ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!

W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.

Do zawodów stanęło 16 drużyn, w dwóch rocznikach: 2004-2007 oraz 2008 i młodsi. W obu grupach wystawiliśmy po dwie drużyny Walecznych. W grupie starszych Waleczni Warszawa I uplasowali się na 3 miejscu, zwyciężyli Moja Cukrzyca z Gliwic. Drugie miejsce należało do gospodarzy Cukierasów. Waleczni Warszawa II ukończyli rozgrywki na 6 miejscu.

W grupie młodszej Waleczni Warszawa I zajęli 2 miejsce, zwyciężyli gospodarze – Cukierasy Poznań. Trzecie miejsce dla SOS Lublin. Waleczni Warszawa II, przegrywając tylko jeden mecz w regulaminowym czasie gry - na 7 miejscu.

Oprócz zmagań piłkarskich, rywalizowaliśmy także w mistrzostwach na ergometrach wioślarskich, gdzie starsze drużyny Walecznych wywalczyły I i III miejsce.

Wszystkim zawodnikom gratulujemy, a organizatorom serdecznie dziękujemy!

Galeria z turnieju dostępna tutaj