Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

TURNUSY REHABILITACYJNE DLA DZIECKA Z OPIEKUNEM 2018'

TURNUSY REHABILITACYJNE DLA DZIECKA Z OPIEKUNEM
Informacje organizacyjne dotyczące turnusów nad morzem i w górach.

PRZYPOMINAMY W RAMACH TURNUSÓW dla dziecka z opiekunem OFERUJEMY:
- zakwaterowanie w domkach/ pokojach z pełnym węzłem sanitarnym
- pełne wyżywienie (śniadania i kolacje - szwedzki stół, obiad serwowany), diety: bezglutenowa i wegetariańska (każdy turnus rozpoczynamy obiadem, a kończymy śniadaniem)
- opiekę kadry: lekarz diabetolog, edukator diabetologii, kierownik turnusu
- edukacja diabetologiczna, warsztaty psychologiczne i zabiegi rehabilitacyjne dla uczestników turnusu
ponadto w programie turnusów: rekreacja, imprezy integracyjne, animacje dla dzieci i rodzin,
ogniska, wycieczki krajoznawcze
- dojazd na turnusy we własnym zakresie

OSOBY, które jeszcze tego nie zrobiły, prosimy o DOSTARCZENIE do fundacji ORZECZEŃ O NIEPEŁNOSPRAWNOŚCI (skan mailem: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl)

Przypominamy również, iż uczestnik turnusu i opiekun mają możliwość skorzystania z 78% zniżki na transport publiczny. Osoby zainteresowane proszone są kontakt z Fundacją, celem wystawienia stosownego zaświadczenia do dnia 27 czerwca 2018r.

UWAGA:turnus rehabilitacyjny można odliczyć od podatku w części, którą Państwo sami finansują (odliczając dofinansowanie PCPR, środki z subkonta, dofinansowania z zakładu pracy, etc.). Podczas turnusu przekażemy Państwu rachunki za turnus wystawione na dziecko, uwzględniające koszt całkowity turnusu w ewentualnym rozbiciu na dofinasowanie PCPR i wpłatę własną.

Jeżeli ktoś z Państwa ma inne życzenia/ wskazania co do rachunku (ma inne źródła dofinansowania) bardzo prosimy o przekazanie do fundacji takiej informacji drogą mailową: turnusy@fundacja-cukrzyca.pl do dnia 30 czerwca ze wskazaniem na kogo rachunek ma być wystawiony, na jaką kwotę i z jakim opisem w treści.

INFORMACJE SZCZEGÓŁOWE

TURNUS z opiekunem NAD MORZEM
Termin: 29.06.2018r. - 13.07.2018r.
Adres: Sanatorium "ALBATROS", ul. Korczaka 2, 82-120 Krynica Morska (woj. pomorskie)
(http://www.krynicamorska.pl/albatros)
Turnus rozpoczynamy obiadem o godz. 14:00, a kończymy śniadaniem.

TURNUS z opiekunem W GÓRACH
Termin: 15.07.2018r. - 29.07.2018r.
Adres: Ośrodek Wypoczynkowy „BIESZCZADY"; 38-623 Myczkowce, Myczkowce 120 A
(http://owbieszczady.pl)
Turnus rozpoczynamy obiadem o godz. 15:30 (abyśmy zdążyli dojechać, bo Bieszczady daleko :), a kończymy śniadaniem.

DOBRE HUMORY – OBOWIĄZKOWE !!!

Pozdrawiamy serdecznie i do zobaczenia !