ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylko

20 kwietnia 2016r. (środa) godz. 17.00-19.00

"SPOTKANIE dla MEDTRONIC-owców i nie tylko"

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH

kierowanych do osób korzystających /lub zainteresowanych korzystaniem ze sprzętu MEDTRONIC-a.

Przedstawiciel firmy i edukator diabetologiczny przedstawi najnowsze rozwiązania:

• MiniMed®640G – możliwości nowego modelu pompy w stosunku do modeli MiniMed® Veo™ i MiniMed® REAL-Time
  • system CGM: Guardian® - REAL Time (odrębny monitor CGM), Sensor Enlite oraz transmitery: Guardian™ 2 Link i MiniLink™
  • glukometr CONTOUR® NEXT LINK 2.4 firmy Ascensia Diabetes Care
  • CareLink Personal - możliwości i obsługa programu wspomagającego prowadzenie choroby

oraz udzieli wsparcia technicznego, skonsultuje i doradzi w zakresie obsługi.

Będzie również możliwość sczytania pomp i glukometrów.

Zapraszamy!