Wznawiamy nabór do Walecznych!Rozpoczynamy nabór do naszych fundacyjnych drużyn na III Halowe Mistrzostwa Polski w Piłce Nożnej Dzieci z Cukrzycą, które jak zwykle odbędą się w Suchym Lesie k. Poznania, w dniach 7-8 marca 2020r.Hip hop dla Fundacji23 listopada w sobotę, do klubu Re, przy ulicy Świętego Krzyża 4 w Krakowie, zorganizowano pierwszy w historii Konkurs Recytacji Rapu, czyli sKRRt. Podczas imprezy, organizatorzy zorganizowali licytacje, z której dochód został przekazany na rzecz Fundacji Dla Dzieci Z Cukrzycą.#KoszulkaDlaZdrowia - weź udział w licytacji koszulki z podpisem Zlatana Ibrahimovicia!Mamy przyjemność ogłosić, że Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Zbigniew Boniek, w ramach rozpoczęcia akcji #KoszulkaDlaZdrowia przekazał wyjątkowy przedmiot na aukcję internetową prowadzoną na rzecz Fundacji dla Dzieci z CukrzycąWarsztaty mydlarskieZrób własnoręczny prezent świąteczny!Zgrupowanie Słodkiej Polski U-11W minioną niedzielę 24 listopada dzięki uprzejmości PLEK Centrum Sportu w Poznaniu nasza kadra Słodka Polska U11 rozegrała kolejne mecze kontrolne.Instrukcja dla podopiecznych chcących rozliczyć Z SUBKONTA dopłatę do refundowanej FS LIBREPrzekazujemy informację, w jaki sposób Subkontowicze mogą rozliczyć z subkonta dopłatę do refundowanej FS LIBRYRelacja ze Światowego Dnia Walki z CukrzycąCukrzyca: chroń swoją rodzinę, to hasło tegorocznego Światowego Dnia Walki z Cukrzycą. Fundacja dla Dzieci z Cukrzycą już 5. raz zorganizowała akcję publiczną, mającą na celu szerzenie wiedzy o cukrzycy wśród społeczeństwa. W tym roku stoiska Fundacji można było spotkać aż w sześciu sklepach sieci AuchanSzkolenie dla Wyższej Szkoły Policji w SzczytnieZ dumą informujemy, że 19 listopada nasza Fundacja we współpracy ze Stowarzyszeniem Słodka Jedynka przeprowadziła inauguracyjne szkolenie dla ponad 160 studentów Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie z pierwszej pomocy osobie chorej na cukrzycę

DZIEŃ DZIECKA z FUNDACJĄ 2018

DZIEŃ DZIECKA z Fundacją

termin: 26-27 maja 2018r.

miejsce: BARTBO Park Rozrywki Aktywnej, Butryny k. Olsztyna

www.bartbo-parkrozrywki.pl

charakter imprezy: SURVIVAL

dla kogo: dzieci i młodzież z cukrzycą typu 1

powyżej 9 r.ż. – samodzielnie

dzieci młodsze z opiekunem (jednym)

koszt: dzieci - BEZPŁATNIE

opiekunowie – 100 zł/pobyt (dojazd, nocleg, wyżywienie, bez atrakcji na terenie Parku)

Opłatę za opiekuna prosimy wpłacic na konto fundacji PO OTRZYMANIU MAILA Z POTWIERDZENIEM UCZESTNICTWA
  • Bz WBK: 75 1090 1043 0000 0000 0501 2655
z dopiskiem: Dzień Dziecka imię i nazwisko dziecka

W ramach imprezy zapewniamy:

- nocleg w namiotach wojskowych, na łóżkach polowych (koce)

- wyżywienie: obiad i kolacja w dniu przyjazdu; śniadanie, II śniadanie i obiad w dniu wyjazdu

- opiekę wychowawczą i diabetologiczną dla dzieci jadących bez rodziców

- moc dwudniowych atrakcji w Parku

- przejazd autokarem Warszawa – Bartbo – Warszawa

UWAGA: uczestnicy we własnym zakresie przywożą ŚPIWORY i poduszki

Wyjazd i zbiórka z Palcu Bankowego 26.05.2018. godz. 8:00, powrót 27.05.2018. ok. 20:00

ZGŁOSZENIA:

mailem: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl

Z podaniem:

imienia i nazwiska dziecka, PESEL uczestnika, tel. kontaktowego do rodzica i opcjonalnie imienia i nazwiska opiekuna dziecka poniżej 9 r.ż.

Dzieci jadące bez opiekunów: podanie przeliczników doposiłkowych i insulino-wrażliwości (korekta na dzień i na noc) i oczywiście wyposażenie dziecka w zapasowe wkłucie, podpisany glukometr, etc.

Informację o zakwalifikowaniu przekażemy mailem zwrotnym

Ilość miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń, 70% miejsc zarezerwowanych dla SUBKONTOWICZÓW Fundacji

UWAGA: odwołania uczestnictwa przyjmujemy do dnia 21 maja (poniedziałek) !!!, Odwołanie po tym terminie oznacza poniesienie kosztów uczestnictwa w kwocie 250,00 zł/dziecko, 100 zł/opiekun