ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Obchody ŚWIATOWEGO DNIA WALKI Z CUKRZYCĄ 2019’ w Warszawie

ZAPROSZENIE na obchody ŚWIATOWEGO DNIA WALKI Z CUKRZYCĄ 2019’ w Warszawie

CUKRZYCA. CHROŃ SWOJĄ RODZINĘ !!!

… 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę, z których ponad milion jeszcze o tym nie wie …

SPRAWDŹ, CZY TY I TWOI BLISCY NIE SĄ W GRUPIE RYZYKA !!!

Pod takim hasłem odbędzie się tegoroczna listopadowa kampania z okazji Światowego Dnia Walki z Cukrzycą w Warszawie prowadzona przez działaczy i wolontariuszy Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą.

W ramach kampanii będzie można BEZPŁATNIE wykonać badania profilaktyczne oraz skorzystać ze specjalistycznych porad z zakresu diabetologii i dietetyki.

Kampania prowadzona będzie w Galeriach Handlowych AUCHAN

do sieci sklepów Auchan zapraszamy w godz. 11:00- 15:00 w dniach
  9 listopada – Centrum Handlowe Łomianki, Centrum Handlowe Piaseczno, Auchan Janki

16 listopada – Auchan Ursynów, Auchan Wola Park, Auchan Marki

oraz w warszawskich biurowcach w godz. 8:00-16:00
14 listopada - InternaInternational Business Center, ul. Polna 11
15 listopada - Park Postępu, ul. Postępu 21b

W programie akcji znajdą się:

• BADANIA przesiewowe: pomiar glikemii i ciśnienia, obliczanie BMI;
  • CUKRZYCA typu 1 i typu 2 – informacja i edukacja diabetologiczna;
  • PORADY PRZEDLEKARSKIE z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy;
  • PROFILAKTYKA cukrzycowa (porady specjalistów): diabetologia, dietetyka, aktywność fizyczna;
  • ATRAKCJE dla najmłodszych;

Nasze stoiska cieszą się zawsze dużym zainteresowaniem zarówno starszych, jak i młodszych Warszawiaków. Jak pokazały poprzednie lata, najchętniej cukier mierzą osoby po 30 roku życia, przy czym zdecydowanie „odważniejsze” są kobiety. Zawsze znajdzie się również kilku młodych bohaterów, poniżej 12 roku życia. Na śmiałków oczekują nagrody!

Zapraszamy do odwiedzenia naszych stoisk i skorzystania z badań profilaktycznych !

SPRAWDŹ, CZY TY I TWOI BLISCY NIE SĄ W GRUPIE RYZYKA !!!

Organizator kampanii: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą

Partner:  Auchan

Kampanię wspierają:  Lumacare Your Medical Supplies

Ascensia Diabetes Care Poland

Medtronic Poland Sp. z o.o.

Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o.

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą