Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

NOWE TECHNOLOGIE w Fundacji

W ramach Fundacyjnej Akademii Diabetyka ruszył dział NOWYCH TECHNOLOGII

13 października odbyły się pierwsze warsztaty poświęcone możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii.

Warsztaty prowadzili: Adam Niedziałek, Tomasz Stachovic, Mateusz Wachowiec, Dino Strzemiński, Paweł Staniszewski

Fundacyjni SPECE do nowinek technologicznych pomogli rodzicom:

- przekształcic system monitorowania glikemii FLASH FreeStyle Libre w ciągły monitoring glikemii CGM

- ulepszyc system Guardian Connect

- uruchomic podgląd w czasie rzeczywistym odczytów z monitoringu rodzicom dzieci używających w/w systemów na komputerze i telefonie, ustawic alarmy i powiadomienia, nauczyc się obsługi systemu.

Udało się zrobić ponad 20 podłączeń FS Libre i Guardian pod Blucon, xdrip i Nightscout.

Zapraszamy do udziału w kolejnych BEZPŁATNYCH WARSZTATACH !