ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Kolejne zgrupowanie Słodkiej Polski za nami!

W dniach 11 i 12 maja nasza najmłodsza reprezentacja spotkała się w Poznaniu. Sobota poświęcona została na trening, a następnie integrację. Chłopcy stoczyli pasjonujący bój na… laserowe karabiny.

W niedzielę Słodka Polska zmierzyła się z czołowymi zespołami Wielkopolski. Po zwycięstwach nad drugim zespołem Akademii Piłkarskiej Reissa (8:1) oraz nad Sucharami Suchy Las (5:3) nasi reprezentanci nieco pechowo ulegli pierwszej drużynie Akademii (1:2). Mecze pokazały, że chłopcy grający na co dzień w klubach rozsianych po całym kraju są w stanie nawiązać walkę z najlepszymi drużynami trenującymi na co dzień.

Kolejny mecz będzie miał miejsce podczas Insulin OnBoard Cup. Kolejne zgrupowanie jesienią, a po nim być może pierwsze starcie międzynarodowe.