Kierunek Aktywność - zapisy do projektuRuszyły zapisy do Projektu Kierunek Aktywność, edycja 2024/2025. Można zapisać się pod tym linkiem: https://foundationforchildrenwithdiabetes.my.site.com/s Diabetycy z województwa świętokrzyskiego dodatkowo mogą zapisywać się do projektu regionalnego, naprawdę warto!Zmiany w grafiku pracy Fundacji podczas wakacjiW związku z licznymi wyjazdami kadry na turnusy rehabilitacyjne, informujemy, że w okresie od 1.07.2024r. do 31.08.2024r. będzie obowiązywał wakacyjny grafik pracy w Fundacji.Jestem dorosły i co dalej? - warsztaty motywacyjne cz. 3Data: 12 czerwca (środa) Godzina: 19.00 do 21.00 Forma: on-line, spotkanie na platformie ZoomDrugie Spotkanie dla Mam już 9 czerwca 2024 z Edytą WojtczakZapraszamy na drugie Spotkanie dla Mam z Edytą Wojtczak Data: 9 czerwca (niedziela) Godzina: 11.00 do 13.00 Miejsce: Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą, ul. Szpitalna 5/16, Warszawa,DIABTEAM 2024 - obozy sportoweDofinansowanie do obozów sportowych wiosna 2024 - zima 2025 Zapraszamy do zapisów. Nasi subkontowicze mają pierwszeństwo w zapisach.Zapytanie ofertowe - przewóz osób 6 obozów sportowychZapytanie ofertowe - organizacja obozów sportowychZapisy na obóz wspinaczkowo-trekkingowy dla osób 18+OBÓZ WSPINACZKOWO - TREKKINGOWY Kiedy: 15 wrzesień (niedziela) - 21 września (sobota) 2024r. Gdzie mieszkamy: w okolicy Krakowa Gdzie się wspinamy: skałki Jury Krakowsko - Częstochowskiej Gdzie wędrujemy: Beskidy, Gorce, Pieniny Dla kogo: DLA DOROSŁYCH 18+

POLECAMY APLIKACJĘ Glu&Trend

Aplikacja Glu&Trend przeznaczona jest dla pacjentów z cukrzycą korzystających z systemów ciągłego pomiaru glikemii (CGM) lub monitorowania glikemii opartego na metodzie skanowania (FGM - FreeStyle Libre), leczonych metodą intensywnej czynnościowej insulinoterapii (stosujących zarówno pompy insulinowe, jak i wstrzykiwacze – peny). Jest to pierwsza na świecie aplikacja dostarczająca Państwu porad, jak uwzględniać w codziennej terapii cukrzycy strzałki trendu zmian glikemii, wyświetlane na ekranie odbiorników CGM/FGM. Właściwa interpretacja strzałek trendu może Państwu pomóc w uzyskaniu bardziej stabilnych wartości glikemii: mniejszej liczby epizodów hipoglikemii i znacznych hiperglikemii.

Aplikacja Glu&Trend jest bezpłatna dla pacjentów w Polsce. Po zainstalowaniu może działać offline i nie wymaga połączenia z Internetem. W menu Aplikacji Glu&Trend jest zamieszczona pełna informacja o zasadach jej działania. Propozycje porad zostały przygotowane dla pacjentów korzystających z następujących systemów monitorowania glikemii:

- FreeStyle Libre

- Guardian Connect

- Dexcom

- Eversense CGM System

- CGM zintegrowany z pompą insulinową MiniMed® VeoTM z funkcją hipoblokady

- CGM zintegrowany z pompą insulinową MiniMed® 640GTM z funkcją SmartGuard

- CGM zintegrowany z pompą insulinową MiniMed® REAL-TIME (Paradigm 722)

stosujących peny oraz wszystkie dostępne w Polsce pompy insulinowe:

- MiniMed® ParadigmTM (Paradigm 715)

- MiniMed® REAL-TIME (Paradigm 722)

- MiniMed® VeoTM

- MiniMed® 640GTM"

- Accu-check Spirit Combo

- Accu-check Spirit

- DANA Diabcare R

Porady opracowano dla trzech okresów:

• przed posiłkiem - modyfikacja bolusa doposiłkowego (obejmującego dawkę insuliny

na posiłek i dawkę korekcyjną)

• w okresie poposiłkowym (>1–1,5 godz. po podaniu bolusa szybko działającego

analogu insuliny / > 2,5 godz. po podaniu bolusa insuliny ludzkiej)

• podczas nocy (2–3 godz. po bolusie szybko działającego analogu insuliny i co najmniej

3 godz. po bolusie insuliny ludzkiej)

Aplikacja Glu&Trend jest obecnie dostępna dla wszystkich do pobrania na  Google Play za darmo.