ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

TWORZENIE PĘTLI W SYSTEMIE ANDROID APS

Wraz z AndroidAPS Polska (Poland) i Rotary Club Bydgoszcz Stare Miasto zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu Build Party, czyli tworzenie pętli w systemie Android APS.
Tym razem spotykamy się 17 listopada w godz. 11:30-17:00 w Warszawie w siedzibie naszej Fundacji (ul. Szpitalna 5/16).

link do wydarzenia i zapisów: https://www.facebook.com/events/548295549268322/

Zapisywać można się na grupie (należy dołączyć do grupy): https://www.facebook.com/groups/aapspl/

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Dostępne jest 12 miejsc dla osób przygotowujących pętlę (liczymy pompy, nie uczestników) oraz 6 dodatkowych miejsc dla słuchaczy.

1. Dla kogo jest to spotkanie?

Spotkanie jest organizowane dla opiekunów lub osób chorujących na cukrzycę typu 1. Celem spotkania jest przedstawienie projektu AndroidAPS i pomoc w przejściu przez techniczne jego aspekty. Osoby posiadające zapasowe lub użytkowane przez siebie pompy mogą wyjść ze spotkania z uruchomioną pętlą. Osoby, które nie mają dodatkowej pompy wyjdą z kompletem aplikacji, uruchomioną pompą wirtualną oraz wiedzą jak samodzielnie włączyć pętlę.

2. Plan spotkania:

- Przedstawienie czym jest AndroidAPS
- Omówienie konfiguracji Nightscout do pracy z AndroidAPS
- Wyjaśnienie czym jest profil w Nightscout, jak z niego korzystać i jak korzysta z niego AndroidAPS
- konfiguracja pompy do korzystania z AndroidAPS
- Sprawdzenie środowiska programistycznego AndroidStudio
- Pobranie projektów Ruffy i AndroidAPS
- Skompilowanie swoich własnych aplikacji
- Instalacja Ruffy i połączenie telefonu z pompą insulinową
- Instalacja i konfiguracja AndroidAPS
- Omówienie samouczka systemu AndroidAPS
- Omówienie codziennej pracy z systemem
- Omówienie NSClient – aplikacji dla opiekunów

3. Co należy przynieść:

- Dobry humor i chęć poznania czegoś nowego
- Laptop z zasilaczem
- Pompę Accu-Chek Spirit Combo
- Nowe 2 baterie AA do pompy. Na czas konfiguracji nie zalecamy używania akumulatorków ze względu na problemy z pierwszym parowaniem urządzeń.
- Smartfon z Android 8.1 Oreo lub 9.0 Pie i dostępem do Internetu. Telefon powinien już być zaktualizowany do wersji 8.1 lub wyższej
- Kabel USB - micro USB lub USB - USB-C pozwalający podłączyć telefon do komputera
- Ładowarkę do smartfona
- przedłużacz

4. Opcjonalnie potrzebne będą:

- Accu-Chek SmartPix - więcej modułów pozwoli szybciej przeprogramować pompy
- Smartfon lub tablet z Android 6/7/8 – opcjonalnie dla opiekunów w celu instalacji NSClient.
- Nowy zestaw serwisowy do pompy (pokrywa baterii, adapter zbiornika)