ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Spotkania w ramach Słodkiej Szkoły Ascensia Diabetes Care

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych "Słodka Szkoła", organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care:

1. Białystok

Dnia 7.11.2019 ( czwartek) o godz. 17.00 w Społecznej Szkole Podstawowej nr 4, ul. Dzielna 19 w Białymstoku, odbędzie się spotkanie z pacjentami w ramach projektu Słodka Szkoła.
Tematy spotkania: „ Kalkulator bolusa – ważny aspekt samokontroli cukrzycy” – dr n. med. Bożena Florys oraz „ Samokontrola glikemii – co warto wiedzieć” – mgr Ewa Targońska – Piekutowska.

Na spotkanie zapraszamy dzieci, młodzież oraz osoby dorosłe chore na cukrzycę typu 1.

2. Lublin

Dnia 14.11.2019 ( czwartek) o godz. 17.30 w Grand Hotelu Lublinianka, Lublin ul. Krakowskie Przedmieście 56, odbędzie się spotkanie z pacjentami w ramach projektu Słodka Szkoła.

Tematem spotkania będzie „ Pokoleniowa wieża Babel. O tym jak budować porozumienie i współpracę” – mgr Beata Pachońska, psycholog.

Udział w spotkaniach jest bezpłatny!