ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

UWAGA: zmiana terminu WARSZTATÓW DIETETYCZNYCH na 9 marca

VII WARSZTATY: "Cukrzyca bez glutenu - jak to ugryźć?"

zapraszamy RODZICÓW oraz DZIECI i MŁODZIEŻ

9 marca (sobota) godz. 10:00-12.00 warsztaty prowadzone równolegle dla dwóch grup

Podczas  warsztatów postaramy się odpowiedzieć na pytania:

1. Dlaczego celiakia lubi chodzić w parze z cukrzycą?
  2. Czy można uchronić się przed celiakią?
  3. Jak cukrzyk ma żyć bez glutenu?
  4. Jak dbać o dobre wyrównanie przy diecie bezglutenowej?

W ramach warsztatów praktycznych – wspólne bezglutenowe gotowanie rodziców i dzieci

Zgłoszenia przyjmujemy mailem: akademia@fundacja-cukrzyca.pl, SMS: +48 535 698 135