Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

V Konferencja Praktyczne Aspekty Leczenia Chorych na Cukrzycę typu 1

Zachęcamy wszystkich do wzięcia udziału w V Konferencji Praktyczne Aspekty Leczenia Chorych na Cukrzycę typu 1, która odbędzie się 22 września 2018 roku w Warszawie w Radisson Blu Centrum Hotel przy ul. Grzybowskiej 24.

Konferencja poświęcona będzie praktycznym zagadnieniom związanym z prowadzeniem funkcjonalnej insulinoterapii ze szczególnym naciskiem na terapię pompową i systemy do ciągłego monitorowania glikemii. Wykłady przygotują i poprowadzą uznani eksperci, z bogatym doświadczeniem praktycznym oraz głęboką wiedzą w zakresie diabetologii.

Niezwykle ciekawe punktem konferencji będzie spotkanie z z Jasonem Genslerem na temat wyników terapii cukrzycy typu 1 za pomocą nowoczesnego systemu Medtronic 670G.

Udział w konferencji jest odpłatny i kosztuje 50 zł. Formularz zgłoszeniowy i szczegółowy program dostępny jest na stronie www.t1d.pl.