II Białołęcki Bazar Zabawek UżywanychSerdecznie zapraszamy na II Białołęcki Bazar Zabawek Używanych, który odbędzie się dniu 19 maja 2019 r. w godzinach 10-14 w Parku Picassa na warszawskim Tarchominie. Na miejscu nie zabraknie również nas!Zagraj z nami w Walecznych!Wznawiamy zapisy do fundacyjnej drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa! Zapraszamy do zgłaszania się wszystkich, którzy chcieliby zagrać w naszych barwach w turnieju Insulin On Board Cup w dniach 15-16 czerwca w Warszawie!Nowe koszulki dla piłkarzy!Prezentujemy nowe koszulki, w których grać będą zawodnicy fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa!NOWE TECHNOLOGIE – warsztaty dla LEKARZYSerdecznie zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii i systemie pętli opartej na opensorsowych rozwiązaniach.Turniej koszykówki za nami!30 marca wzięliśmy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+ pod hasłem "Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!".KUPUJ  TANIEJ  w Diabetyk24  i  WSPIERAJ Podopiecznych Fundacji !!!KURS dla SPOŁECZNYCH EDUKATORÓW DIABETOLOGICZNYCHZgłoszenia przyjmujemy do 17.04.2019.INSULIN ON BOARD CUP 2019’W dniach 15-16 czerwca 2019 roku wraz z Międzyszkolnym Ośrodkiem Sportowym nr 3 w Warszawie, organizujemy turniej piłkarski w randze Mistrzostw Polski„INSULIN ON BOARD CUP”. Patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Warszawy oraz Polski Związek Piłki Nożnej. Zapraszamy do udziału wszystkie chętne drużyny cukrzycowe!

NOWE TECHNOLOGIE - warsztaty już 17.02.2019.

17 lutego 2019r. (niedziela) godz. 11.00 - 14.00

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii.

Warsztaty prowadzą: Tomasz Stachovic, Mateusz Wachowiec, Dino Strzemiński

UWAGA!!!

Warsztaty będą miały charakter zajęć praktycznych !!!

Fundacyjni SPECE do nowinek technologicznych pomogą ZAINSTALOWAC SYSTEMY i APLIKACJE na sprzęcie, z którego korzystają dzieci i rodzice.

Na najbliższe spotkanie zapraszamy użytkowników systemów FreeStyle Libre i Guardian Connect.

Na zajęciach:

- przekształcimy system monitorowania glikemii FLASH FreeStyle Libre w ciągły monitoring glikemii CGM

- ulepszymy system Guardian Connect

- umożliwimy podgląd w czasie rzeczywistym odczytów z monitoringu rodzicom dzieci używających w/w systemów na komputerze i telefonie, ustawimy alarmy i powiadomienia, nauczymy się obsługi systemu.

Każdy uczestnik warsztatów powinien się odpowiednio przygotować:

1. Na warsztat przychodzi rodzic/ opiekun RAZEM Z DZIECKIEM używającym monitoringu

lub osoba dorosła używająca monitoringu

UWAGA: MONITORING musi być AKTYWNY (działający) w czasie warsztatów !!!

1. Osoba używająca monitoringu i rodzic (obydwoje) muszą POSIADAC i MIEĆ ZE SOBĄ:

telefony: system Android min. 5, IOS – iPhone min. 5S/ SE

- aktywny internet w telefonach

1. Użytkownicy FreeStyle Libre PRZYNOSZA ZE SOBĄ nakładki BluCon lub MiaoMiao
  2. Baterię CR2032
  3. Coś do zamocowania nakładek na Libre: tape, bandaż adhezyjny, etc.

UWAGA!!!

Pod warunkiem zebrania 10 osób chętnych istnieje możliwość dokonania zakupu grupowego BluCon po niższej cenie: ok. 400,00 PLN.

Osoby zainteresowane zakupem proszone są o deklarację zakupu do dnia 8.02.2019. na adres mailowy fundacji, jak zbierze się grupa 10 osób – potwierdzimy możliwość zakupu.

ILOŚC MIEJSC NA WARSZTATACH JEST OGRANICZONA, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń i tradycyjnie pierwszeństwo mają SUBKONTOWICZE.

Zgłoszenia na szkolenie pod linkiem: http://bit.ly/FundacjaZapisyWarszawa przyjmujemy do dnia 8.02.2019.