PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Relacja ze Światowego Dnia Walki z Cukrzycą

Cukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci Auchan: Łomianki, Piaseczno, Janki, Ursynów, Wola Park oraz Marki. Były to dwie aktywnie spędzone soboty (09.11., 16.11). W programie akcji znalazły się między innymi: badania przesiewowe, w tym pomiar glikemii oraz obliczanie BMI, cukrzyca typu 1 i typu 2 – informacje i edukacja diabetologiczna, porady przedlekarskie z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy, profilaktyka cukrzycowa – porady specjalistów: pielęgniarek, dietetyków, a także edukatorów diabetologicznych oraz atrakcje i konkursy, nie tylko dla dzieci. Dodatkowo, edukatorów fundacyjny można było spotkać w dwóch warszawskich biurowcach oraz placówkach oświatowych. Prowadzili punkty informacyjne oraz pomiary poziomu glukozy we krwi. Łącznie wykonano ponad 1 500 pomiarów zarówno u młodszych, jak i starszych interesantów! Niestety, w każdym z miejsc znalazło się po klika wyników powyżej 180mg%. Wyniki świadczą o tym, że społeczeństwo wciąż zapomina o badaniach kontrolnych. Dlatego zaraz po zakończeniu akcji, pracownicy Fundacji rozpoczęli opracowanie planu działań na przyszły rok.