PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCH

Jeżeli chcesz podjąć pracę jako SPOŁECZNY EDUKATOR DIABETOLOGICZNY i prowadzić szkolenia w placówkach oświatowych z zakresu opieki nad dziećmi z cukrzycą typu 1 zgłoś się na nasz kurs.

Termin kursu: 24-25-26.05.2019.

Miejsce kursu: Centrum Dydaktyczne Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie, ul. Księcia Trojdena 2a

Do wzięcia udziału w kursie niezbędne jest posiadanie wiedzy z zakresu terapii cukrzycy.

W ramach  kurs wyposażymy Cię w NARZĘDZIA i WARSZTAT  EDUKATORA:

• Opieka nad dzieckiem z cukrzycą w placówce oświatowej
  • Uwarunkowania prawne dotyczące opieki nad dzieckiem z cukrzycą typu 1 w placówkach oświatowych.
  • Psychologiczny aspekt funkcjonowania dziecka z cukrzycą w placówce oświatowej.
  • Praktyczne aspekty pracy edukatora.
  • Techniki skutecznej komunikacji. Sztuka prezentacji.

Zajęcia prowadzą:  zespół diabetologiczny  pod kierownictwem dr hab. n. med. Agnieszki Szypowskiej II Kliniki Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego,  trener umiejętności skutecznej prezentacji, superwizor CTPB, psycholodzy  kliniczni, doświadczeni edukatorzy diabetologiczni.

Pytania oraz zgłoszenia na wypełnionym formularzu prosimy przesyłać mailem na adres: marta.osmianska@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 17.04.2019.

POBIERZ FORMULARZ

Zakwalifikowanie na kurs potwierdzimy do dnia 30.04.2019. Uczestnicy kursu wnoszą opłatę wpisową w wysokości 100,00 PLN.

Uczestnikom zapewniamy zakwaterowanie oraz wyżywienie, nie pokrywamy kosztów dojazdu.

Główny Partner i Sponsor: MEDTRONIC

Sponsorzy: Abbott Laboratories Poland Sp. z o.o., Roche Diabetes Care Polska Sp. z o.o., Ascensia Diabetes Care Sp. z o.o.