Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylko

20 kwietnia 2016r. (środa) godz. 17.00-19.00

"SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylko"

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH

kierowanych do osób korzystających /lub zainteresowanych korzystaniem ze sprzętu MEDTRONIC-a.

Przedstawiciel firmy i edukator diabetologiczny przedstawi najnowsze rozwiązania:

• MiniMed®640G – możliwości nowego modelu pompy w stosunku do modeli MiniMed® Veo™ i MiniMed® REAL-Time
  • system CGM: Guardian® - REAL Time (odrębny monitor CGM), Sensor Enlite oraz transmitery: Guardian™ 2 Link i MiniLink™
  • glukometr CONTOUR® NEXT LINK 2.4 firmy Ascensia Diabetes Care
  • CareLink Personal - możliwości i obsługa programu wspomagającego prowadzenie choroby

oraz udzieli wsparcia technicznego, skonsultuje i doradzi w zakresie obsługi.

Będzie również możliwość sczytania pomp i glukometrów.

Zapraszamy!