ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

V Konferencja Praktyczne Aspekty Leczenia Chorych na Cukrzycę typu 1

Zachęcamy wszystkich do wzięcia udziału w V Konferencji Praktyczne Aspekty Leczenia Chorych na Cukrzycę typu 1, która odbędzie się 22 września 2018 roku w Warszawie w Radisson Blu Centrum Hotel przy ul. Grzybowskiej 24.

Konferencja poświęcona będzie praktycznym zagadnieniom związanym z prowadzeniem funkcjonalnej insulinoterapii ze szczególnym naciskiem na terapię pompową i systemy do ciągłego monitorowania glikemii. Wykłady przygotują i poprowadzą uznani eksperci, z bogatym doświadczeniem praktycznym oraz głęboką wiedzą w zakresie diabetologii.

Niezwykle ciekawe punktem konferencji będzie spotkanie z z Jasonem Genslerem na temat wyników terapii cukrzycy typu 1 za pomocą nowoczesnego systemu Medtronic 670G.

Udział w konferencji jest odpłatny i kosztuje 50 zł. Formularz zgłoszeniowy i szczegółowy program dostępny jest na stronie www.t1d.pl.