II Białołęcki Bazar Zabawek UżywanychSerdecznie zapraszamy na II Białołęcki Bazar Zabawek Używanych, który odbędzie się dniu 19 maja 2019 r. w godzinach 10-14 w Parku Picassa na warszawskim Tarchominie. Na miejscu nie zabraknie również nas!Zagraj z nami w Walecznych!Wznawiamy zapisy do fundacyjnej drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa! Zapraszamy do zgłaszania się wszystkich, którzy chcieliby zagrać w naszych barwach w turnieju Insulin On Board Cup w dniach 15-16 czerwca w Warszawie!Nowe koszulki dla piłkarzy!Prezentujemy nowe koszulki, w których grać będą zawodnicy fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!NOWE TECHNOLOGIE – warsztaty dla LEKARZYSerdecznie zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii i systemie pętli opartej na opensorsowych rozwiązaniach.Turniej koszykówki za nami!30 marca wzięliśmy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+ pod hasłem "Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!".KUPUJ  TANIEJ  w Diabetyk24  i  WSPIERAJ Podopiecznych Fundacji !!!KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCHZgłoszenia przyjmujemy do 17.04.2019.INSULIN ON BOARD CUP 2019’W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski„INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!

Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i Radomiu

Serdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów ContourSpotkania kierowane są do dzieci, młodzieży oraz ich rodziców, ale także do osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1:

1. 30.03.2019 r w restauracji Kraft Bistro, ul. Marii Curie Skłodowskiej 4 w Radomiu o godzina 11:00 odbędzie się spotkanie dla dzieci, młodzieży i ich  rodziców oraz osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1.

Temat spotkania: „TRUDNE EMOCJE W CHOROBIE PRZEWLEKŁEJ”. Warsztaty poprowadzi dr Beata Pachońska, psycholog.

1. 04.04.2019 r w BEST WESTERN Grand Hotel ul Sienkiewicza 78, Kielce o godzinie 17:30 odbędzie się spotkanie dla młodzieży i ich rodziców, ale także osób dorosłych chorych na cukrzycę typu 1.

Temat spotkania: Kolory osobowości czyli jak się dogadywać w trudnych sytuacjach ? Prowadzący: psycholog Beata Pachońska i Teresa Benbenek-Klupa, edukator ds. cukrzycy, diabetyk.

Udział w warsztatach jest bezpłatny.