Warsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z CukrzycąNOWI AMBASADORZY FUNDACJI!Niezmiernie miło nam poinformować, że 15 listopada oficjalnie powiększyła się grupa Ambasadorów Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą! W skład tego szacownego grona weszły osoby z różnych branż i środowisk, które zdecydowały się zaangażować w działalność fundacji.Budowa Pętli Android APS - PoznańKolejne spotkanie z budowy pętli Android APS odbędzie się 18 stycznia 2020 r. w Poznaniu.

INSULIN ON BOARD CUP 2019’

W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski „INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!

Oprócz emocji piłkarskich, na wszystkich uczestników czeka także wiele innych atrakcji, w tym: gry rodzinne i animacje dla dzieci oraz zwiedzanie Starego Miasta wraz z przewodnikami.

Gramy na boiskach typu „orlik” MOS nr 3 Śródmieście (ul. Międzyparkowa 4, Warszawa). Rozpoczęcie imprezy przewidujemy na godzinę 12. Turniej odbędzie się w trzech kategoriach wiekowych: 2008 i młodsi, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi).

Do zapisywania się zapraszamy minimum 6-osobowe a maksimum 9-osobowe zespoły, w których mogą występować zarówno chłopcy, jak i dziewczęta. Drużyny będą występować w sześcioosobowych składach (bramkarz + pięciu zawodników w polu). Uczestnikami zawodów mogą być wyłącznie osoby chorujące na cukrzycę. Każda drużyna musi posiadać własne stroje.

Zapisy przyjmujemy do 30 kwietnia 2019 na adres mailowy: sport@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu należy zamieścić następujące dane:

- Nazwa drużyny

- Kategoria wiekowa

- Lista zawodników, zawierające imiona, nazwiska oraz rok urodzenia. Prosimy także oznaczyć osoby przebywające na diecie bezglutenowej

- Imię i nazwisko trenera/kierownika drużyny wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

- Deklarację zakwaterowania drużyny/ osób we wskazanych hotelach

Zawodnicy, którzy nie należą do żadnej drużyny, a chcieliby wziąć udział w turnieju, również mogą wysłać zgłoszenie (mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl ). Wówczas zostaną przydzieleni do zespołów, które mają mniejszą ilość graczy. W zgłoszeniu prosimy podać imię nazwisko zawodnika, rok urodzenia, telefon i mail kontaktowy, a także miasto zamieszkania i deklarację zakwaterowania we wskazanych hotelach. Ilość miejsc jest ograniczona!

Uczestnikom turnieju (tylko zawodnikom) pokrywamy koszty noclegu we wskazanych lokalizacjach:

1. Hotel Julinek – Centrum Rekreacyjno – Rozrywkowe Julinek, ul. Julinek 1, Leszno k. Warszawy

Wynegocjowana cena dla naszych gości: nocleg 62,00 zł/ osoba, śniadanie 18,00 zł/ osoba

1. Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne w Miedzeszynie, ul. Odrębna 4, Warszawa

Wynegocjowana cena dla naszych gości: w pokoju 2 os 75,00 zł/ osoba,  śniadanie 20,00 zł/ osoba

Ilość miejsc  w w/w hotelach ograniczona.

Deklarację zakwaterowania drużyny/ osób we wskazanych obiektach prosimy zgłaszać jednocześnie ze zgłoszeniem drużyny do turnieju.

Uczestnikom (tylko zawodnikom), którzy nie korzystają z proponowanych miejsc noclegowych zwracamy koszt noclegu w terminie 15/16.06.2019. do kwoty 65,00 PLN/osoba. Rozliczamy się na zasadzie refundacji poniesionego wydatku na podstawie przedstawionej faktury (oryginał) wystawionej na dane Fundacji. Szczegóły ustalimy z kierownikiem drużyny.

Jeżeli uda nam się pozyskać dofinansowanie, pokryjemy również koszty obiadów dla uczestników turnieju.

Wszystkie informacje będą na bieżąco przekazywane kierownikom drużyn.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU i pozostajemy do dyspozycji.

Koordynator turnieju Robert Gajek: tel. 730 056 281, mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem rozgrywek:

REGULAMIN I ZASADY ROZGRYWANIA TURNIEJU INSULIN ON BOARD CUP