Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

Obchody ŚWIATOWEGO DNIA WALKI Z CUKRZYCĄ 2019’ w Warszawie

ZAPROSZENIE na obchody ŚWIATOWEGO DNIA WALKI Z CUKRZYCĄ 2019’ w Warszawie

CUKRZYCA. CHROŃ SWOJĄ RODZINĘ !!!

… 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę, z których ponad milion jeszcze o tym nie wie …

SPRAWDŹ, CZY TY I TWOI BLISCY NIE SĄ W GRUPIE RYZYKA !!!

Pod takim hasłem odbędzie się tegoroczna listopadowa kampania z okazji Światowego Dnia Walki z Cukrzycą w Warszawie prowadzona przez działaczy i wolontariuszy Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą.

W ramach kampanii będzie można BEZPŁATNIE wykonać badania profilaktyczne oraz skorzystać ze specjalistycznych porad z zakresu diabetologii i dietetyki.

Kampania prowadzona będzie w Galeriach Handlowych AUCHAN

do sieci sklepów Auchan zapraszamy w godz. 11:00- 15:00 w dniach
  9 listopada – Centrum Handlowe Łomianki, Centrum Handlowe Piaseczno, Auchan Janki

16 listopada – Auchan Ursynów, Auchan Wola Park, Auchan Marki

oraz w warszawskich biurowcach w godz. 8:00-16:00
14 listopada - InternaInternational Business Center, ul. Polna 11
15 listopada - Park Postępu, ul. Postępu 21b

W programie akcji znajdą się:

• BADANIA przesiewowe: pomiar glikemii i ciśnienia, obliczanie BMI;
  • CUKRZYCA typu 1 i typu 2 – informacja i edukacja diabetologiczna;
  • PORADY PRZEDLEKARSKIE z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy;
  • PROFILAKTYKA cukrzycowa (porady specjalistów): diabetologia, dietetyka, aktywność fizyczna;
  • ATRAKCJE dla najmłodszych;

Nasze stoiska cieszą się zawsze dużym zainteresowaniem zarówno starszych, jak i młodszych Warszawiaków. Jak pokazały poprzednie lata, najchętniej cukier mierzą osoby po 30 roku życia, przy czym zdecydowanie „odważniejsze” są kobiety. Zawsze znajdzie się również kilku młodych bohaterów, poniżej 12 roku życia. Na śmiałków oczekują nagrody!

Zapraszamy do odwiedzenia naszych stoisk i skorzystania z badań profilaktycznych !

SPRAWDŹ, CZY TY I TWOI BLISCY NIE SĄ W GRUPIE RYZYKA !!!

Organizator kampanii: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą

Partner:  Auchan

Kampanię wspierają:  Lumacare Your Medical Supplies

Ascensia Diabetes Care Poland

Medtronic Poland Sp. z o.o.

Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o.

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą