PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

INSULIN ON BOARD CUP 2019’

W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski „INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!

Oprócz emocji piłkarskich, na wszystkich uczestników czeka także wiele innych atrakcji, w tym: gry rodzinne i animacje dla dzieci oraz zwiedzanie Starego Miasta wraz z przewodnikami.

Gramy na boiskach typu „orlik” MOS nr 3 Śródmieście (ul. Międzyparkowa 4, Warszawa). Rozpoczęcie imprezy przewidujemy na godzinę 12. Turniej odbędzie się w trzech kategoriach wiekowych: 2008 i młodsi, 2004-2007 oraz kategoria open (2003 i starsi).

Do zapisywania się zapraszamy minimum 6-osobowe a maksimum 9-osobowe zespoły, w których mogą występować zarówno chłopcy, jak i dziewczęta. Drużyny będą występować w sześcioosobowych składach (bramkarz + pięciu zawodników w polu). Uczestnikami zawodów mogą być wyłącznie osoby chorujące na cukrzycę. Każda drużyna musi posiadać własne stroje.

Zapisy przyjmujemy do 30 kwietnia 2019 na adres mailowy: sport@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu należy zamieścić następujące dane:

- Nazwa drużyny

- Kategoria wiekowa

- Lista zawodników, zawierające imiona, nazwiska oraz rok urodzenia. Prosimy także oznaczyć osoby przebywające na diecie bezglutenowej

- Imię i nazwisko trenera/kierownika drużyny wraz z adresem mailowym i telefonem kontaktowym.

- Deklarację zakwaterowania drużyny/ osób we wskazanych hotelach

Zawodnicy, którzy nie należą do żadnej drużyny, a chcieliby wziąć udział w turnieju, również mogą wysłać zgłoszenie (mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl ). Wówczas zostaną przydzieleni do zespołów, które mają mniejszą ilość graczy. W zgłoszeniu prosimy podać imię nazwisko zawodnika, rok urodzenia, telefon i mail kontaktowy, a także miasto zamieszkania i deklarację zakwaterowania we wskazanych hotelach. Ilość miejsc jest ograniczona!

Uczestnikom turnieju (tylko zawodnikom) pokrywamy koszty noclegu we wskazanych lokalizacjach:

1. Hotel Julinek – Centrum Rekreacyjno – Rozrywkowe Julinek, ul. Julinek 1, Leszno k. Warszawy

Wynegocjowana cena dla naszych gości: nocleg 62,00 zł/ osoba, śniadanie 18,00 zł/ osoba

1. Centrum Szkoleniowo-Konferencyjne w Miedzeszynie, ul. Odrębna 4, Warszawa

Wynegocjowana cena dla naszych gości: w pokoju 2 os 75,00 zł/ osoba,  śniadanie 20,00 zł/ osoba

Ilość miejsc  w w/w hotelach ograniczona.

Deklarację zakwaterowania drużyny/ osób we wskazanych obiektach prosimy zgłaszać jednocześnie ze zgłoszeniem drużyny do turnieju.

Uczestnikom (tylko zawodnikom), którzy nie korzystają z proponowanych miejsc noclegowych zwracamy koszt noclegu w terminie 15/16.06.2019. do kwoty 65,00 PLN/osoba. Rozliczamy się na zasadzie refundacji poniesionego wydatku na podstawie przedstawionej faktury (oryginał) wystawionej na dane Fundacji. Szczegóły ustalimy z kierownikiem drużyny.

Jeżeli uda nam się pozyskać dofinansowanie, pokryjemy również koszty obiadów dla uczestników turnieju.

Wszystkie informacje będą na bieżąco przekazywane kierownikom drużyn.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU i pozostajemy do dyspozycji.

Koordynator turnieju Robert Gajek: tel. 730 056 281, mail: sport@fundacja-cukrzyca.pl

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem rozgrywek:

REGULAMIN I ZASADY ROZGRYWANIA TURNIEJU INSULIN ON BOARD CUP