PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.Wielkie brawa dla Ambasadorów Fundacji!Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą składa ogromne podziękowania na ręce naszego Ambasadora Piotra Falfusa oraz Agnieszki Dąbrowskiej - Anotniuk dla zespołu firmy Ornsson Solutions za wsparcie w rozwoju interpersonalnym naszej kadry oraz podopiecznych.Firma Dale Carnegie Polska dołącza do grona Darczyńców, wspierających naszą Fundację!Z dumą informujemy, że w 10 maja w Fundacji dla Dzieci z Cukrzycą odbył się warsztat z Technik Prezentacji, przeprowadzony przez firmę Dale Carnegie Polska.

NOWE TECHNOLOGIE - warsztaty już 17.02.2019.

17 lutego 2019r. (niedziela) godz. 11.00 - 14.00

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii.

Warsztaty prowadzą: Tomasz Stachovic, Mateusz Wachowiec, Dino Strzemiński

UWAGA!!!

Warsztaty będą miały charakter zajęć praktycznych !!!

Fundacyjni SPECE do nowinek technologicznych pomogą ZAINSTALOWAC SYSTEMY i APLIKACJE na sprzęcie, z którego korzystają dzieci i rodzice.

Na najbliższe spotkanie zapraszamy użytkowników systemów FreeStyle Libre i Guardian Connect.

Na zajęciach:

- przekształcimy system monitorowania glikemii FLASH FreeStyle Libre w ciągły monitoring glikemii CGM

- ulepszymy system Guardian Connect

- umożliwimy podgląd w czasie rzeczywistym odczytów z monitoringu rodzicom dzieci używających w/w systemów na komputerze i telefonie, ustawimy alarmy i powiadomienia, nauczymy się obsługi systemu.

Każdy uczestnik warsztatów powinien się odpowiednio przygotować:

1. Na warsztat przychodzi rodzic/ opiekun RAZEM Z DZIECKIEM używającym monitoringu

lub osoba dorosła używająca monitoringu

UWAGA: MONITORING musi być AKTYWNY (działający) w czasie warsztatów !!!

1. Osoba używająca monitoringu i rodzic (obydwoje) muszą POSIADAC i MIEĆ ZE SOBĄ:

telefony: system Android min. 5, IOS – iPhone min. 5S/ SE

- aktywny internet w telefonach

1. Użytkownicy FreeStyle Libre PRZYNOSZA ZE SOBĄ nakładki BluCon lub MiaoMiao
  2. Baterię CR2032
  3. Coś do zamocowania nakładek na Libre: tape, bandaż adhezyjny, etc.

UWAGA!!!

Pod warunkiem zebrania 10 osób chętnych istnieje możliwość dokonania zakupu grupowego BluCon po niższej cenie: ok. 400,00 PLN.

Osoby zainteresowane zakupem proszone są o deklarację zakupu do dnia 8.02.2019. na adres mailowy fundacji, jak zbierze się grupa 10 osób – potwierdzimy możliwość zakupu.

ILOŚC MIEJSC NA WARSZTATACH JEST OGRANICZONA, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń i tradycyjnie pierwszeństwo mają SUBKONTOWICZE.

Zgłoszenia na szkolenie pod linkiem: http://bit.ly/FundacjaZapisyWarszawa przyjmujemy do dnia 8.02.2019.