PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

Spotkania w ramach Słodkiej Szkoły Ascensia Diabetes Care

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych "Słodka Szkoła", organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care:

1. Białystok

Dnia 7.11.2019 ( czwartek) o godz. 17.00 w Społecznej Szkole Podstawowej nr 4, ul. Dzielna 19 w Białymstoku, odbędzie się spotkanie z pacjentami w ramach projektu Słodka Szkoła.
Tematy spotkania: „ Kalkulator bolusa – ważny aspekt samokontroli cukrzycy” – dr n. med. Bożena Florys oraz „ Samokontrola glikemii – co warto wiedzieć” – mgr Ewa Targońska – Piekutowska.

Na spotkanie zapraszamy dzieci, młodzież oraz osoby dorosłe chore na cukrzycę typu 1.

2. Lublin

Dnia 14.11.2019 ( czwartek) o godz. 17.30 w Grand Hotelu Lublinianka, Lublin ul. Krakowskie Przedmieście 56, odbędzie się spotkanie z pacjentami w ramach projektu Słodka Szkoła.

Tematem spotkania będzie „ Pokoleniowa wieża Babel. O tym jak budować porozumienie i współpracę” – mgr Beata Pachońska, psycholog.

Udział w spotkaniach jest bezpłatny!