Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

DOM 2018'

KONTYNUUJEMY akcję DOM !!!

W tym roku po raz drugi organizujemy fundacyjny DOM, czyli Dajmy Odpocząć Mamom !!!

Jak sama nazwa wskazuje, wyjazd jest organizowany z myślą o Mamach, które w weekend 22-23 września 2018r. zwalniamy z codziennych obowiązków cukrzycowych!!!

W związku z tym do udziału w  DOM-ie zapraszamy wyłącznie Ojców/ Opiekunów płci męskiej wraz z ich Pociechami (dzieci z cukrzycą oraz ich rodzeństwo).

CO BĘDZIEMY ROBIĆ?

Jedziemy na weekend 22-23.09.2018. do Parku Rozrywki w Julinku (ok. 40 km za Warszawą) http://www.julinek.com.pl/

Ramowy plan dwudniowego pobytu:

(który może ulec zmianie ze względu na pogodę)

Sobota, 22.09.2018

11:00- Przyjazd i zakwaterowanie

11:30- 13:30 Gry i zabawy (park linowy, kraina dmuchańców, mini golf, rajdy samochodami elektrycznymi )

13:30- 14:30 obiad

14:30- 18:00- Gry i zabawy cd.

18:30- 19:15 Kolacja

19:30- 21:00 Wspólne oglądanie filmu

21:00- 22:00 Ognisko

Niedziela 23.09.2018

08:30- 09:15 ŚNIADANIE

09:15-09:30 Wymeldowanie z pokoi

09:30-12:00 Eko Podchody wraz z Prezentacją Fauny i Flory Kampinoskiego Parku Narodowego

12:15-  14:00 Gra w palanta

14:00- 14:45 Obiad

14:45- 16:00 Kometka, siatkówka, piłka nożna, unihokej, ringo - dla chętnych

W ramach pobytu gwarantujemy:

• Nocleg z soboty na niedzielę w pokojach 3,4 lub 5- cio osobowych (http://www.julinek.com.pl/baza-noclegowa)
  • Posiłki (również bezglutenowe): Sobota: obiad + kolacja + ognisko z kiełbaskami; Niedziela: śniadanie + obiad
  • Dzieci będą miały zagwarantowany open-karnet na wszystkie atrakcje dostępne w Parku.

Oficjalne rozpoczęcie DOM-u w  sobotę 22.09.2018. o godz.11:00

Planowane zakończenie DOM-u około godziny 17:00 w niedzielę 23.09.2018.

SPRAWY ORGANIZACYJNE:

Na terenie ośrodka będzie dostępna lodówka (na insulinę).

Dojazd we własnym zakresie.

Koszty:  Podopieczni fundacji - BEZPŁATNIE,

Rodzeństwo - 75 zł, Ojcowie/ Opiekunowie: 125 zł,

inne dzieci towarzyszące (zdrowe)/ tylko w przypadku wolnych miejsc ! – 150 zł

Warunkiem udziału w imprezie jest dokonanie wpłaty na konto fundacji:

BZ WBK: 75 1090 1043 0000 0000 0501 2655 do dnia 14.09.2018.

Do dyspozycji mamy 50 miejsc dla Dzieci oraz 30 miejsc dla Ojców/ Opiekunów

UWAGA: pierwszeństwo przy zapisach przysługuje Podopiecznym posiadającym subkonto w fundacji.

PROSIMY O PODANIE INFORMACJI O DIETACH BEZGLUTENOWYCH !!!

Zgłoszenia prosimy wysyłać na adres mailowy: airgajek@gmail.com do dnia 12 września,

W zgłoszeniu prosimy podać imię i nazwisko dziecka/ dzieci oraz opiekuna, tel. kontaktowy do Opiekuna oraz TELEFON i MAIL do MAMY !

Dane do kontaktu:   Robert Gajek, Tel. 730 056 281

A JAK ODPOCZYWAJĄ MAMY ???

Dziećmi zajmują się Ojcowie w ramach swojego programu, a Mamy będą miały swój program.

SZCZEGÓŁY WKRÓTCE. Prosimy o przekazanie w zgłoszeniu kontaktu tel. i mail do MAM.