ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Budowa Pętli Android APS - Poznań

TWORZENIE PĘTLI W SYSTEMIE ANDROID APS - Poznań

Wraz z AndroidAPS Polska (Poland) i Rotary Club Bydgoszcz Stare Miasto zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu Build Party, czyli tworzenie pętli w systemie Android APS.
Tym razem spotykamy się 18 stycznia w godz. 10:00-18:00 w Poznaniu w siedzibie FIRMY Allegro przy ul. Grunwaldzkiej 182.

link do wydarzenia i zapisów: https://www.facebook.com/events/2594329030660632/

Zapisywać można się na grupie (należy dołączyć do grupy): https://www.facebook.com/groups/aapspl/

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Dostępne jest 12 miejsc dla osób przygotowujących pętlę (liczymy pompy, nie uczestników) oraz 12 dodatkowych miejsc dla słuchaczy.

1. Dla kogo jest to spotkanie?

Spotkanie jest organizowane dla opiekunów lub osób chorujących na cukrzycę typu 1. Celem spotkania jest przedstawienie projektu AndroidAPS i pomoc w przejściu przez techniczne jego aspekty. Osoby posiadające zapasowe lub użytkowane przez siebie pompy mogą wyjść ze spotkania z uruchomioną pętlą. Osoby, które nie mają dodatkowej pompy wyjdą z kompletem aplikacji, uruchomioną pompą wirtualną oraz wiedzą jak samodzielnie włączyć pętlę.

1. Plan spotkania:

- Przedstawienie czym jest AndroidAPS
- Omówienie konfiguracji Nightscout do pracy z AndroidAPS
- Wyjaśnienie czym jest profil w Nightscout, jak z niego korzystać i jak korzysta z niego AndroidAPS
- konfiguracja pompy do korzystania z AndroidAPS
- Sprawdzenie środowiska programistycznego AndroidStudio
- Pobranie projektów Ruffy i AndroidAPS
- Skompilowanie swoich własnych aplikacji
- Instalacja Ruffy i połączenie telefonu z pompą insulinową
- Instalacja i konfiguracja AndroidAPS
- Omówienie samouczka systemu AndroidAPS
- Omówienie codziennej pracy z systemem
- Omówienie NSClient – aplikacji dla opiekunów

1. Co należy przynieść:

- Dobry humor i chęć poznania czegoś nowego
- Laptop z zasilaczem
- Pompę Accu-Chek Spirit Combo
- Nowe 2 baterie AA do pompy. Na czas konfiguracji nie zalecamy używania akumulatorków ze względu na problemy z pierwszym parowaniem urządzeń.
- Smartfon z Android 8.1 Oreo lub 9.0 Pie i dostępem do Internetu. Telefon powinien już być zaktualizowany do wersji 8.1 lub wyższej
- Kabel USB - micro USB lub USB - USB-C pozwalający podłączyć telefon do komputera
- Ładowarkę do smartfona
- przedłużacz

1. Opcjonalnie potrzebne będą:

- Accu-Chek SmartPix - więcej modułów pozwoli szybciej przeprogramować pompy
- Smartfon lub tablet z Android 6/7/8 – opcjonalnie dla opiekunów w celu instalacji NSClient.
- Nowy zestaw serwisowy do pompy (pokrywa baterii, adapter zbiornika)