PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

POZYTYWNA DECYZJA MINISTERSTWA ZDROWIA W SPRAWIE REFUNDACJI CGM

Na Facebook'owej stronie serwisu serwisu Diabetycy.eu możemy znaleźć następującą informację:

"WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI

Ministerstwo Zdrowia (w rozmowie telefonicznej z Federacją) informuje, że jest pozytywna decyzja w sprawie refundacji CGM. Pracownicy dostali polecenie przygotowania wdrożenia refundacji. Jak najszybciej!

Cieszymy się, że nasza praca, listy, petycje, telefony i spotkania pomogły w uzyskaniu pozytywnej decyzji.
Bez wątpienia największe zasługi w tym zakresie mają lekarze diabetolodzy -pediatrzy, którzy od dłuższego czasu walczyli o refundację. DZIĘKUJEMY!

UZUPEŁNIENIE:
Odpowiadając na Wasze pytania:
1. Nie znamy dokładnej regulacji. Z pewnością będzie spójna z rekomendacją prezesa AOTM. Nie liczymy na więcej niż w rekomendacji.
2. Nie wiemy, które systemy będą refundowane. Z poprzednich informacji z Ministerstwa Zdrowia wynika, że wszyscy producenci/dystrybutorzy, którzy będą mieć w ofercie system CGM będą mogli starać się o podpisanie umowy z NFZ.
3. Libre to nie CGM ale z pewnością wkrótce będzie dostępny w Polsce. Będziemy informować, gdy tylko się czegoś dowiemy. Z pewnością, i co do tego rozwiązania, Firma podejmie starania o refundację."