Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycęOgólnopolska kampania edukacyjna Dłuższe Życie z CukrzycąNasz partner, Cukrzyca.pl, dołącza kampanii edukacyjnej Dłuższe Życie z Cukrzycą

INFORMACJA DLA UŻYTKOWNIKÓW TESTÓW PASKOWYCH ACCU-CHEK® PERFORMA:

WAŻNA INFORMACJA OD Roche Diabetes Care Polska DLA UŻYTKOWNIKÓW TESTÓW PASKOWYCH ACCU-CHEK® PERFORMA:

Szanowni Państwo,

Informujemy, że wybrane partie testów paskowych Accu-Chek® Performa mogą wykazywać potencjalną wadliwość lub podawać nieprecyzyjne wyniki. Nasz glukometr posiada zabezpieczenie na wypadek wystąpienia nieprawidłowości, w postaci komunikatu o błędzie wyświetlanym na ekranie po wprowadzeniu testu lub poprzez nierozpoznawanie przez urządzenie testu paskowego. Jednakże, w bardzo ograniczonej liczbie przypadków, test paskowy może podawać nieprecyzyjny wynik.

Dzięki systematycznym procesom monitorowania jakości i nadzoru rynku spółka zidentyfikowała partie testów paskowych Accu-Chek® Performa, w których wystąpiły błędy wskazywane przed nałożeniem próbki krwi.

Uprzejmie informujemy, że Roche Diabetes Care Polska sp z o.o dystrybuowała na rynku polskim dwie serie testów paskowych Accu-Chek® Performa, w których zidentyfikowano problem. Są to serie o nr LOT 476256 oraz 476621.

Pełna lista wadliwych partii testów jest dostępna w notatce bezpieczeństwa.

Prosimy o sprawdzenie numerów partii testów paskowych, z których Państwo korzystacie i porównanie ich z wymienionymi powyżej numerami serii.

Numer partii można znaleźć na górze opakowania z fiolką, jak również na etykiecie każdej fiolki testów paskowych (szczegóły odnośnie lokalizacji nr LOT znajdą Państwo w notatce bezpieczeństwa).

Aby ułatwić Państwu zgłoszenie testów paskowych Accu-Chek® Performa z wadliwych serii poza wskazanymi w notatce bezpieczeństwa sposobami komunikacji, został również przygotowany formularz kontaktowy pod adresem www.accu-chek.pl/formularz-zgloszenia. Uzupełnienie wskazanych w formularzu danych pozwoli nam na szybkie podjęcie dalszych działań i wymianę wadliwych testów paskowych na nowe.

Wszystkie szczegółowe informacje znajdą Państwo w notatce bezpieczeństwie pod linkiem: https://www.accu-chek.pl/…/sb_rdc_2018_02_master_fsn_consum…

Zespół Roche Diabetes Care Polska sp z o.o.