Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

Światowy Dzień Walki z Cukrzycą

… 3 miliony Polaków ma cukrzycę, a ponad 1 milion Polaków jeszcze nie wie, że choruje …

Sprawdź, czy nie jesteś w grupie ryzyka !!!

ŚWIATOWY DZIEŃ WALKI Z CUKRZYCĄ JUŻ 14 LISTOPADA !!!

Każdego roku Światowy Dzień Cukrzycy koncentruje się na jednym temacie, który jest przedmiotem specjalnej uwagi.

Tegoroczny temat: RODZINA i CUKRZYCA: Cukrzyca dotyczy każdej rodziny.

Światowy Dzień Walki z Cukrzycą w Warszawie już 10 listopada 2018r.

Na cukrzycę chorują zarówno kobiety, jak i mężczyźni, dorośli i dzieci.

Aby rozwiać zdrowotne wątpliwości, wystarczy wykonać badania profilaktyczne. SPRAWDŹ, CZY NIE JESTEŚ W GRUPIE RYZYKA !

Już w najbliższą sobotę 10 listopada rusza kampania społeczna zorganizowana z okazji Światowego Dnia Walki z Cukrzycą przez Fundację dla Dzieci z Cukrzycą.

W sobotę 10 listopada zapraszamy do Galerii Handlowych AUCHAN.

Zapraszamy w godzinach 11.00 – 16.00 do Galerii Handlowych Auchan Łomianki (ul. Brukowa 25 w Łomiankach) i Auchan Piaseczno (ul. Puławska 46 w Piasecznie).

W programie akcji:

• BADANIA przesiewowe: pomiar glikemii i ciśnienia, obliczanie BMI;
  • CUKRZYCA typu 1 i typu 2 – informacja i edukacja diabetologiczna;
  • PORADY PRZEDLEKARSKIE z zakresu diagnostyki i leczenia cukrzycy;
  • PROFILAKTYKA cukrzycowa - porady specjalistów
  • ATRAKCJE dla najmłodszych;

Porady i badania są BEZPŁATNE.

Organizator kampanii: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą

Partnerzy: Auchan, Ascensia Diabetes Care, LUMACARE, SzugarFrik, Stewiarnia