ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

SPOTKANIA PSYCHOLOGICZNE DLA MŁODZIEŻY

I SPOTKANIE dla MŁODZIEŻY

16 LUTEGO 2019r. (sobota) godz. 10.00-12.00 WARSZTATY

Zapraszamy na nową serię spotkań psychologicznych dla młodzieży.

Będziemy rozmawiać na różne tematy: o depresji, o lęku, o miłości i o zakochaniu, czasem o cukrzycy.

Podczas sobotnich spotkań nie będzie wśród nas innych dorosłych oprócz prowadzącego psychologa.

Spotkania będą zawierały elementy TUS (Treningu Umiejętności Społecznych) więc nie zabraknie gier i zabaw dostosowanych do wieku uczestników.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Prosimy o ZGŁOSZENIE SWOJEGO UDZIAŁU, ilość miejsc ograniczona. Tradycyjnie pierwszeństwo udziału zagwarantowane SUBKONTOWICZOM.

Przed i po spotkaniach zapraszamy na

IDYWIDUALNE KONSULTACJE PSYCHOLOGICZNE:

- problemy w relacjach osobistych i zawodowych,

- wypalenie terapeutyczne w chorobie (zarówno u diabetyka, jak i jego opiekuna),

- poczucie winy, obniżony nastrój, trudności z zaakceptowaniem życia po diagnozie

- problemy w relacjach z bliskimi,

- kłopoty w związku, takie jak np. zdrada, rozwód,

- brak wiary w siebie i niskie poczucie własnej wartości.

Zapisy SMS, tel. 535 698 135 lub mailem: akademia@fundacja-cukrzyca.pl

UWAGA: do udziału osób niepełnoletnich we wsparciu psychologicznym niezbędne jest podpisana przez opiekuna prawnego "Zgoda na uczestnicwto we wsparciu" (pobierz formularz) dostarczona do Fundacji najpóźniej w dniu udzielenia pierwszego wsparcia.