PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

NOWE TECHNOLOGIE – warsztaty dla LEKARZY

MATERIAŁY Z WARSZTATÓW do pobrania

Serdecznie zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii i systemie pętli opartej na opensorsowych rozwiązaniach.

Warsztaty dedykowane są środowisku medycznemu. Zapraszamy LEKARZY DIABETOLOGÓW oraz PIELĘGNIARKI DIABETOLOGICZNE.

Termin: 7 kwietnia 2019r. (niedziela) godz. 11.00 - 14.00

Miejsce: siedziba Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16; 00-031 Warszawa

Warsztaty prowadzą: Mateusz Wachowiec, Tomasz Stachovic, Dino Strzemiński

Konsultant diabetologiczny: dr n. med. Lidia Groele

W ramach spotkania omówione będą następujące zagadnienia:

1. Ciągły monitoring, jako podstawa funkcjonowania pętli - możliwości wykorzystania systemów CGM i FGM dostępnych na polskim rynku.
  2. Wykorzystanie aplikacji Nightscout w systemie monitorowania glikemii oraz funkcjonowaniu pętli.
  3. Pętle – dostępne opensorsowe rozwiązania: rodzaje systemów, koszt budowy systemu, sposób konfiguracji systemu.
  4. Przedstawienie korzyści z używania systemów oraz wskazanie występujących problemów.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału, zgłoszenia przyjmujemy pod adresem mailowym: akademia@fundacja-cukrzyca.pl