Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą za nami!W dniach 8-10 marca jako fundacyjna drużyna Waleczni Warszawa, wzięliśmy udział w Halowych Mistrzostwach Polski w piłce nożnej dzieci z cukrzycą, które odbyły się w Suchym Lesie.III Otwarty Białołęcki Turniej Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+. Zagraj z nami, nie daj się cukrzycy!Już 30 marca weźmiemy udział w III Otwartym Białołęckim Turnieju Koszykówki Amatorskich Drużyn Mieszanych 18+.Warsztaty edukacyjne "Słodka Szkoła" w Kielcach i RadomiuSerdecznie zapraszamy na kolejne spotkania z cyklu warsztatów edukacyjnych Słodka Szkoła, organizowane przez firmę Ascenscia Diabetes Care, producenta glukometrów Contour.Monitoring glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeJuż wkrótce będzie możliwość zdalnego monitoringu glukozy dla użytkowników pomp Medtronic VEO i CGM MiniLink Real TimeZabiegi laseroterapii- marzec 2019Zapraszamy do zapisówBAL KARNAWAŁOWY 2019Relacja z Fundacyjnej zabawy karnawałowejROZPOCZYNAMY WSPÓŁPRACĘ Z INSTYTUTEM DIABETOLOGIIBardzo miło nam poinformować, że w ostatnim czasie nawiązaliśmy współpracę z Instytutem Diabetologii Pani prof. dr hab. med. Ewy Pańkowskiej.NOWE TECHNOLOGIE - WARSZTATY17 lutego odbył się kolejny warsztat, na którym instruowaliśmy naszych podopiecznych oraz ich rodziców w konfigurowaniu ich prywatnej instancji Nightscout w Fundacyjnej chmurze obliczeniowej.

POSZUKIWANA OSOBA DO POMOCY DZIECKU W PRZEDSZKOLU

Poszukiwana osoba, która podejmie się dodatkowej pracy w przedszkolu, jako pomoc przy 4-letnim chłopcu chorym na cukrzycę.

Do obowiązków należałoby mierzenie cukrów, dopilnowanie aby dziecko zjadło posiłek i ewentualnie dosłodzenie jeśli sytuacja tego wymaga. Same posiłki są już przygotowane, wyliczone i odważone. Nie wymagane jest żadne kierunkowe wykształcenie, a jedynie doświadczenie w opiece nad dzieckiem z C1. Praca na ½ etatu.

Przedszkole znajduje się w Warszawie, w niedalekiej odległości od stacji Metra Wawrzyszew.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt na adres mailowy naszej Fundacji: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl