Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Budowa Pętli Android APS - PoznańKolejne spotkanie z budowy pętli Android APS odbędzie się 18 stycznia 2020 r. w Poznaniu.Dofinansowanie Turnusów Rehabilitacyjnych 2020Składanie wniosków o dofinansowanie turnusów rehabilitacyjnych 2020Turnusy Rehabilitacyjne 2020Znamy już terminy i miejsca turnusów rehabilitacyjnych w roku 2020!

Spotkania w ramach Słodkiej Szkoły Ascensia Diabetes Care

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych "Słodka Szkoła", organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care:

1. Białystok

Dnia 7.11.2019 ( czwartek) o godz. 17.00 w Społecznej Szkole Podstawowej nr 4, ul. Dzielna 19 w Białymstoku, odbędzie się spotkanie z pacjentami w ramach projektu Słodka Szkoła.
Tematy spotkania: „ Kalkulator bolusa – ważny aspekt samokontroli cukrzycy” – dr n. med. Bożena Florys oraz „ Samokontrola glikemii – co warto wiedzieć” – mgr Ewa Targońska – Piekutowska.

Na spotkanie zapraszamy dzieci, młodzież oraz osoby dorosłe chore na cukrzycę typu 1.

2. Lublin

Dnia 14.11.2019 ( czwartek) o godz. 17.30 w Grand Hotelu Lublinianka, Lublin ul. Krakowskie Przedmieście 56, odbędzie się spotkanie z pacjentami w ramach projektu Słodka Szkoła.

Tematem spotkania będzie „ Pokoleniowa wieża Babel. O tym jak budować porozumienie i współpracę” – mgr Beata Pachońska, psycholog.

Udział w spotkaniach jest bezpłatny!