Czerwcowe Wsparcie od Przyjaciół!Od lat niesiemy pomoc osobom, toczącym nierówną walkę z cukrzycą. Wsparcie z zewnątrz odgrywa tu ogromną rolę - chorzy potrzebują pomocy nawet, jeśli o nią nie proszą. Dziękujemy firmom, które wspierają naszą działalność. Wśród Przyjaciół powitaliśmy ostatnio Hotel Crocus: http://hotelcrocus.pl/ - cudownie, że tak chętnie angażują się Państwo w realizowane przez nas projekty!KONSULTACJE INDYWIDUALNE. DIETETYK.PodziękowaniaBardzo dziękujemy firmie Diabetyk24 za przekazanie glukozy na nasze wakacyjne kolonie i turnusy oraz na turniej Insulin On Board Cup 2021DziękujemySerdecznie dziękujemy firmie Kolorowy Świat Bambino - producentowi i dystrybutorowi artykułów szkolnych oraz jej prezesowi, Panu Michałowi Skolimowskiemu, za przekazanie potężnej ilości gadżetów dla naszych podopiecznych!WYLICYTUJ PIERŚCIONEK Z LOGO FUNDACJI I KRYSZTAŁKAMI SVAROWSKIEGO!Zapraszamy do wzięcia udziału w naszej licytacji pierścionka ze skóry naturalnej i kryształkami Swarovskiego, ufundowany przez firmę Joccos Design!ROZPOCZYNAMY NABÓR NA OBOZY SPORTOWE lato 2021’Z przyjemnością informujemy, iż otrzymaliśmy dofinansowanie PFRON do organizacji OBOZÓW SPORTOWYCH dla dzieci i młodzieży z Ct1.Poznajcie Słodką Polskę - materiał Łączy Nas PiłkaJeśli ktoś jeszcze nie słyszał o naszych reprezentacjach Słodka POLSKA, koniecznie musi zobaczyć ten materiał!Zapytanie ofertowe dot. projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1”W związku z realizacją Projektu: „DIABTEAM – obozy sportowe dla dzieci i młodzieży chorujących na cukrzycę typu 1” współfinansowanego przez PFRON Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą realizując procedurą zapytania ofertowego, publikuje treść zapytania dotyczącego zamówienia usługi polegającej na organizacji zaplecza do przeprowadzenia obozu sportowego w czerwcu 2021r.

TURNUSY REHABILITACYJNE DLA DZIECKA Z OPIEKUNEM 2018'

TURNUSY REHABILITACYJNE DLA DZIECKA Z OPIEKUNEM
Informacje organizacyjne dotyczące turnusów nad morzem i w górach.

PRZYPOMINAMY W RAMACH TURNUSÓW dla dziecka z opiekunem OFERUJEMY:
- zakwaterowanie w domkach/ pokojach z pełnym węzłem sanitarnym
- pełne wyżywienie (śniadania i kolacje - szwedzki stół, obiad serwowany), diety: bezglutenowa i wegetariańska (każdy turnus rozpoczynamy obiadem, a kończymy śniadaniem)
- opiekę kadry: lekarz diabetolog, edukator diabetologii, kierownik turnusu
- edukacja diabetologiczna, warsztaty psychologiczne i zabiegi rehabilitacyjne dla uczestników turnusu
ponadto w programie turnusów: rekreacja, imprezy integracyjne, animacje dla dzieci i rodzin,
ogniska, wycieczki krajoznawcze
- dojazd na turnusy we własnym zakresie

OSOBY, które jeszcze tego nie zrobiły, prosimy o DOSTARCZENIE do fundacji ORZECZEŃ O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI (skan mailem: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl)

Przypominamy również, iż uczestnik turnusu i opiekun mają możliwość skorzystania z 78% zniżki na transport publiczny. Osoby zainteresowane proszone są kontakt z Fundacją, celem wystawienia stosownego zaświadczenia do dnia 27 czerwca 2018r.

UWAGA:turnus rehabilitacyjny można odliczyć od podatku w części, którą Państwo sami finansują (odliczając dofinansowanie PCPR, środki z subkonta, dofinansowania z zakładu pracy, etc.). Podczas turnusu przekażemy Państwu rachunki za turnus wystawione na dziecko, uwzględniające koszt całkowity turnusu w ewentualnym rozbiciu na dofinasowanie PCPR i wpłatę własną.

Jeżeli ktoś z Państwa ma inne życzenia/ wskazania co do rachunku (ma inne źródła dofinansowania) bardzo prosimy o przekazanie do fundacji takiej informacji drogą mailową: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 30 czerwca ze wskazaniem na kogo rachunek ma być wystawiony, na jaką kwotę i z jakim opisem w treści.

INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE

TURNUS z opiekunem NAD MORZEM
Termin: 29.06.2018r. - 13.07.2018r.
Adres: Sanatorium "ALBATROS", ul. Korczaka 2, 82-120 Krynica Morska (woj. pomorskie)
(http://www.krynicamorska.pl/albatros)
Turnus rozpoczynamy obiadem o godz. 14:00, a kończymy śniadaniem.

TURNUS z opiekunem W GÓRACH
Termin: 15.07.2018r. - 29.07.2018r.
Adres: Ośrodek Wypoczynkowy „BIESZCZADY"; 38-623 Myczkowce, Myczkowce 120 A
(http://owbieszczady.pl)
Turnus rozpoczynamy obiadem o godz. 15:30 (abyśmy zdążyli dojechać, bo Bieszczady daleko :), a kończymy śniadaniem.

DOBRE HUMORY – OBOWIĄZKOWE !!!

Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia !