ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Wznawiamy nabór do drużyny piłkarskiej Waleczni Warszawa

Po zimowej przerwie wracamy z naborem do naszej fundacyjnej drużyny Waleczni Warszawa, ponieważ już w marcu czekają nas HALOWE MISTRZOSTWA POLSKI W PIŁCE NOŻNEJ DZIECI Z CUKRZYCĄ! W związku z tym wznawiamy nabór dla chłopców i dziewczynek w dwóch kategoriach wiekowych: Roczniki 2004-2007 oraz 2008 i młodsi.

Mistrzostwa odbędą się w dniach 8-10 marca w Suchym Lesie k. Poznania. W  tym roku turniej będzie miał charakter międzynarodowy,  bowiem wezmą w nim udział także drużyny z Anglii. Jak co roku na wszystkich uczestników czeka wiele atrakcji również pozapiłkarskich, takich jak koncerty i przedstawienia. Jak zwykle odwiedzą nas także znakomici goście ze świata sportu.

Na turnieju obecni będą trenerzy Reprezentacji Polski Dzieci z Cukrzycą, dlatego dobra postawa na zawodach jest najkrótszą drogą do otrzymania powołania do reprezentacji na mecze w przyszłości.

Więcej informacji na oficjalnej stronie mistrzostw: www.diabeticcup.pl

Organizatorzy finansują wyłącznie nocleg oraz wyżywienie dla zawodników. Przejazd oraz noclegi dla opiekunów we własnym zakresie.

Zgłoszenia na turniej przyjmujemy do 4 lutego na nasz adres mailowy: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl

W zgłoszeniu prosimy podać:

Imię i Nazwisko, nr PESEL dziecka, imię i nazwisko opiekuna, tel. kontaktowy, e-mail. Prosimy także o informację, czy zarezerwować Państwu nocleg oraz na ile osób (ok. 200-250zł od osoby za dwie noce – dokładny koszt podamy, gdy poznamy liczbę uczestników).

Dla dzieci jadących samemu i nie mających możliwości transportu, postaramy się zorganizować przejazd z organizatorami i innymi uczestnikami (ilość miejsc ograniczona). Informujemy, że samemu mogą jechać jedynie dzieci ze starszej grupy wiekowej (roczniki 2004-2007).

Obowiązek wysłania zgłoszenia dotyczy także osób, które w ubiegłym roku brały udział w mistrzostwach i meczach reprezentacji.

W razie jakichkolwiek pytań, pozostajemy do dyspozycji.