II Białołęcki Bazar Zabawek UżywanychSerdecznie zapraszamy na II Białołęcki Bazar Zabawek Używanych, który odbędzie się dniu 19 maja 2019 r. w godzinach 10-14 w Parku Picassa na warszawskim Tarchominie. Na miejscu nie zabraknie również nas!Zagraj z nami w Walecznych!Wznawiamy zapisy do fundacyjnej drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa! Zapraszamy do zgłaszania się wszystkich, którzy chcieliby zagrać w naszych barwach w turnieju Insulin On Board Cup w dniach 15-16 czerwca w Warszawie!Nowe koszulki dla piłkarzy!Prezentujemy nowe koszulki, w których grać będą zawodnicy fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!NOWE TECHNOLOGIE – warsztaty dla LEKARZYSerdecznie zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii i systemie pętli opartej na opensorsowych rozwiązaniach.Turniej koszykówki za nami!30 marca wzięliśmy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+ pod hasłem "Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!".KUPUJ  TANIEJ  w Diabetyk24  i  WSPIERAJ Podopiecznych Fundacji !!!INSULIN ON BOARD CUP 2019’W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski„INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!Porady dietetyczne ON-LINE!Zapraszamy do zapisów!

KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCH

Jeżeli chcesz podjąć pracę jako SPOŁECZNY EDUKATOR DIABETOLOGICZNY i prowadzić szkolenia w placówkach oświatowych z zakresu opieki nad dziećmi z cukrzycą typu 1 zgłoś się na nasz kurs.

Termin kursu: 24-25-26.05.2019.

Miejsce kursu: Centrum Dydaktyczne Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie, ul. Księcia Trojdena 2a

Do wzięcia udziału w kursie niezbędne jest posiadanie wiedzy z zakresu terapii cukrzycy.

W ramach  kurs wyposażymy Cię w NARZĘDZIA i WARSZTAT  EDUKATORA:

• Opieka nad dzieckiem z cukrzycą w placówce oświatowej
  • Uwarunkowania prawne dotyczące opieki nad dzieckiem z cukrzycą typu 1 w placówkach oświatowych.
  • Psychologiczny aspekt funkcjonowania dziecka z cukrzycą w placówce oświatowej.
  • Praktyczne aspekty pracy edukatora.
  • Techniki skutecznej komunikacji. Sztuka prezentacji.

Zajęcia prowadzą:  zespół diabetologiczny  pod kierownictwem dr hab. n. med. Agnieszki Szypowskiej II Kliniki Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego,  trener umiejętności skutecznej prezentacji, superwizor CTPB, psycholodzy  kliniczni, doświadczeni edukatorzy diabetologiczni.

Pytania oraz zgłoszenia na wypełnionym formularzu prosimy przesyłać mailem na adres: marta.osmianska@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 17.04.2019.

POBIERZ FORMULARZ

Zakwalifikowanie na kurs potwierdzimy do dnia 30.04.2019. Uczestnicy kursu wnoszą opłatę wpisową w wysokości 100,00 PLN.

Uczestnikom zapewniamy zakwaterowanie oraz wyżywienie, nie pokrywamy kosztów dojazdu.

Główny Partner i Sponsor: MEDTRONIC

Sponsorzy: Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o., Roche Diabetes Care Polska Sp. z o.o., Ascensia Diabetes Care Sp. z o.o.