Kierunek Aktywność 2024/2025 - zapisy do projektuRuszyły zapisy do Projektu Kierunek Aktywność, edycja 2024/2025. Zapisy znajdziecie się pod tym linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s Diabetycy z województwa świętokrzyskiego dodatkowo mogą zapisywać się do projektu regionalnego, naprawdę warto!Zmiany w grafiku pracy Fundacji podczas wakacjiW związku z licznymi wyjazdami kadry na turnusy rehabilitacyjne, informujemy, że w okresie od 1.07.2024r. do 31.08.2024r. będzie obowiązywał wakacyjny grafik pracy w Fundacji.Jestem dorosły i co dalej? - warsztaty motywacyjne cz. 3Data: 12 czerwca (środa) Godzina: 19.00 do 21.00 Forma: on-line, spotkanie na platformie ZoomDrugie Spotkanie dla Mam już 9 czerwca 2024 z Edytą WojtczakZapraszamy na drugie Spotkanie dla Mam z Edytą Wojtczak Data: 9 czerwca (niedziela) Godzina: 11.00 do 13.00 Miejsce: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16, Warszawa,DIABTEAM 2024 - obozy sportoweDofinansowanie do obozów sportowych wiosna 2024 - zima 2025 Zapraszamy do zapisów. Nasi subkontowicze mają pierwszeństwo w zapisach.Zapytanie ofertowe - przewóz osób 6 obozów sportowychZapytanie ofertowe - organizacja obozów sportowychZapisy na obóz wspinaczkowo-trekkingowy dla osób 18+OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY Kiedy: 15 wrzesień (niedziela) - 21 września (sobota) 2024r. Gdzie mieszkamy: w okolicy Krakowa Gdzie się wspinamy: skałki Jury Krakowsko - Częstochowskiej Gdzie wędrujemy: Beskidy, Gorce, Pieniny Dla kogo: DLA DOROSŁYCH 18+

KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCH

Jeżeli chcesz podjąć pracę jako SPOŁECZNY EDUKATOR DIABETOLOGICZNY i prowadzić szkolenia w placówkach oświatowych z zakresu opieki nad dziećmi z cukrzycą typu 1 zgłoś się na nasz kurs.

Termin kursu: 24-25-26.05.2019.

Miejsce kursu: Centrum Dydaktyczne Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie, ul. Księcia Trojdena 2a

Do wzięcia udziału w kursie niezbędne jest posiadanie wiedzy z zakresu terapii cukrzycy.

W ramach  kurs wyposażymy Cię w NARZĘDZIA i WARSZTAT  EDUKATORA:

• Opieka nad dzieckiem z cukrzycą w placówce oświatowej
  • Uwarunkowania prawne dotyczące opieki nad dzieckiem z cukrzycą typu 1 w placówkach oświatowych.
  • Psychologiczny aspekt funkcjonowania dziecka z cukrzycą w placówce oświatowej.
  • Praktyczne aspekty pracy edukatora.
  • Techniki skutecznej komunikacji. Sztuka prezentacji.

Zajęcia prowadzą:  zespół diabetologiczny  pod kierownictwem dr hab. n. med. Agnieszki Szypowskiej II Kliniki Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego,  trener umiejętności skutecznej prezentacji, superwizor CTPB, psycholodzy  kliniczni, doświadczeni edukatorzy diabetologiczni.

Pytania oraz zgłoszenia na wypełnionym formularzu prosimy przesyłać mailem na adres: marta.osmianska@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 17.04.2019.

POBIERZ FORMULARZ

Zakwalifikowanie na kurs potwierdzimy do dnia 30.04.2019. Uczestnicy kursu wnoszą opłatę wpisową w wysokości 100,00 PLN.

Uczestnikom zapewniamy zakwaterowanie oraz wyżywienie, nie pokrywamy kosztów dojazdu.

Główny Partner i Sponsor: MEDTRONIC

Sponsorzy: Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o., Roche Diabetes Care Polska Sp. z o.o., Ascensia Diabetes Care Sp. z o.o.