Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

POZYTYWNA DECYZJA MINISTERSTWA ZDROWIA W SPRAWIE REFUNDACJI CGM

Na Facebook'owej stronie serwisu serwisu Diabetycy.eu możemy znaleźć następującą informację:

"WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI

Ministerstwo Zdrowia (w rozmowie telefonicznej z Federacją) informuje, że jest pozytywna decyzja w sprawie refundacji CGM. Pracownicy dostali polecenie przygotowania wdrożenia refundacji. Jak najszybciej!

Cieszymy się, że nasza praca, listy, petycje, telefony i spotkania pomogły w uzyskaniu pozytywnej decyzji.
Bez wątpienia największe zasługi w tym zakresie mają lekarze diabetolodzy -pediatrzy, którzy od dłuższego czasu walczyli o refundację. DZIĘKUJEMY!

UZUPEŁNIENIE:
Odpowiadając na Wasze pytania:
1. Nie znamy dokładnej regulacji. Z pewnością będzie spójna z rekomendacją prezesa AOTM. Nie liczymy na więcej niż w rekomendacji.
2. Nie wiemy, które systemy będą refundowane. Z poprzednich informacji z Ministerstwa Zdrowia wynika, że wszyscy producenci/dystrybutorzy, którzy będą mieć w ofercie system CGM będą mogli starać się o podpisanie umowy z NFZ.
3. Libre to nie CGM ale z pewnością wkrótce będzie dostępny w Polsce. Będziemy informować, gdy tylko się czegoś dowiemy. Z pewnością, i co do tego rozwiązania, Firma podejmie starania o refundację."