ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

Akademia Diabetyka zaprasza na warsztaty z zastosowania NOWYCH TECHNOLOGII

13 października 2018r. (sobota) godz. 10:30 i 15:00

Zapraszamy do udziału w BEZPŁATNYCH WARSZTATACH poświęconych możliwościom wykorzystania NOWYCH TECHNOLOGII w monitorowaniu glikemii.

Warsztaty prowadzą: Adam Niedziałek, Tomasz Stachovic, Mateusz Wachowiec, Dino Strzemiński, Paweł Staniszewski

UWAGA!!!

Warsztaty będą miały charakter zajęć praktycznych !!!

Fundacyjni SPECE do nowinek technologicznych pomogą ZAINSTALOWAC SYSTEMY i APLIKACJE na sprzęcie, z którego korzystają dzieci i rodzice.

Na najbliższe spotkanie zapraszamy użytkowników systemów FreeStyle Libre i Guardian Connect.

Na zajęciach:

- przekształcimy system monitorowania glikemii FLASH FreeStyle Libre w ciągły monitoring glikemii CGM

- ulepszymy system Guardian Connect

- umożliwimy podgląd w czasie rzeczywistym odczytów z monitoringu rodzicom dzieci używających w/w systemów na komputerze i telefonie, ustawimy alarmy i powiadomienia, nauczymy się obsługi systemu.

Spotykamy się:

Godz. 10:30 – użytkownicy telefonów z systemem ANDROID

Godz. 15:00 – użytkownicy telefonów z systemem IOS (iPhone)

UWAGA: chodzi o system operacyjny na telefonie osoby używającej monitoringu !!!

Każdy uczestnik warsztatów powinien się odpowiednio przygotować:

1. Na warsztat przychodzi rodzic/ opiekun RAZEM Z DZIECKIEM używającym monitoringu

lub osoba dorosła używająca monitoringu

UWAGA: MONITORING musi być AKTYWNY (działający) w czasie warsztatów !!!

1. Osoba używająca monitoringu i rodzic (obydwoje) muszą POSIADAC i MIEĆ ZE SOBĄ:

- telefony: system Android min. 5, IOS – iPhone min. 5S/ SE

- aktywny internet w telefonach

1. Użytkownicy FreeStyle Libre PRZYNOSZA ZE SOBĄ nakładki BluCon lub MiaoMiao
  2. Baterię CR2032
  3. Coś do zamocowania nakładek na Libre: tape, bandaż adhezyjny, etc.

UWAGA!!!

Pod warunkiem zebrania 10 osób chętnych istnieje możliwość dokonania zakupu grupowego BluCon po niższej cenie: ok. 400,00 PLN.

Osoby zainteresowane zakupem proszone są o deklarację zakupu do dnia 2.10. na adres mailowy fundacji, jak zbierze się grupa 10 osób – potwierdzimy możliwość zakupu.

ILOŚC MIEJSC NA WARSZTATACH JEST OGRANICZONA, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń i tradycyjnie pierwszeństwo mają SUBKONTOWICZE.

Zgłoszenia wysyłamy mailem na adres: akademia@fundacja-cukrzyca.pl, z podaniem imienia i nazwiska dziecka oraz modelu telefonu, jakiego używa (będzie używało) dziecko do dnia 8.10.2018.