ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

NOWE TECHNOLOGIE – warsztaty dla LEKARZY

MATERIAŁY Z WARSZTATÓW do pobrania

Serdecznie zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii i systemie pętli opartej na opensorsowych rozwiązaniach.

Warsztaty dedykowane są środowisku medycznemu. Zapraszamy LEKARZY DIABETOLOGÓW oraz PIELĘGNIARKI DIABETOLOGICZNE.

Termin: 7 kwietnia 2019r. (niedziela) godz. 11.00 - 14.00

Miejsce: siedziba Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16; 00-031 Warszawa

Warsztaty prowadzą: Mateusz Wachowiec, Tomasz Stachovic, Dino Strzemiński

Konsultant diabetologiczny: dr n. med. Lidia Groele

W ramach spotkania omówione będą następujące zagadnienia:

1. Ciągły monitoring, jako podstawa funkcjonowania pętli - możliwości wykorzystania systemów CGM i FGM dostępnych na polskim rynku.
  2. Wykorzystanie aplikacji Nightscout w systemie monitorowania glikemii oraz funkcjonowaniu pętli.
  3. Pętle – dostępne opensorsowe rozwiązania: rodzaje systemów, koszt budowy systemu, sposób konfiguracji systemu.
  4. Przedstawienie korzyści z używania systemów oraz wskazanie występujących problemów.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału, zgłoszenia przyjmujemy pod adresem mailowym: akademia@fundacja-cukrzyca.pl