Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

SPOTKANIA PSYCHOLOGICZNE DLA MŁODZIEŻY

I SPOTKANIE dla MŁODZIEŻY

16 LUTEGO 2019r. (sobota) godz. 10.00-12.00 WARSZTATY

Zapraszamy na nową serię spotkań psychologicznych dla młodzieży.

Będziemy rozmawiać na różne tematy: o depresji, o lęku, o miłości i o zakochaniu, czasem o cukrzycy.

Podczas sobotnich spotkań nie będzie wśród nas innych dorosłych oprócz prowadzącego psychologa.

Spotkania będą zawierały elementy TUS (Treningu Umiejętności Społecznych) więc nie zabraknie gier i zabaw dostosowanych do wieku uczestników.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Prosimy o ZGŁOSZENIE SWOJEGO UDZIAŁU, ilość miejsc ograniczona. Tradycyjnie pierwszeństwo udziału zagwarantowane SUBKONTOWICZOM.

Przed i po spotkaniach zapraszamy na

IDYWIDUALNE KONSULTACJE PSYCHOLOGICZNE:

- problemy w relacjach osobistych i zawodowych,

- wypalenie terapeutyczne w chorobie (zarówno u diabetyka, jak i jego opiekuna),

- poczucie winy, obniżony nastrój, trudności z zaakceptowaniem życia po diagnozie

- problemy w relacjach z bliskimi,

- kłopoty w związku, takie jak np. zdrada, rozwód,

- brak wiary w siebie i niskie poczucie własnej wartości.

Zapisy SMS, tel. 535 698 135 lub mailem: akademia@fundacja-cukrzyca.pl

UWAGA: do udziału osób niepełnoletnich we wsparciu psychologicznym niezbędne jest podpisana przez opiekuna prawnego "Zgoda na uczestnicwto we wsparciu" (pobierz formularz) dostarczona do Fundacji najpóźniej w dniu udzielenia pierwszego wsparcia.