ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCH

Jeżeli chcesz podjąć pracę jako SPOŁECZNY EDUKATOR DIABETOLOGICZNY i prowadzić szkolenia w placówkach oświatowych z zakresu opieki nad dziećmi z cukrzycą typu 1 zgłoś się na nasz kurs.

Termin kursu: 24-25-26.05.2019.

Miejsce kursu: Centrum Dydaktyczne Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie, ul. Księcia Trojdena 2a

Do wzięcia udziału w kursie niezbędne jest posiadanie wiedzy z zakresu terapii cukrzycy.

W ramach  kurs wyposażymy Cię w NARZĘDZIA i WARSZTAT  EDUKATORA:

• Opieka nad dzieckiem z cukrzycą w placówce oświatowej
  • Uwarunkowania prawne dotyczące opieki nad dzieckiem z cukrzycą typu 1 w placówkach oświatowych.
  • Psychologiczny aspekt funkcjonowania dziecka z cukrzycą w placówce oświatowej.
  • Praktyczne aspekty pracy edukatora.
  • Techniki skutecznej komunikacji. Sztuka prezentacji.

Zajęcia prowadzą:  zespół diabetologiczny  pod kierownictwem dr hab. n. med. Agnieszki Szypowskiej II Kliniki Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego,  trener umiejętności skutecznej prezentacji, superwizor CTPB, psycholodzy  kliniczni, doświadczeni edukatorzy diabetologiczni.

Pytania oraz zgłoszenia na wypełnionym formularzu prosimy przesyłać mailem na adres: marta.osmianska@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 17.04.2019.

POBIERZ FORMULARZ

Zakwalifikowanie na kurs potwierdzimy do dnia 30.04.2019. Uczestnicy kursu wnoszą opłatę wpisową w wysokości 100,00 PLN.

Uczestnikom zapewniamy zakwaterowanie oraz wyżywienie, nie pokrywamy kosztów dojazdu.

Główny Partner i Sponsor: MEDTRONIC

Sponsorzy: Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o., Roche Diabetes Care Polska Sp. z o.o., Ascensia Diabetes Care Sp. z o.o.