PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Ogólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z Cukrzycą

Nasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza do kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z Cukrzycą

Ogólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z Cukrzycą ma na celu podnoszenie świadomości na temat cukrzycy. Do tego samego celu dąży portal Cukrzyca.pl, który został oficjalnym Partnerem kampanii.

Dłuższe życie z cukrzycą

Cukrzyca typu 2 dotyczy aż 80% wszystkich zachorowań na cukrzycę. (1)

Ten typ cukrzycy wiąże się z licznymi potencjalnymi powikłaniami przy nieodpowiednio prowadzonej chorobie.

Szczególnie ważne uwzględnienia są powikłania sercowo-naczyniowe u tej grupy diabetyków, a więc m.in. zawały, udary mózgu i tętniaki.

Powikłania sercowo-naczyniowe są głównymi przyczynami zgonów i niepełnosprawności pacjentów z cukrzycą (2)

Celem portalu Cukrzyca.pl, tak samo jak całej kampanii, będzie edukacja pacjentów z zakresu powikłań, poprawy jakości i długości życia pacjentów.

Cegiełka motywacji od Cukrzyca.pl

Redakcja portalu dodatkowo postawiła sobie za cel dbanie o wysoki poziom stymulacji diabetyków.

Codzienna motywacja pacjentów do:

to główny motor napędowy całego zespołu.

Każdy miły komentarz od naszych czytelników to dla nas dodatkowa zachęta do działania dalej” - mówią twórcy portalu Cukrzyca.pl.

Mamy nadzieję, że współpraca z Polskim Stowarzyszeniem Diabetyków, blogiem Dietolog oraz portalem mojacukrzyca.org przy kampanii Dłuższe Życie z Cukrzycą pozwoli nam dotrzeć do jeszcze większego grona osób z wysokiej grupy ryzyka cukrzycą typu 2.”

Czy wiecie, że ponad 50% przypadków cukrzycy typu 2 można zapobiec, odpowiednio wcześnie wprowadzając u pacjentów zdrowy styl życia? (3)

Źródła:

1. Kampania edukacyjna Dłuższe Życie z Cukrzycą
  2. Ukryta pandemia. Sytuacja w Polsce. Edycja 2014, Warszawa 2014, s. 62.
  3. org