Warsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Budowa Pętli Android APS - PoznańKolejne spotkanie z budowy pętli Android APS odbędzie się 18 stycznia 2020 r. w Poznaniu.

Dofinansowanie Turnusów Rehabilitacyjnych 2020

PRZYPOMINAMY WSZYSTKIM, że aby otrzymać DOFINANSOWANIE DO TURNUSU REHABILITACYJNEGO w 2020 roku ze środków PFRON WNIOSKI do swoich PCPR należy składać JUŻ NA POCZĄTKU 2020 R. !!!
UWAGA WARSZAWA !!!
Aby otrzymać DOFINANSOWANIE DO TURNUSU REHABILITACYJNEGO w 2020 roku z WARSZAWSKIEGO Centrum Pomocy Rodzinie (dot. osób zameldowanych w Warszawie) należy JUŻ wypełniać następujące dokumenty:

• wniosek o dofinansowanie wraz z oświadczeniem opiekuna
  • wniosek lekarski na turnus rehabilitacyjny (w przypadku wyjazdu z opiekunem konieczne uzasadnienie, które wypełnia lekarz)
  • informację o stanie zdrowia

Uwaga: Druki wypełnione przez lekarza mają ważność 3 miesiące.

• ksero AKTUALNEGO orzeczenia o niepełnosprawności (oryginał do wglądu)
  • ksero legitymacji szkolnej - dotyczy osób w wieku 16-24 lata

Druki można pobrać w wersji papierowej w siedzibie Fundacji lub w siedzibie WCPR przy ul. Andersa 1.
Poniżej druki do pobrania w wersji elektronicznej:

WNIOSKI NALEŻY SKŁADAĆ:

• w FUNDACJI do dnia 20 grudnia 2019 r. w godzinach dyżurów
  • w WCPR ul. Andersa 1 w Warszawie od dnia 2 stycznia 2020 r.

Wczesne złożenie wniosku daje większe szanse na otrzymanie dofinansowania !!!
Osoby nie zameldowane w Warszawie składają wnioski w swoim Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie lub Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej