Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylko

20 kwietnia 2016r. (środa) godz. 17.00-19.00

"SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylko"

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH

kierowanych do osób korzystających /lub zainteresowanych korzystaniem ze sprzętu MEDTRONIC-a.

Przedstawiciel firmy i edukator diabetologiczny przedstawi najnowsze rozwiązania:

• MiniMed®640G – możliwości nowego modelu pompy w stosunku do modeli MiniMed® Veo™ i MiniMed® REAL-Time
  • system CGM: Guardian® - REAL Time (odrębny monitor CGM), Sensor Enlite oraz transmitery: Guardian™ 2 Link i MiniLink™
  • glukometr CONTOUR® NEXT LINK 2.4 firmy Ascensia Diabetes Care
  • CareLink Personal - możliwości i obsługa programu wspomagającego prowadzenie choroby

oraz udzieli wsparcia technicznego, skonsultuje i doradzi w zakresie obsługi.

Będzie również możliwość sczytania pomp i glukometrów.

Zapraszamy!