie w dowolnym miejscu), w nabywcy powinien być zawsze wskazany Podopieczny (osoba, na którą jest refundacja) - te adnotacje robimy przy składaniu zamówienia w sklepie (uwagi)

w przypadku braku adnotacji o FUNDACJI nie jesteśmy w stanie zaksięgować i tym samym opłacić faktury !!!

- fakturę dostaje Podopieczny i przekazuje ją do Fundacji - do refundacji.

1. Z dniem 1 lutego 2020r.  wszystkie faktury na produkty refundowane wystawione przez Diabetyk24 muszą być opłacone bezpośrednio przez Państwa i dopiero opłacona faktura powinna być skierowana do Fundacji celem refundacji. Taka procedura minimalizuje ryzyko opóźnień w płatnościach faktur pro-forma skutkujących utratą refundacji za dany miesiąc.

1. podopieczni nie korzystający z refundacji kupują sensory tymi samymi kanałami sprzedażowymi, jak dotychczas (czyli przez sklepy internetowe, stronę Abbott lub zamówienia mailowe u Pana Przemysława Kopcia).

W razie reklamacji:

- dotyczącej logistyki (dostawy) - reklamację zgłaszamy do Diabetyk24 na podstawie NR ZAMÓWIENIA

- dotyczącej produktu - wadliwy sensor - reklamację zgłaszamy do Abbott - zgodnie z dotychczasową procedurą firmy

Osobą odpowiedzialną w Fundacji za opłacanie faktur i rozliczenia subkontowe jest Księgowa Pani Joanna Manowska. W razie pytań proszę dzwonić na nr fundacyjny i prosić Panią Asię. Korespondencję mailową w w/w sprawach proszę kierować na maila: subkonta@fundacja-cukrzyca.pl.

Takie rozwiązanie bardzo nam ułatwi rozliczenia. Bardzo dziękujemy za pomoc i liczymy na współpracę z Państwa strony.