Kierunek Aktywność 2024/2025 - zapisy do projektuRuszyły zapisy do Projektu Kierunek Aktywność, edycja 2024/2025. Zapisy znajdziecie się pod tym linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s Diabetycy z województwa świętokrzyskiego dodatkowo mogą zapisywać się do projektu regionalnego, naprawdę warto!Zmiany w grafiku pracy Fundacji podczas wakacjiW związku z licznymi wyjazdami kadry na turnusy rehabilitacyjne, informujemy, że w okresie od 1.07.2024r. do 31.08.2024r. będzie obowiązywał wakacyjny grafik pracy w Fundacji.Jestem dorosły i co dalej? - warsztaty motywacyjne cz. 3Data: 12 czerwca (środa) Godzina: 19.00 do 21.00 Forma: on-line, spotkanie na platformie ZoomDrugie Spotkanie dla Mam już 9 czerwca 2024 z Edytą WojtczakZapraszamy na drugie Spotkanie dla Mam z Edytą Wojtczak Data: 9 czerwca (niedziela) Godzina: 11.00 do 13.00 Miejsce: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16, Warszawa,DIABTEAM 2024 - obozy sportoweDofinansowanie do obozów sportowych wiosna 2024 - zima 2025 Zapraszamy do zapisów. Nasi subkontowicze mają pierwszeństwo w zapisach.Zapytanie ofertowe - przewóz osób 6 obozów sportowychZapytanie ofertowe - organizacja obozów sportowychZapisy na obóz wspinaczkowo-trekkingowy dla osób 18+OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY Kiedy: 15 wrzesień (niedziela) - 21 września (sobota) 2024r. Gdzie mieszkamy: w okolicy Krakowa Gdzie się wspinamy: skałki Jury Krakowsko - Częstochowskiej Gdzie wędrujemy: Beskidy, Gorce, Pieniny Dla kogo: DLA DOROSŁYCH 18+

SPOTKANIA PSYCHOLOGICZNE DLA MŁODZIEŻY

I SPOTKANIE dla MŁODZIEŻY

16 LUTEGO 2019r. (sobota) godz. 10.00-12.00 WARSZTATY

Zapraszamy na nową serię spotkań psychologicznych dla młodzieży.

Będziemy rozmawiać na różne tematy: o depresji, o lęku, o miłości i o zakochaniu, czasem o cukrzycy.

Podczas sobotnich spotkań nie będzie wśród nas innych dorosłych oprócz prowadzącego psychologa.

Spotkania będą zawierały elementy TUS (Treningu Umiejętności Społecznych) więc nie zabraknie gier i zabaw dostosowanych do wieku uczestników.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Prosimy o ZGŁOSZENIE SWOJEGO UDZIAŁU, ilość miejsc ograniczona. Tradycyjnie pierwszeństwo udziału zagwarantowane SUBKONTOWICZOM.

Przed i po spotkaniach zapraszamy na

IDYWIDUALNE KONSULTACJE PSYCHOLOGICZNE:

- problemy w relacjach osobistych i zawodowych,

- wypalenie terapeutyczne w chorobie (zarówno u diabetyka, jak i jego opiekuna),

- poczucie winy, obniżony nastrój, trudności z zaakceptowaniem życia po diagnozie

- problemy w relacjach z bliskimi,

- kłopoty w związku, takie jak np. zdrada, rozwód,

- brak wiary w siebie i niskie poczucie własnej wartości.

Zapisy SMS, tel. 535 698 135 lub mailem: akademia@fundacja-cukrzyca.pl

UWAGA: do udziału osób niepełnoletnich we wsparciu psychologicznym niezbędne jest podpisana przez opiekuna prawnego "Zgoda na uczestnicwto we wsparciu" (pobierz formularz) dostarczona do Fundacji najpóźniej w dniu udzielenia pierwszego wsparcia.