Warsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Dofinansowanie Turnusów Rehabilitacyjnych 2020Składanie wniosków o dofinansowanie turnusów rehabilitacyjnych 2020

Budowa Pętli Android APS - Poznań

TWORZENIE PĘTLI W SYSTEMIE ANDROID APS - Poznań

Wraz z AndroidAPS Polska (Poland) i Rotary Club Bydgoszcz Stare Miasto zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu Build Party, czyli tworzenie pętli w systemie Android APS.
Tym razem spotykamy się 18 stycznia w godz. 10:00-18:00 w Poznaniu w siedzibie FIRMY Allegro przy ul. Grunwaldzkiej 182.

link do wydarzenia i zapisów: https://www.facebook.com/events/2594329030660632/

Zapisywać można się na grupie (należy dołączyć do grupy): https://www.facebook.com/groups/aapspl/

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Dostępne jest 12 miejsc dla osób przygotowujących pętlę (liczymy pompy, nie uczestników) oraz 12 dodatkowych miejsc dla słuchaczy.

1. Dla kogo jest to spotkanie?

Spotkanie jest organizowane dla opiekunów lub osób chorujących na cukrzycę typu 1. Celem spotkania jest przedstawienie projektu AndroidAPS i pomoc w przejściu przez techniczne jego aspekty. Osoby posiadające zapasowe lub użytkowane przez siebie pompy mogą wyjść ze spotkania z uruchomioną pętlą. Osoby, które nie mają dodatkowej pompy wyjdą z kompletem aplikacji, uruchomioną pompą wirtualną oraz wiedzą jak samodzielnie włączyć pętlę.

1. Plan spotkania:

- Przedstawienie czym jest AndroidAPS
- Omówienie konfiguracji Nightscout do pracy z AndroidAPS
- Wyjaśnienie czym jest profil w Nightscout, jak z niego korzystać i jak korzysta z niego AndroidAPS
- konfiguracja pompy do korzystania z AndroidAPS
- Sprawdzenie środowiska programistycznego AndroidStudio
- Pobranie projektów Ruffy i AndroidAPS
- Skompilowanie swoich własnych aplikacji
- Instalacja Ruffy i połączenie telefonu z pompą insulinową
- Instalacja i konfiguracja AndroidAPS
- Omówienie samouczka systemu AndroidAPS
- Omówienie codziennej pracy z systemem
- Omówienie NSClient – aplikacji dla opiekunów

1. Co należy przynieść:

- Dobry humor i chęć poznania czegoś nowego
- Laptop z zasilaczem
- Pompę Accu-Chek Spirit Combo
- Nowe 2 baterie AA do pompy. Na czas konfiguracji nie zalecamy używania akumulatorków ze względu na problemy z pierwszym parowaniem urządzeń.
- Smartfon z Android 8.1 Oreo lub 9.0 Pie i dostępem do Internetu. Telefon powinien już być zaktualizowany do wersji 8.1 lub wyższej
- Kabel USB - micro USB lub USB - USB-C pozwalający podłączyć telefon do komputera
- Ładowarkę do smartfona
- przedłużacz

1. Opcjonalnie potrzebne będą:

- Accu-Chek SmartPix - więcej modułów pozwoli szybciej przeprogramować pompy
- Smartfon lub tablet z Android 6/7/8 – opcjonalnie dla opiekunów w celu instalacji NSClient.
- Nowy zestaw serwisowy do pompy (pokrywa baterii, adapter zbiornika)