ZMIANY SKÓRNE w wyniku stosowaniu pomp/sensorów.Trójmiasto, okolice oraz wszyscy zainteresowani! Jeśli problem zmian skórnych wywołanych przez w/w urządzenia medyczne dotyczy Twojego dziecka możesz skorzystać z bezpłatnego poszerzenia diagnostyki w tym kierunku!ANDRZEJKI 2022Wirtualna Konferencja z okazji Światowego Dnia Cukrzycy już 19 listopada!Zapraszamy na 3. Wirtualną Konferencją mojacukrzyca.org. W tym roku organizatorzy nawiązują do oficjalnego hasła Światowego Dnia Cukrzycy - "Edukacja chroni nasze jutro".Świąteczne spotkanie i stroików dłubanie SZCZECINŚwiatowy Dzień Cukrzycy 2022 - Edukacja chroni nasze jutroJak co roku, 14 listopada przypada Światowy Dzień Cukrzycy. W 2022 roku obchodzimy go pod hasłem "Edukacja społeczna w obszarze cukrzycy dla ochrony jutra"."DIAGNOZA ... I CO DALEJ ?" - nasz poradnikJesteś RODZICEM dziecka ze świeżo zdiagnozowaną CUKRZYCĄ TYPU 1? Nie wiesz, jak się odnaleźć w nowej rzeczywistości? Przygotowaliśmy poradnik, który pomoże odnaleźć się w cukrzycowej rzeczywistości. "Diagnoza… i co dalej?" Zapraszamy do lektury!Obchody Światowego Dnia Cukrzycy 2022. Debata i premiera naszej broszuryZ okazji nadchodzącego Światowego Dnia Cukrzycy, już 9 listopada w Warszawie odbędzie się debata organizowana przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Miło nam poinformować, że nie zabraknie tam także nas, a podczas debaty oficjalnie zaprezentujemy naszą broszurę "Diagnoza i co dalej...?"Zmiany w refundacji sensorów od 01.01.2023 rokuW związku ze zmianami w refundacji sensorów przedstawiamy podstawowe informacje na ten temat.

DZIEŃ DZIECKA z FUNDACJĄ 2018

DZIEŃ DZIECKA z Fundacją

termin: 26-27 maja 2018r.

miejsce: BARTBO Park Rozrywki Aktywnej, Butryny k. Olsztyna

www.bartbo-parkrozrywki.pl

charakter imprezy: SURVIVAL

dla kogo: dzieci i młodzież z cukrzycą typu 1

powyżej 9 r.ż. – samodzielnie

dzieci młodsze z opiekunem (jednym)

koszt: dzieci - BEZPŁATNIE

opiekunowie – 100 zł/pobyt (dojazd, nocleg, wyżywienie, bez atrakcji na terenie Parku)

Opłatę za opiekuna prosimy wpłacic na konto fundacji PO OTRZYMANIU MAILA Z POTWIERDZENIEM UCZESTNICTWA
  • Bz WBK: 75 1090 1043 0000 0000 0501 2655
z dopiskiem: Dzień Dziecka imię i nazwisko dziecka

W ramach imprezy zapewniamy:

- nocleg w namiotach wojskowych, na łóżkach polowych (koce)

- wyżywienie: obiad i kolacja w dniu przyjazdu; śniadanie, II śniadanie i obiad w dniu wyjazdu

- opiekę wychowawczą i diabetologiczną dla dzieci jadących bez rodziców

- moc dwudniowych atrakcji w Parku

- przejazd autokarem Warszawa – Bartbo – Warszawa

UWAGA: uczestnicy we własnym zakresie przywożą ŚPIWORY i poduszki

Wyjazd i zbiórka z Palcu Bankowego 26.05.2018. godz. 8:00, powrót 27.05.2018. ok. 20:00

ZGŁOSZENIA:

mailem: fundacja@fundacja-cukrzyca.pl

Z podaniem:

imienia i nazwiska dziecka, PESEL uczestnika, tel. kontaktowego do rodzica i opcjonalnie imienia i nazwiska opiekuna dziecka poniżej 9 r.ż.

Dzieci jadące bez opiekunów: podanie przeliczników doposiłkowych i insulino-wrażliwości (korekta na dzień i na noc) i oczywiście wyposażenie dziecka w zapasowe wkłucie, podpisany glukometr, etc.

Informację o zakwalifikowaniu przekażemy mailem zwrotnym

Ilość miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń, 70% miejsc zarezerwowanych dla SUBKONTOWICZÓW Fundacji

UWAGA: odwołania uczestnictwa przyjmujemy do dnia 21 maja (poniedziałek) !!!, Odwołanie po tym terminie oznacza poniesienie kosztów uczestnictwa w kwocie 250,00 zł/dziecko, 100 zł/opiekun