ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

POSZUKIWANA OSOBA DO POMOCY DZIECKU W PRZEDSZKOLU

Poszukiwana osoba, która podejmie się dodatkowej pracy w przedszkolu, jako pomoc przy 4-letnim chłopcu chorym na cukrzycę.

Do obowiązków należałoby mierzenie cukrów, dopilnowanie aby dziecko zjadło posiłek i ewentualnie dosłodzenie jeśli sytuacja tego wymaga. Same posiłki są już przygotowane, wyliczone i odważone. Nie wymagane jest żadne kierunkowe wykształcenie, a jedynie doświadczenie w opiece nad dzieckiem z C1. Praca na ½ etatu.

Przedszkole znajduje się w Warszawie, w niedalekiej odległości od stacji Metra Wawrzyszew.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt na adres mailowy naszej Fundacji: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl