Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Budowa Pętli Android APS - PoznańKolejne spotkanie z budowy pętli Android APS odbędzie się 18 stycznia 2020 r. w Poznaniu.Dofinansowanie Turnusów Rehabilitacyjnych 2020Składanie wniosków o dofinansowanie turnusów rehabilitacyjnych 2020Turnusy Rehabilitacyjne 2020Znamy już terminy i miejsca turnusów rehabilitacyjnych w roku 2020!

Obchody ŚWIATOWEGO DNIA WALKI Z CUKRZYCĄ 2019’ w Warszawie

ZAPROSZENIE na obchody ŚWIATOWEGO DNIA WALKI Z CUKRZYCĄ 2019’ w Warszawie

CUKRZYCA. CHROŃ SWOJĄ RODZINĘ !!!

… 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę, z których ponad milion jeszcze o tym nie wie …

SPRAWDŹ, CZY TY I TWOI BLISCY NIE SĄ W GRUPIE RYZYKA !!!

Pod takim hasłem odbędzie się tegoroczna listopadowa kampania z okazji Światowego Dnia Walki z Cukrzycą w Warszawie prowadzona przez działaczy i wolontariuszy Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą.

W ramach kampanii będzie można BEZPŁATNIE wykonać badania profilaktyczne oraz skorzystać ze specjalistycznych porad z zakresu diabetologii i dietetyki.

Kampania prowadzona będzie w Galeriach Handlowych AUCHAN

do sieci sklepów Auchan zapraszamy w godz. 11:00- 15:00 w dniach
  9 listopada – Centrum Handlowe Łomianki, Centrum Handlowe Piaseczno, Auchan Janki

16 listopada – Auchan Ursynów, Auchan Wola Park, Auchan Marki

oraz w warszawskich biurowcach w godz. 8:00-16:00
14 listopada - InternaInternational Business Center, ul. Polna 11
15 listopada - Park Postępu, ul. Postępu 21b

W programie akcji znajdą się:

• BADANIA przesiewowe: pomiar glikemii i ciśnienia, obliczanie BMI;
  • CUKRZYCA typu 1 i typu 2 – informacja i edukacja diabetologiczna;
  • PORADY PRZEDLEKARSKIE z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy;
  • PROFILAKTYKA cukrzycowa (porady specjalistów): diabetologia, dietetyka, aktywność fizyczna;
  • ATRAKCJE dla najmłodszych;

Nasze stoiska cieszą się zawsze dużym zainteresowaniem zarówno starszych, jak i młodszych Warszawiaków. Jak pokazały poprzednie lata, najchętniej cukier mierzą osoby po 30 roku życia, przy czym zdecydowanie „odważniejsze” są kobiety. Zawsze znajdzie się również kilku młodych bohaterów, poniżej 12 roku życia. Na śmiałków oczekują nagrody!

Zapraszamy do odwiedzenia naszych stoisk i skorzystania z badań profilaktycznych !

SPRAWDŹ, CZY TY I TWOI BLISCY NIE SĄ W GRUPIE RYZYKA !!!

Organizator kampanii: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą

Partner:  Auchan

Kampanię wspierają:  Lumacare Your Medical Supplies

Ascensia Diabetes Care Poland

Medtronic Poland Sp. z o.o.

Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o.

Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą