ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

NOWE TECHNOLOGIE – bezpłatne warsztaty z CGM w BYDGOSZCZY

AKADEMIA DIABETYKA PONOWNIE RUSZA W POLSKĘ !!!

Dzięki wsparciu BYDGOSKIEGO KLUBU ROTARY wznawiamy bezpłatne warsztaty z NOWYCH TECHNOLOGII, poświęcone możliwościom wykorzystania nowych technologii w monitorowaniu glikemii z możliwością dofinansowania zakupu transmiterów !!!

Najbliższe szkolenie odbędzie się w BYDGOSZCZY 13.10.2019r. (niedziela) w CITY HOTEL, przy ul. 3 MAJA 6, w godz. 12:00 – 16:00.

UWAGA!!!   Warsztaty będą miały charakter zajęć praktycznych !!!

Fundacyjni SPECE do nowinek technologicznych pomogą ZAINSTALOWAC SYSTEMY i APLIKACJE na sprzęcie, z którego korzystają dzieci i rodzice.

Na najbliższe spotkanie zapraszamy użytkowników systemów FreeStyle Libre i Guardian Connect.

Na zajęciach:

- przekształcimy system monitorowania glikemii FLASH FreeStyle Libre w ciągły monitoring glikemii CGM

- ulepszymy system Guardian Connect

- umożliwimy podgląd w czasie rzeczywistym odczytów z monitoringu rodzicom dzieci używających w/w systemów na komputerze i telefonie, ustawimy alarmy i powiadomienia, nauczymy się obsługi systemu.

Każdy uczestnik warsztatów powinien się odpowiednio przygotować:

1. Na warsztat przychodzi rodzic/ opiekun RAZEM Z DZIECKIEM używającym monitoringu lub osoba dorosła używająca monitoringu

UWAGA: MONITORING musi być AKTYWNY (działający) w czasie warsztatów !!!

1. Osoba używająca monitoringu i rodzic (obydwoje) muszą POSIADAĆ i MIEĆ ZE SOBĄ:

- telefony: system Android min. 5, IOS – iPhone min. 5S/ SE

- aktywny internet w telefonach

1. Użytkownicy FreeStyle Libre PRZYNOSZĄ ZE SOBĄ nakładki BluCon lub MiaoMiao
  2. Baterię CR2032
  3. Coś do zamocowania nakładek na Libre: tape, bandaż adhezyjny, etc.

ILOŚĆ MIEJSC NA WARSZTATACH JEST OGRANICZONA do 10 osób podłączanych. O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń, tradycyjnie pierwszeństwo mają Fundacyjni SUBKONTOWICZE.

Zgłoszenia wysyłamy za pomocą FORMULARZA do dnia 05.10.2019.

Formularz zgłoszeniowy dostępny pod linkiem:  http://bit.ly/FundacjaZapisyBydgoszcz

UWAGA!!!

Dzięki wsparciu finansowemu BYDGOSKIEGO KLUBU ROTARY możemy dofinansować UCZESTNIKOM WARSZTATÓW (warunkiem jest uczestnictwo w warsztatach !!!) zakup  transmiterów niezbędnych do funkcjonowania systemu monitoringu instalowanego podczas warsztatów, czyli: MiaoMiao, BluCon, transmiter do systemu Guardian Connect. Maksymalne dofinansowanie do zakupu transmitera wynosi 250,00 PLN brutto/ osoba podłączana do systemu (jednocześnie zapraszamy do zakupów w sklepie Diabetyk 24, gdzie można wykorzystać zniżkę dla Podopiecznych Fundacji na zakup BluCona, informacje jak dokonać zakupu znajdą Państwo na naszej stronie www: https://www.fundacja-cukrzyca.pl/kupuj-taniej

Osoby zainteresowane zakupem powinny:

• zapisać się na warsztaty za pomocą elektronicznego formularza i oczywiście w nich uczestniczyć,
  • zgłosić chęć skorzystania z dofinansowania zakupu transmitera pod adres mail: tech@fundacja-cukrzyca.pl, podając informacje:
  1. imię i nazwisko, adres oraz telefon kontaktowy i mail osoby podłączanej do systemu
  2. rodzaj kupowanego transmitera
  3. przesłać w mailu skan prośby do Zarządu Fundacji o dofinansowanie zakupu transmitera – wzór prośby, oświadczenia – druki DO POBRANIA oraz osoby niebędące Subkontowiczami Fundacji proszeni są o załączenie skanu dokumentu potwierdzającego fakt choroby (zaświadczenie od lekarza lub orzeczenie o niepełnosprawności).
  • podpisać niezbędne dokumenty związane z dofinansowaniem zakupu sprzętu oraz oświadczenia dotyczące korzystania z systemu podczas warsztatu,
  • przy zakupie transmitera należy wziąć fakturę na dane osoby (dziecka) podłączanego do systemu (do rozliczenia będzie potrzebna kopia faktury).

Celem uzyskania dofinansowania do zakupu sprzętu na warsztaty proszę przynieść:

1. podpisany oryginał prośby o dofinasowanie i oświadczenia
  2. kopię faktury wystawionej na osobę chorą
  3. kopię dokumentu potwierdzającego fakt choroby

Zwrot środków nastąpi do 7 dni po terminie warsztatu na wskazane w prośbie konto bankowe.