ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i Radomiu

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów ContourSpotkania kierowane są do dzieci, młodzieży oraz ich rodziców, ale także do osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1:

1. 30.03.2019 r w restauracji Kraft Bistro, ul. Marii Curie Skłodowskiej 4 w Radomiu o godzina 11:00 odbędzie się spotkanie dla dzieci, młodzieży i ich  rodziców oraz osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1.

Temat spotkania: „TRUDNE EMOCJE W CHOROBIE PRZEWLEKŁEJ”. Warsztaty poprowadzi dr Beata Pachońska, psycholog.

1. 04.04.2019 r w BEST WESTERN Grand Hotel ul Sienkiewicza 78, Kielce o godzinie 17:30 odbędzie się spotkanie dla młodzieży i ich rodziców, ale także osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1.

Temat spotkania: Kolory osobowości czyli jak się dogadywać w trudnych sytuacjach ? Prowadzący: psycholog Beata Pachońska i Teresa Benbenek-Klupa, edukator ds. cukrzycy, diabetyk.

Udział w warsztatach jest bezpłatny.