ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

INSULIN ON BOARD CUP 2019’

W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski „INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!

Oprócz emocji piłkarskich, na wszystkich uczestników czeka także wiele innych atrakcji, w tym: gry rodzinne i animacje dla dzieci oraz zwiedzanie Starego Miasta wraz z przewodnikami.

Gramy na boiskach typu „orlik” MOS nr 3 Śródmieście (ul. Międzyparkowa 4, Warszawa). Rozpoczęcie imprezy przewidujemy na godzinę 12. Turniej odbędzie się w trzech kategoriach wiekowych: 2008 i młodsi, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi).

Do zapisywania się zapraszamy minimum 6-osobowe a maksimum 9-osobowe zespoły, w których mogą występować zarówno chłopcy, jak i dziewczęta. Drużyny będą występować w sześcioosobowych składach (bramkarz + pięciu zawodników w polu). Uczestnikami zawodów mogą być wyłącznie osoby chorujące na cukrzycę. Każda drużyna musi posiadać własne stroje.

Zapisy przyjmujemy do 30 kwietnia 2019 na adres mailowy: sport@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu należy zamieścić następujące dane:

- Nazwa drużyny

- Kategoria wiekowa

- Lista zawodników, zawierające imiona, nazwiska oraz rok urodzenia. Prosimy także oznaczyć osoby przebywające na diecie bezglutenowej

- Imię i nazwisko trenera/kierownika drużyny wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

- Deklarację zakwaterowania drużyny/ osób we wskazanych hotelach

Zawodnicy, którzy nie należą do żadnej drużyny, a chcieliby wziąć udział w turnieju, również mogą wysłać zgłoszenie (mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl ). Wówczas zostaną przydzieleni do zespołów, które mają mniejszą ilość graczy. W zgłoszeniu prosimy podać imię nazwisko zawodnika, rok urodzenia, telefon i mail kontaktowy, a także miasto zamieszkania i deklarację zakwaterowania we wskazanych hotelach. Ilość miejsc jest ograniczona!

Uczestnikom turnieju (tylko zawodnikom) pokrywamy koszty noclegu we wskazanych lokalizacjach:

1. Hotel Julinek – Centrum Rekreacyjno – Rozrywkowe Julinek, ul. Julinek 1, Leszno k. Warszawy

Wynegocjowana cena dla naszych gości: nocleg 62,00 zł/ osoba, śniadanie 18,00 zł/ osoba

1. Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne w Miedzeszynie, ul. Odrębna 4, Warszawa

Wynegocjowana cena dla naszych gości: w pokoju 2 os 75,00 zł/ osoba,  śniadanie 20,00 zł/ osoba

Ilość miejsc  w w/w hotelach ograniczona.

Deklarację zakwaterowania drużyny/ osób we wskazanych obiektach prosimy zgłaszać jednocześnie ze zgłoszeniem drużyny do turnieju.

Uczestnikom (tylko zawodnikom), którzy nie korzystają z proponowanych miejsc noclegowych zwracamy koszt noclegu w terminie 15/16.06.2019. do kwoty 65,00 PLN/osoba. Rozliczamy się na zasadzie refundacji poniesionego wydatku na podstawie przedstawionej faktury (oryginał) wystawionej na dane Fundacji. Szczegóły ustalimy z kierownikiem drużyny.

Jeżeli uda nam się pozyskać dofinansowanie, pokryjemy również koszty obiadów dla uczestników turnieju.

Wszystkie informacje będą na bieżąco przekazywane kierownikom drużyn.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU i pozostajemy do dyspozycji.

Koordynator turnieju Robert Gajek: tel. 730 056 281, mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem rozgrywek:

REGULAMIN I ZASADY ROZGRYWANIA TURNIEJU INSULIN ON BOARD CUP