Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i Radomiu

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów ContourSpotkania kierowane są do dzieci, młodzieży oraz ich rodziców, ale także do osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1:

1. 30.03.2019 r w restauracji Kraft Bistro, ul. Marii Curie Skłodowskiej 4 w Radomiu o godzina 11:00 odbędzie się spotkanie dla dzieci, młodzieży i ich  rodziców oraz osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1.

Temat spotkania: „TRUDNE EMOCJE W CHOROBIE PRZEWLEKŁEJ”. Warsztaty poprowadzi dr Beata Pachońska, psycholog.

1. 04.04.2019 r w BEST WESTERN Grand Hotel ul Sienkiewicza 78, Kielce o godzinie 17:30 odbędzie się spotkanie dla młodzieży i ich rodziców, ale także osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1.

Temat spotkania: Kolory osobowości czyli jak się dogadywać w trudnych sytuacjach ? Prowadzący: psycholog Beata Pachońska i Teresa Benbenek-Klupa, edukator ds. cukrzycy, diabetyk.

Udział w warsztatach jest bezpłatny.