ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

ROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGII

Bardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą Instytutu, w której można znaleźć wiele ciekawych projektów i badań, w których można wziąć udział i skorzystać również z bezpłatnego wsparcia. Szczególnie polecamy dorosłym Podopiecznym.

Poniżej aktualnie prowadzone projekty:

1. Wpływ celiakii na stan odżywienia dzieci chorych na cukrzycę typu 1. Bezpłatne badanie dla dzieci 2-18 lat, chorych na cukrzycę typu 1 i równocześnie na celiakię:

1. Możliwość wizyty u pani doktor Agnieszki Zagórskiej, specjalisty psychiatry. Zajmuje się m.in. leczeniem depresji, choroby afektywnej dwubiegunowej, zaburzeń lękowych, schizofrenii paranoidalnej, zaburzeń psychotycznych.

1. Bezpłatne konsultacje dotyczące leczenia neuropatii bólowej w przebiegu cukrzycy