PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Budowa Pętli Android APS - Poznań

TWORZENIE PĘTLI W SYSTEMIE ANDROID APS - Poznań

Wraz z AndroidAPS Polska (Poland) i Rotary Club Bydgoszcz Stare Miasto zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu Build Party, czyli tworzenie pętli w systemie Android APS.
Tym razem spotykamy się 18 stycznia w godz. 10:00-18:00 w Poznaniu w siedzibie FIRMY Allegro przy ul. Grunwaldzkiej 182.

link do wydarzenia i zapisów: https://www.facebook.com/events/2594329030660632/

Zapisywać można się na grupie (należy dołączyć do grupy): https://www.facebook.com/groups/aapspl/

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Dostępne jest 12 miejsc dla osób przygotowujących pętlę (liczymy pompy, nie uczestników) oraz 12 dodatkowych miejsc dla słuchaczy.

1. Dla kogo jest to spotkanie?

Spotkanie jest organizowane dla opiekunów lub osób chorujących na cukrzycę typu 1. Celem spotkania jest przedstawienie projektu AndroidAPS i pomoc w przejściu przez techniczne jego aspekty. Osoby posiadające zapasowe lub użytkowane przez siebie pompy mogą wyjść ze spotkania z uruchomioną pętlą. Osoby, które nie mają dodatkowej pompy wyjdą z kompletem aplikacji, uruchomioną pompą wirtualną oraz wiedzą jak samodzielnie włączyć pętlę.

1. Plan spotkania:

- Przedstawienie czym jest AndroidAPS
- Omówienie konfiguracji Nightscout do pracy z AndroidAPS
- Wyjaśnienie czym jest profil w Nightscout, jak z niego korzystać i jak korzysta z niego AndroidAPS
- konfiguracja pompy do korzystania z AndroidAPS
- Sprawdzenie środowiska programistycznego AndroidStudio
- Pobranie projektów Ruffy i AndroidAPS
- Skompilowanie swoich własnych aplikacji
- Instalacja Ruffy i połączenie telefonu z pompą insulinową
- Instalacja i konfiguracja AndroidAPS
- Omówienie samouczka systemu AndroidAPS
- Omówienie codziennej pracy z systemem
- Omówienie NSClient – aplikacji dla opiekunów

1. Co należy przynieść:

- Dobry humor i chęć poznania czegoś nowego
- Laptop z zasilaczem
- Pompę Accu-Chek Spirit Combo
- Nowe 2 baterie AA do pompy. Na czas konfiguracji nie zalecamy używania akumulatorków ze względu na problemy z pierwszym parowaniem urządzeń.
- Smartfon z Android 8.1 Oreo lub 9.0 Pie i dostępem do Internetu. Telefon powinien już być zaktualizowany do wersji 8.1 lub wyższej
- Kabel USB - micro USB lub USB - USB-C pozwalający podłączyć telefon do komputera
- Ładowarkę do smartfona
- przedłużacz

1. Opcjonalnie potrzebne będą:

- Accu-Chek SmartPix - więcej modułów pozwoli szybciej przeprogramować pompy
- Smartfon lub tablet z Android 6/7/8 – opcjonalnie dla opiekunów w celu instalacji NSClient.
- Nowy zestaw serwisowy do pompy (pokrywa baterii, adapter zbiornika)