ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

KONKURS FOTOGRAFICZNY MAGAZYNU SUGARFRIK

Magazayn Sugarfrik po raz 8. ogłasza konkurs „Diabetycy Podróżnicy”. Wysyłajcie swoje wakacyjne zdjęcie z motywem szugarfrikowym w tle.

„Motywem szugarfrikowym” może być:

* dowolne papierowe wydanie Szugarfrika
* nasze logo
* nasza nazwa
* adres strony www

…ułożone z kamyków, muszelek, czegokolwiek, co napotkacie na wakacyjnych szlakach. Liczy się pomysł i kreatywność! Puśćcie wodze fantazji i pokażcie nam, że nawet w wakacje o nas pamiętacie! Najciekawsze zdjęcia nagrodzimy i zamieścimy we wrześniowym wydaniu.

Nagrody:

5 książek pt.: „Wygraj z cukrem” Patrika Olssona i Larsa-Erika Litsfeldta, które ukaże się nakładem Wydawnictwa Otwarte

5 książek pt.: „Kuchnia dla diabetyków. Smaki świata” Doroty Drozd, Wydawnictwo RM

Zdjęcia wysyłajcie na nasz adres:redakcja@szugarfrik.pl lub za pośrednictwem naszego profilu na fb www.facebook.com/szugarfrik do 10 września 2018 r.

W wiadomości zamieśćcie klauzulę „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w zgłoszeniu dla potrzeb konkursu, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych.(Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.)”. (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.)”