ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

TURNUSY REHABILITACYJNE DLA DZIECKA Z OPIEKUNEM 2018'

TURNUSY REHABILITACYJNE DLA DZIECKA Z OPIEKUNEM
Informacje organizacyjne dotyczące turnusów nad morzem i w górach.

PRZYPOMINAMY W RAMACH TURNUSÓW dla dziecka z opiekunem OFERUJEMY:
- zakwaterowanie w domkach/ pokojach z pełnym węzłem sanitarnym
- pełne wyżywienie (śniadania i kolacje - szwedzki stół, obiad serwowany), diety: bezglutenowa i wegetariańska (każdy turnus rozpoczynamy obiadem, a kończymy śniadaniem)
- opiekę kadry: lekarz diabetolog, edukator diabetologii, kierownik turnusu
- edukacja diabetologiczna, warsztaty psychologiczne i zabiegi rehabilitacyjne dla uczestników turnusu
ponadto w programie turnusów: rekreacja, imprezy integracyjne, animacje dla dzieci i rodzin,
ogniska, wycieczki krajoznawcze
- dojazd na turnusy we własnym zakresie

OSOBY, które jeszcze tego nie zrobiły, prosimy o DOSTARCZENIE do fundacji ORZECZEŃ O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI (skan mailem: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl)

Przypominamy również, iż uczestnik turnusu i opiekun mają możliwość skorzystania z 78% zniżki na transport publiczny. Osoby zainteresowane proszone są kontakt z Fundacją, celem wystawienia stosownego zaświadczenia do dnia 27 czerwca 2018r.

UWAGA:turnus rehabilitacyjny można odliczyć od podatku w części, którą Państwo sami finansują (odliczając dofinansowanie PCPR, środki z subkonta, dofinansowania z zakładu pracy, etc.). Podczas turnusu przekażemy Państwu rachunki za turnus wystawione na dziecko, uwzględniające koszt całkowity turnusu w ewentualnym rozbiciu na dofinasowanie PCPR i wpłatę własną.

Jeżeli ktoś z Państwa ma inne życzenia/ wskazania co do rachunku (ma inne źródła dofinansowania) bardzo prosimy o przekazanie do fundacji takiej informacji drogą mailową: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 30 czerwca ze wskazaniem na kogo rachunek ma być wystawiony, na jaką kwotę i z jakim opisem w treści.

INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE

TURNUS z opiekunem NAD MORZEM
Termin: 29.06.2018r. - 13.07.2018r.
Adres: Sanatorium "ALBATROS", ul. Korczaka 2, 82-120 Krynica Morska (woj. pomorskie)
(http://www.krynicamorska.pl/albatros)
Turnus rozpoczynamy obiadem o godz. 14:00, a kończymy śniadaniem.

TURNUS z opiekunem W GÓRACH
Termin: 15.07.2018r. - 29.07.2018r.
Adres: Ośrodek Wypoczynkowy „BIESZCZADY"; 38-623 Myczkowce, Myczkowce 120 A
(http://owbieszczady.pl)
Turnus rozpoczynamy obiadem o godz. 15:30 (abyśmy zdążyli dojechać, bo Bieszczady daleko :), a kończymy śniadaniem.

DOBRE HUMORY – OBOWIĄZKOWE !!!

Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia !